vineri, 13 februarie 2009

Tu ce ai schimba la Romania?

In primul rand vreau sa spun ca am abordat aceasta idee deoarece am primit o leapsa de la Catalin.

Eu ce as schimba la Romania? Eu cred ca in primul rand as schimba Romania si nu doar ceva la aceastã tara in care pe zi ce trece totul merge tot mai pe dos...


Mentalitatea oamenilor, la acest lucru ar trebui lucrat. Suntem un popor de nesimtiti fara spirit civic, un popor egoist si needucat. De ce oare nu suntem si noi ca altii, sa aruncam toate rezidurile frumos la cos, sa fim amabili cu cei din jur, sa fim niste oameni politicosi, dar si corecti... sa stim sa fim calmi si sa invatam sa zambim oricate probleme avem acasa. Sa-l toleram pe baiatu` vopsit verde in cap si cu cercel in nas, sa o toleram pe fata aceea ce e rasã in cap fara a arata cu degetul spre ea, sa intelegem ca fiecare dintre noi e unic.... si are tot dreptul sa fie asa. Sa nu avem o atitudine ostila daca doi baieti se saruta, sa intelegem iubrea ca pe un sentiment sacru ce nu are limite... pentru ca toti suntem oameni.

Modul de guvernare, asta ar fi una din chestiile pe care as schimba-o la Romania. Aici am sa abordez putin spectrul politic si incerc sa fiu cat mai concret. Romania are nevoie de un brat de fier, de o mana de putere care sa conduca acest popor catre o dezoltare reala, macar sa fure unu` si nu mai multi.Poate se vor arunca cu pietre in mine, dar avem nevoie de un o conducere in sistem semi-prezidential si nu una gen republica parlamentarã...

As schimba multe la Romania, insa imnul inca ni se potriveste ... asta l-as lasa.
As putea sa vorbesc pagini in sir despre ce as schimba, insa acest lucru mi-ar lua zile intregi ... sunt multe de vorbit pe tema aceasta si de aceea ma opresc aici printr-un slogan deja consacrat de Petrom:
"România va creste prin bun-simt si responsabilitate"

Multumesc pe aceastã cale tuturor românilor (din tarã si din strãinantate) ce au adus o imagine buna tãrii si poporului român, multumesc celor ce mã fac sã nu-mi fie rusine cã-s român... (recunosc ca de multe ori imi este)

7 comentarii:

HappyGay spunea...

Nu mai este nimic de făcut cu România, şi nu a fost niciodată. Noi trebuie să ne schimbăm!

cB spunea...

E drept ca trebuie facute anumite schimbari. Dar sa dai toata puterea unei singure persoane? Vom ajunge iar ca pe vremea lui Ceausescu... sau mai rau Hitler.Asta legatura de putere.
In ceea ce priveste mentalitatea, nu numai romanii trebuie sa si-o schimbe (mentalitatea)... ci si strainii. Sa asociezi de fiecare data Romania cu rrom? Rromii au fost (si mai sunt) un popor nomad ((Persoană, grup social) care nu are aşezare statornică într-un loc, care se mută dintr-un loc în altul, care rătăceşte.. Gasesti rromi in toate tarile, cu cetatenia tarii respective. Chiar acum 2 ani am citit un articol intr-un ziar din italia (ziar local ce-i drept), ca majoritatea tiganilor din Italia sunt ITALIENI. Asa ca... nu romanii au inventat mersul pe jos si apa calda, si nu cred ca merita sa ne luam suturi in cur din cauza rusinii lor, ca nu au curajul sa recunoasca ca si ei au problemele lor. Noi ce ar trebui sa facem? Sa le trimitem inapoi acasa pedofilii, pestii, hotii etc...

AleXDX spunea...

cB, nu se ajunge la comuism... cu toate ca vezi, el a avut efecte benefice asupra Romaniei printre cele negative, compara cat s-a dezvoltat Romania in perioada aia, insa in republica semi-prezidentialã presedintele are mai multe prerogative si asta-l face mai responsabil, in concluzie: atunci cand cineva e responsabil direct, el isi va face treaba mai eficient, insa atunci cand responsabilitatea poate fi pasata de la un minister la altu`, de la o persoana la alta, eficacitatea sistemului scade.... sunt multe de discutat pe tema asta...

cB spunea...

In momentul in care toata puterea o detine O persoana, ea va dori sa aiba din ce in ce mai multe drepturi (consta in natura umana). In momentul in care va lua decizii care sa-l avantajeze numai pe el, ce se va intampla atunci? Iar vom incepe o revolutie, iar se va aduna un grup de oameni care sa-l judece care pentru a nu-si bate capul prea mult, ii vor da pedeapsa capitala. Si istoria se repeta.

AleXDX spunea...

Cred ca te grabesti ... citeste mai bine ce inseamna republica semi-prezidentiala si apoi stam de vorba ... nu se poate ajunge la comunism iar, uite exemplul Frantei ... ei au republica semi-prezidentiala

NăcăGay spunea...

Nu vreau sa ma dau mare analist politic sau clarvazator pentru ca nu sunt nimic mai mult decat un inginer in devenire, dar eu cred ca aceasta tara se va modifica prin invatamant centrat pe educatie civica.
O persoana deosebita pentu mine scria la un moment dat ca in loc de mai stiu eu ce rugaciuni se invata in clasele primare ar fi mai bine sa se invete declaratia drepturilor omului.
Asta mi se pare primul pas care trebuie facut, si ast as face - schimbarea nu ar avea loc instantaneu dar ar fi o investitie buna pe viitor!

AleXDX spunea...

Da, sa stii ca ai dreptate foarte mare, eu m-am gandit ca in liceu ar trebui sa fie predat drept constitutional si elemente generale de administratie publica, astfel fiecare om ar sti cine este de vina, de competenta cui este un anumit lucru si pe cine vor taxa la vot sau reclama la autoritatile competente, asta pentru a evita declaratiile de genul " Am sa-l votez pe Iliescu pentru ca mi-a marit pensia" sau " Nu-l mai votez pe Basescu ca nu a marit salariile la profesori". E grav ca romanii ce se dau atat de destepti sa faca astfel de greseli.

De ce elemente de administratie publica? Pentru ca un tanar dupa ce a iesit din liceu si mult timp dupa ... nu stie unde si cui sa se adreseze cand are nevoie de un act, ce are nevoie pentru eliberarea lui, cui trebuie sa se adreseze... etc.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki