luni, 25 mai 2009

Cuvinte....

Si astãzi, la fel ca si in alte zile, sunt complet scârbit de modul de abordare si de lipsa de tolerantã cu care ne confruntam in Romania vis-a-vis de comunitatea LGBT.

România, care se vrea o tarã europeana, nu-si da seama de faptul ca pentru a fi cu adevarat in Europa nu este de ajuns sa-ti fie "aruncat" drapelul la C.E. sau P.E. printre steagurile celorlalte state, este nevoie si de o atitudine europeana, de o alta viziune asupra pana si celor mai marunte chestii, chiar asupra minoritatilor sexuale.

Acum, ca tot a fost GayFest-ul, se face mare tam-tam prin presa, vom vedea vreo saptamana prin media diverse articole sau reportaje pro sau contra si vom asista la declaratii ale oamenilor politici prin care acestia se declara toleranti cu minoritatile sexuale (pentru voturi, evident), insa nu sunt de acord cu ele; pana la urma se contrazic singuri intr-o singura fraza.

Comentariile ca reactie la aceste materiale media sunt dintre cele mai bizare si mai colorate verbal, vedem cum multi declara cum ca ei nu discrimineaza pe nimeni pe crtierii de orientare sexuala, insa nu sunt de acord cu casatoriile intre persoanele de acelasi sex, care pana la urma nu sunt casatorii traditionale, ci parteneriate civile....

Dar este oare si aplicata asa-zisa toleranta a minoritatilor sexuale asa cum se spune?

NU! Majoritatea se declara toleranti, zic ca nu au nimic cu cei ce au alta orientare sexuala decat ei, dar practic n-ar fi dispusi sa imparta un birou cu un gay, n-ar dori sa locuiasca in acelasi bloc cu o lesbiana, evita sa se aseze pe banca in statia de autobuz langa un transsexual sau pur si simplu il evita pe colegul de clasa pentru ca e bisexual.

Sunt si cazuri mai grave când unii au fost victime ale unor agresiuni fizice, unele dintre ele cu urmari psihice, dar vinovatii tot noi suntem. De ce? Pentru ca suntem diversi, pentru ca ne place altceva decat majoritatii. Pentru ca pur si simplu de gustibus et coloribus non disputandum, sau ma rog, asa ar trebui sa fie!

Asta nu inseamna discriminare?

Ba chiar mai mult, multi sunt concediati atunci cand la munca se afla de orientarea lor sexuala, iar daca te adresezi instantei poti avea surpiza sa dai peste un judecator homofob.

Cati dintre homosexuali nu au avut diverse probleme din cauza orientarii lor sexuale, insa nu s-au putut adresa institutiilor (in)competente ale statului deoarece se tem ca si acestia la randul lor ii vor discrimina, asa cum se si intamplat de cele mai multe ori....

Ma uit pe strada cum altii au dreptul sã se tinã de mânã, au dreptul sã se sãrute, pot sã rosteascã un "te iubesc" fãrã a fi persecutati cu privirea, altii au "dreptul" pânã sã si "violeze", câte fete n-am auzit cã ar fi fost violate, iar cu cei vinovati nu s-a intamplat nimic, dar noi n-avem dreptul sã arãtãm un sentiment nobil, n-avem voie sã iubim...

Nu stiu de ce, dar din zi in zi mã gandesc tot mai serios sã pãrãsesc aceastã frumoasã tãrisoarã!

6 comentarii:

Anonim spunea...

U are so right sis...:)

Anonim spunea...

vizavi de parteneriat/casatorie: mie mi se face rau cand ii aud pe astia de la noi ca declara in emisiuni tv ca vor sa se casatoreasca 1. ca daca moare unu sa il mosteneasca pe celalalt si 2. sa isi ia credit in comun de la banca. Cam astea-s motivele.Si la cata foame si pervesitate e in ziua de azi in mediul gai din romania, o maimutza iti trebuie pe cap sa te parteneriezi civil si dupa o luna- cam cat dureaza maxim o"casatorie"-sa ramai fara izmene pe cur:)) Deci, deocamdata nu dorim nicio casatorie, asteptam sa treaca criza, sa vina vremuri mai bune:) Si dupa parerea mea ar trebui sa fie gasite solutii mai convingatoare pentru a ne face auziti, respectati si acceptati de romani. Nu circus si direct casatorie sau infiere de copii:)

Stoicescu A. spunea...

Mmmm da, nu cred ca majoritatea dintre noi isi doresc neaparat dreptul de a se casatori sau de a infia in momentul de fata, dar e mai mult un pas simbolic facut. Cat despre faptul ca ramai fara "izmene pe cur", stai linistit ca fiecare va face cum doreste, in parteneriatul civil vor fi exprimate explicit anumite chestii daca e sa existe. Cat despre acele solutii care ar trebui gasite pentru a ne promova, sunt de acord... trebuiesc alte activitati pentru a ne pune in valoare, dar cine se ocupa?

Anonim spunea...

chestiile astea "simbolice" pe care noi le cerem in prezent de la ei, casatorii etc, ok, la modul "simbolic"cum spui tu, nu face decat sa ii enerveze si mai mult. Exista o parte buna, aia ca ne facem cunoscuti, ca aratam ca existam, dar partea proasta e ca cei pe care ii vede lumea la tv ca reprezentanti sunt alde cici balerina si prietenele ei de trotuar. Aia intelege bunicamea ca inseamna gay si isi face cruce si se inspaimanta. Nu stiu cine ar putea sa faca o imagine mai buna daca fetzele mai importante nu doresc sa se afiseze si le este frica sa recunoasca ceea ce sunt. In cativa ani se va schimba si la noi, probabil, va fi ca in afara.

Stoicescu A. spunea...

De ani de zile traim cu speranta si zicem "probabil va fi ..." si atat. Se poate, eu sper.... si atat.

Anonim spunea...

Oricum, lucrurile au evoluat[daca se poate spune asa] mult dupa 89. Dar eu cred ca intr-un final si in curand prevad ca si la noi in romania, fiecare om va avea libertatea sa faca ce va dori cum va dori si nimanui nu-i va mai pasa ca mergi travestit pe strada. Si poate doar undeva va mai trebui sa dai socoteala si anume in fatza lui Dumnezeu, care stim, nu accepta chestiile astea, din pacate. Iarta o data, de doua ori, dar nu la infinit. Asa spune in Biblie. Nu mai stiu ce sa zic, cam atat deocamdata pe acest subiect:))

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki