marți, 4 noiembrie 2008

Cel mai bun ministru al Romaniei de dupa `89, posibil viitor ministru in guvernul ce urmeazã.


Fara doar si poate am sa creez multe controverse si-am sa-mi iau multe injuraturi, dar asta nu ma face sa ma opresc. Am decis sa abordez si teme politice in cadrul blogului cu toate ca aceste subiecte provoaca multe controverse si eventual scârbã.
Primul subiect pe tema politicii este cel mai bun ministru care l-a avut Romania. Despre cine este vorba ? Analizand mai multi factori de esenta si circumstanta am ajuns la conculiza ca cel mai bun ministru de dupa Revolutie, a fost Monica Macovei, Ministru al Justitiei in Guvernul Tariceanu in perioada 2004-2007.Tin sa precizez totusi ca doamna Monica Macovei nu apartine niciunui partid politic, este complet independentã, fiind doar sustinuta de catre PD (pe vremea aliantei DA)
Monica Macovei - Ministru al Justitiei
-in aceasta perioada pot spune ca eu am vazut multe miscari in justitia din Romania, de la mandate de arestare (cele mai numeroase) pe numele unor magnati ai sistemului la proiecte de lege foarte bune care vizau lupta contra coruptiei si chiar legea ANI(Agentiei Nationale de Integritate) care a fost badjocorita de parlamentarii (cei 322) nostri intr-un hal fara de hal. Deviind putin de la subiect, urmaream o emisiune in care succesorul Monicãi Macovei la functia de ministru, Tudor Chiuariu, ii reprosa acesteia ca n-a fost capabila sa treaca legea ANI in atat timp, iar el a facut-o intr-o perioada relativ scurta, in cateva saptamani. Foarte buna replica doamnei Macovei a fost atunci cand i-a reprosat domnului Chiuariu ca legea ANI care a reusit sa o promulge el este una subordonata Parlamentului, tocmai institutiei ce urmeaza sa o cerceteze, iar forma propusa de el spre promulgare si care a fost ulterior promulgata este una complet defectoasa.
Monica Macovei - Inainte de a fi ministru (scurt CV)
-a absolvit Universtatea Bucuresti - Facultatea de Drept(1978-1982), cu diploma de merit, dupa care a fost repartizata ca procuror in cadrul Procuraturii Locale Giurgiu.
-la scurt timp dupa definitivat, s-a transferat la Procuratura Sectorului 1 din Bucurest, unde a profesat pana in anul 1990.
-in anul 1990 a fost numita in functia de sef al Biroului Cercetari Penale din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti.
-a fost promovata in anul 1993 in cadrul Parchetului General, la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.
-in perioada 1992-1994 a fost bursiera la Universitatea Statului New York, obtinand diploma de MASTER OF LAW (LLM) in Drept Constitutional Comparat.
-in urmatorii ani a urmat diferite seminarii si cursuri in cadrul unor prestigioase institutii de invatamant din strainatate.
-in anul 1997 demisioneaza din magistratura si se incrie ca avocat in Baroul Bucuresti, unde lucreaza pana in anul 2004
Monica Macovei vs. Parlamentul Romaniei
-datorita activatii sale in munca de ministru, Monica Macovei a deranjat multi oameni puternici, poate mai puternici decat un ministru, astfel la data de 13 Februarie 2007, Senatul Romaniei adopta o motiune simpla cu denumirea "Minciuna - adevarul justitiei Macovei" impotriva sa. Motiunea a fost adoptata cu 81 voturi pentru si 46 voturi impotriva. Cu toate acestea, Monica Macovei a refuazt sa demisioneze, spunand ca motiunea urmareste lupta impotriva coruptiei, in conditiile in care 4 parlamentari au fost trimisi in judecata in anul 2006.
Monica Macovei - sustinuta din strainatate
-comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, si-a exprimat sprijinul pentru Monica Macovei, spunand "Rolul Monicai Macovei este crucial in consolidarea reformei!"
-de asemenea Romania a fost avertizata ca in cazul demiterii Monicai Macovei clauza de salvgardare pe domeniul Justitie ar putea fi activata.
-Comisia Europeana a sustinut de asemenea pastrarea Monicai Macovei ca ministru.
-multe publicatii internationale au dedicat pagini intregi scandalului provocat de Senatul Romaniei.
Monica Macovei a fost demisa din functie odata cu iesirea Partidului Democrat de la guvernare.
Atac in presa la adresa Monicai Macovei
* cotidianul "Evenimentul zilei“ din 22 iunie 2005 a publicat un articol cu titlul „Viciul de procedură al ministrului Macovei“, în care s-a afirmat că, după ce a participat la un congres al avocaţilor din Costineşti, ministrul ar fi mers apoi într-un local de lux, s-ar fi îmbătat „cui“ şi ar mai fi spart şi niste pahare. Ziarul şi-a cerut ulterior scuze pentru faptul că nu a verificat informaţiile.

* cotidianul „Jurnalul National“ a publicat o aşa-zisă dezvăluire, neprobată cu documente sau declaraţii, privind patru întâlniri secrete, altele decât cea recunoscută oficial, care ar fi avut loc la guvern între Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Dinu Patriciu. Nu au fost prezentate însă dovezi.

* ziarul „Gândul“ a publicat un articol în care se afirma că se află în posesia unei scrisori adresate de către Monica Macovei preşedintelui Băsescu şi premierului Tăriceanu, prin care li se cerea schimbarea procurorului care ancheta cazul Patriciu. Şi acest cotidian şi-a cerut scuze.Monica Macovei face parte din următoarele organizaţii profesionale:
Monica Macovei mai face parte si din :
* Baroul Bucureşti (din 1997);
* Salzburg Seminar, Austria, fellow (din 1994);
* Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), membru (din 1996);
* Eisenhower Exchange Fellowships, USA, fellow (din 1997);
* Transparency International-România, membru fondator (din 1999);
* European Series, British Council, fellow (din 1999);
* INTERIGHTS, Bordul International, membru (din 2000).


La scurt timp dupa ce Monica Macovei a fost inlaturata din Miniterul Justitiei, Guvernul din Macedonia i-a propus un post in lupta pentru combaterea coruptiei locale.


Aceasta este o parere personala asupa Monicai Macovei, considerand-o cel mai bun ministru al Romaniei de pana acum. Daca aveti alte propuneri va rog sa le faceti la "Comentarii".

2 comentarii:

Octav spunea...

si care e punctul culminant?

Daniel Mihai spunea...

No...inca nu am avut orgasm :)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki