sâmbătă, 21 februarie 2009

Sã ne uitãm la "vecini" - Sao Paolo


De multe ori ma intreb cu voce tare si rãspicat:
"De ce m-am nascut in Romania?"
si continui sa problematizez:
"Oare chiar nu se putea in alta parte? Macar in Franta, Spania sau chiar Olanda.. "


Dupa cum bine simte fiecare pe pilea lui intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin sau ce stiu eu, in Romania viata gay nu este una deosebita, chiar stam prost la capitolul asta. Trecand peste asta, noi nu stam bine mai la niciun capitol. Birocratia este in floare, orice ai dori sa faci necesita o groaza de timp si nervi intinsi la maxim, acte peste acte, avize pentru avize si de multe ori "plicurile" sunt indispensabile. Daca e sa vorbim despre infrastructura, nici aici nu stam bine. Drumurile care le avem, majoritatea sunt cum sunt, autostrazile sunt aproape inexistente, iar noi mai avem pretentia sa zicem ca suntem o tara europeana, da da da ....... de ziua ta (vorba cantecului). Siguranta publicã aproape ca nu exista, iar atunci cand vad vreo masina a politiei pe care scrie "siguranta si incredere" nu stiu de ce, dar mie-mi vin in cap alte doua cuvinte " abuz si mitã". Nu stiu de ce, dar politia din Romania este un fel de institutie organizata a coruptilor, chiar mai mult, incompetenti rau... ca sa nu zic prosti.

De aceea am decis sã tragem o privire la "vecini", sa ne uitam "peste gard" la brazilieni, mai exact prin Sao Paolo. Nu ne vom uita la infrastructura in special sau sistemul administrativ, ci vom face referire la viata gay, dar si cu ceva specificatii generale.

Din start trebuie precizat ca Sao Paolo este un oras deschis in privinta gay-iilor, aici desfasurandu-se anual si una din cele mai mari parade gay, desfasurare ce a adunat ultima data pana la 3 milioane de participanti. Ganditi-va putin ! Cu mult mai mult decat populatia Bucurestiului (aprox. 1.931.838 de locuitori). Cu aproximatie cam cat populatia oraselor Bucuresti, Iasi, Cluj , Timisoara si Brasov puse la un loc, toti adunati pe un singur bulevard, pe Paulista Avenue.

De specificat este faptul ca orasul Sao Paolo are o deviza clarã „Non ducor, duco” ce inseamna „Nu sunt condus, conduc”, Sao Paolo fiind si al 19-lea oras din lume din punctul de vedere al bunãstãrii materiale, iar ca din punct de vedere al golabalizarii ocupand locul 14.

Cluburi, saune , hoteluri, baruri sau restaurante gay se gasesc in Sao Paolo fara nicio problema si in numar destule de mare, fiind unul din orasele ce incaseaza sume formidabile datorita turistilor gay si nu numai...

Acum sa vedem Sao Paolo in imagini:P.S. Ca sfat de final va recomand sa nu va lasati impresionati de frumusetea brazilienilor, (arata superb, n-am ce zice)astfel neprotejându-va in contactele sexuale. Orice ar fi si cu oricine ati interactionat intr-un mod ceva mai fierbinte... folositi "sfantul" prezervativ. Va spun asta pentru ca Brazila a avut probleme serioase datorita virusului HIV ce atinsese un nivel alarmant, insa prezent numarul persoanelor cu aceasta infectie scade anual datorita politicilor aplicate prevenirii transmiterii acestei infectii.

2 comentarii:

Pinocchi0 spunea...

Prima poza: Rochia doamnei se asorteaza perfect cu layoutul blogului :-))

AleXDX spunea...

Da, heheheheh ... i know ! Am observat si dupa ce am facut postare , a fost intamplator :P

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki