duminică, 21 decembrie 2008

Superstitii de An NouCu toate ca nu suntem superstitiosi, fiecare dintre noi respecta unele traditii chiar si fara sa-si daa seama. Ii sarutam pe cei dragi in noaptea de Revelion, ne imbracam cu ceva nou, aducem daruri a doua zi in vizita. Dar sa vedem si ce semnificatie au toate aceste obiceiuri.

Daca Anul Nou te prinde cu buzunarele sau rafturile de mancare goale, atunci tot anul va fi sarac.Ca sa ai un an plin de noroc, atunci primul care trece pragul dupa miezul noptii trebuie sa fie un barbat brunet care sa duca o lopata plina de carbune.

Daca cei care intra primii in casa in noul an sunt blonzi sau roscati, iti vor aduce ghinion. Femeile aduc dezastru in casa.

Primul care intra in casa trebuie sa bata si sa nu intre folosind cheia. Trebuie sa-i salute pe toti din casa si sa nu vina cu mana goala pentru ca orice va aduce reprezinta noroc. Nimeni din casa nu trebuie sa parareasca casa pana ca primul oaspete sa soseasca.

Ca noul an sa-ti aduca bogatie, atunci bea ultimele inghitituri de alcool dintr-o sticla exact la miezul noptii.

Daca vantul bate dinspre sud in noaptea dinspre ani atunci in anul viitor va fi vreme buna si anul va aduce prosperitate. Daca vine dinspre nord, va fi un an cu vreme urata. Daca bate dinspre est va aduce calamitati si foamete. Daca bate dinspre vest anul care vine va fi roditor dar va aduce si moartea unei persoane importante. Daca nu e vant deloc, atunci anul va fi prosper si fericit.

La miezul noptii trebuie sa faci cat de mult zgomot pentru a alunga spiritele rele.

La miezul noptii toate usile din casa trebuie sa fie deschise pentru ca vechiul an sa poata parasi casa. Trebuie sa plece inainte ca noul an sa intre, spune traditia populara.

Daca dansezi in aer liber, mai ales in jurul unui copac, in prima zi din an ti-ai asigurat noroc in dragoste, prosperitate si sanatate pe intreg anul.

Copiii nascuti in prima zi din an aduc multa prosperitate si mult noroc familiei.

In prima zi a anului, in zori, daca o tanara fata se uita pe fereastra si vede un barbat trecand atunci, mai mult ca sigur ca se va casatori pana la sfarsitul anului.

In prima zi a anului nu este voie sa maturi in casa ca nu cumva sa alungi norocul odata cu praful.

In prima zi a anului nu este bine sa spargi lucruri pentru ca atunci tot anul planurile nu ti se vor realiza. De asemenea, nu este bine sa plangi pentru ca asta vei face tot anul.

In prima zi nu este bine sa returnezi imprumuturi sau sa imprumuri bani, pentru ca tot anul vei avea de plata.

In prima zi a anului nu trebuie sa arunci nimic din casa, nici macar gunoiul, ca sa nu arunci norocul.

La miezul noptii e bine sa-i saruti pe cei dragi pentru a fi sigur ca nu te vei desparti de ei anul viitor si ca vei primi dragoste tot anul.

Articol preluat de pe TimpulTau.ro

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki