miercuri, 22 octombrie 2008

Tratament pentru discriminarePentru a nu o lungi asa aiurea, am sa trec direct la povestirea intamplarii ce am citit-o si eu la randul meu in cadrul unui blog a unui amic din Italia, bine .... voua am sa v-o traduc :

La bordul unui avion, o doamnã de culoare alba, avand aproximativ 50 de ani, ia loc langa un baiat de culoare (asa avea locul pe bilet). Vizibil deranjata de prezenta acestui tanar, doamna cheama insotitorul de bord:

IB: - Va pot ajuta cu ceva ? Este vreo problema?

D: - Dar nu observi, m-ai pus langa un negru. Nu suport sa stau aici. Da-mi alt loc!

IB: - Va rog sa va calmati. toate locurile sunt ocupate, dar totusi ma duc sa vad daca mai avem vreun loc liber. Ma scuzati o clipa.

Insotitorul de bord merge sa verifice daca mai este vreun loc liber. Nu dupa mult timp acesta se intoarce.

IB: - Doamna, cum ziceam, nu mai este niciun alt loc disponibil la clasa economica. Am vorbit cu comandantul si mi-a confirmat ca nu mai sunt locuri la aceasta clasa, nici macar in clasa executiva. A ramas doar un singur loc la clasa I.

[inainte ca doamna sa faca orice comentariu, insotitorul de bord continua)

IB: - Vedeti, este impotriva politicii companiei noastre permiterea unei persoane cu bilet la casa economica sa calatoreasca la clasa I. Vazand circumstantele, comandantul crede ca ar fi scandalos sa obligam pe cineva sa calatoreasca langa o persoana neplacuta.

[adresandu-se baiatului de culoare, insotitorul de bord spune zambind:]

IB: - Asadar domnule, daca doriti, va rog sa va luati bagajul de mana caci un loc la clasa I va asteapta..

[in acel moment toti pasagerii ce au asistat la scena petrecuta s-au ridicat aplaudand]SINGURA RASA CARE O CUNOSC ESTE CEA UMANA

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki