luni, 11 mai 2009

Cenzura la nivel blog-uistic


Am mai scris ceva rânduri despre cenzurã cu ceva timp in urmã, insa in linii mari.De fapt chiar sunt de acord cu ea in conditiile in care unii fac diverse comentarii calomnioase sau publica informatii defaimatoare la adresa cuiva, insa niciodata n-am inteles atitudinea unora de a cenzura un comentariu pe blog, revista sau ziar online sau oriunde in alta parte, doar pentru ca acel comentariu nu "linge" subiectul, autorul sau cine stie ce altceva ... in directia doritã.

Ca sa ma refer la fapte concrete, am avut ceva discutii cu diverse persoane, unii simple cunostinte, altii simpli amici si chiar buni prieteni care se declarau foarte iritati de cum unele persoane posesoare de blog-uri, reviste online, ziare si asa mai departe, le-au cenzurat (si nu o singura data) comentariile postate cu privire la diverse subiecte, chiar in conditiile in care acestia au pastrat limita bunului simt, folosind un limbaj mai mult decat decent.

Mi se pare total aiurea sa cenzurezi un comentariu pentru simplul motiv ca cel ce "se chinuie" sa scrie doua, trei vorbe sau chiar "un roman", nu este de acord cu ceea ce zici tu. Este normal ca fiecare sa aiba propria parere si sa si-o exprime in mod liber, iar fair-play ar fi sa-i publici comentariul, nu sa-l cenzurezi... ca nu esti pe vremea lu` nea Nicu!

Nu am sa fac o acuza nominalã asupra unui blog gay, chiar nu atac la imaginea nimanui, insa personal ma declar nemultumit de atitudinile de genul asta.... care sunt destul de intanlite, de fapt acum fac referire strict la cineva, dar cum am zis... nu am sa nominalizez persoana.

La un moment dat chiar povesteam cu cineva cum ca el are o problema cand toti sunt de acord cu el, iar persoana in fapt mi-a zis in felul urmator: "Frate, cand toti sunt de acord cu tine, inseamna ca ceva e in neregulã! " Sincer, cred ca are mare dreptate!

Totusi am sã fac o nominalizare asupra unui site de stiri ce aplicã cenzurã la greu, este vorba de Antena3.r0, ai carui administratori cenzureaza exact comentariile logice si cu argumente, lasand insa injuraturile si cuvintele ofensatoare arunca-te in stanga si-n dreapta, mai mult in dreapta :) , dar fiind parte a unui trust comunist marca Voiculescu.... nu mai comentez! Felix "sã trãiascã" !

Hai si-un bonus muzical :)


by Parazitii - Jos Cenzura

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki