vineri, 19 decembrie 2008

Atitudinea celor hetero fata de gay/lesbi.

Am citi un articol scurt, dar interesant pe blogul lui Cabral unde acesta prezinta in cateva cuvinte modul in care sunt percepute lesbinele, respectiv gay-ii intr-o postare numita Lezbiene vs. Gay

Pentru inceput Cabral spune un lucru ce putini din exterior il observa
"lezbienele au viata mult mai usoara decat barbatii gay."

Din experienta pot spune ca asa este, vad cu ochii mei cum majoritatea oamenilor atunci cand aud de lesbi au o atitudine ceva mai toleranta, insa cand vine vorba de gay lucrurile se schimba radical.

Voi incerca sa ofer o concluzie a fiecarui caz:

Baietii hetero vs. lesbi

-acestia chiar nu vad nico problema in cazul a doua fete lesbi, majoritatea barbatilor hetero chiar au fantezii cu ele.Din punctul de vedere al baietilor, e chiar ceva cool ... ei bine, chiar este :D

Baietii hetero vs. gay

-aici chiar intervine o problema, tolerenta este foarte mica.Majoritatea baietilor hetero nu vad cu ochi buni o relatie homosexuala, caracterizand-o chiar scarboasa. De multe ori se intampla ca atunci cand afla ca un prieten bun de-al lor (sau chiar cel mai bun) este gay, sa intervina tendinta de indepartare pentru ca mai marii "barbati" sa nu fie bagati in aceiasi oala cu BULANGII* sau eventual sa nu li se faca avansuri, cu toate ca multi traiesc cu fantezia asta de ani buni. Se stie foarte bine ca cei mai mari homofobi au ajuns sa fie chiar ei gay ( stiu cazuri concrete)

*folosesc termenul doar in gluma.

Fetele hetero vs. lesbi

De multe ori sunt prietene, insa nu putine sunt situatiile cand si aici intervine toleranta scazuta. Este o situatie similiara cu cea a baietilor vs. gay, insa la o scara ceva mai mica. Multe din fetele hetero care stau in preajma celor lesbi au incercat macar o data un sarut sau ce stiu eu .... chiar mai mult.

Fetele hetero vs. gay

Ei bine aici se poate observa o pretenie stransa. De cele mai multe ori, daca nu cumva de fiecara data subiectii acestor doua categorii (fete hetero - gay) sunt cei mai buni prieteni.Exceptie fac acele cazuri in care respectii gay mai sunt si misogini, atunci prietenia dintre cei doi nu va exista decat in mod platonic. Oricum, in linii mari fetele hetero si baietii gay sunt cei mai buni confidenti.

Cei mai castigati din toate categoriile sunt bisexualii, adesea ei n-au pic de resentiment pentru nimic si sunt tolerati mult mai usor atat de baietii cat si fetele hetero. Bineinteles sunt si exceptii ce confirma regula.

1 comentarii:

Dana Andrei spunea...

Contrazic. :D
Sunt fata. Hetero. Ma dezgusta sa vad o fata lesbi, ma dezgusta sa le vad cum se comporta. Ma dezgusta faptul ca o tipa a incercat sa ma agate la un bazin de inot cu tot felul de gesturi 'necrestine'. :) Nu am nimic cu nimeni, si sunt foarte sincera cand spun asta. Insa cand e vorba de gay prefer sa port o relatie de prietenie cu o persoana de sex opus. Sunt altfel, pot discuta cu ei si nu as sta cu gandul ca are sa-mi spuna ca ma iubeste sau ca vrea o relatie cu mine. WTF? Cel mai bun prieten al meu de sex opus e gay, il stiu de la varsta de 6 ani (am 23), si faptul ca am aflat de orientarea lui sexuala acum vreo 4 ani, nu a schimbat absolut nimic intre noi. Din contra, cred ca asta ne-a unit si mai mult. Chiar e un om deosebit. :)
Tind sa cred ca sunt o exceptie, si ca sunt multe alte persoane ca mine. Si totusi trebuie sa ne multumim cu ceea ce suntem si cu faptul ca la cat de asemanati suntem, cu atat suntem de diferiti. :) Nu e o boala si nici un handicap. Pur si simplu fiecare alegem sa fim diferiti in felul nostru asa cum ne simtitm noi mai bine.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki