sâmbătă, 20 iunie 2009

Amintiri muzicale românesti

Postarea asta este una mai speciala. Este despre marile valori muzicale ale Romaniei, valori ce ne pãrãsesc pe zi ce trece.Asa e viata, la toti ne vine rândul. Sigur, multora dintre voi nu le va placea deloc ceea ce urmeaza, tineretul din ziua de astazi (in general) neagã aproape orice traditie româneascã, orice este autohton si uite asa ne vom pierde identitatea ca popor. Multi ar da-o pe Irina Loghin pentru Lady Gaga, s-ar lipsi de Romica Puceanu pentru Romeo Fantastik sau in loc de Maria Ciobanu, prefera Paris Hilton. E vorba de gusturi, n-am sa judec pe nimeni! Dar totusi sa negam noi valorile românesti?

In amintirea anilor din urma va las sa trageti o privire mai departe...

Romica Puceanu. Cu toate ca multi dintre noi nu facem diferenta intre muzica lautareasca, muzica tiganeasca si manele, aceasta este o emblema a muzicii de local. Romica este una dintre cele mai cunoscute si indragite soliste de muzica lautareasca, incepand sa cante in jurul varstei de 14 ani in localurile din zona Floreasca si Herastrau.


Irina Loghin. Este o marca a muzicii romanesti, reprezinta stema melodiilor de dor de mama, de casa si asa mai departe. Aceasta s-a nascut in Prahova, mama sa fiind de-a locului, iar tatal basarabean.


Maria Ciobanu.Este de asemeni una dintre cele mai de pret voci ale Romaniei, fiind numita si "ciocârlia României", poate datorita unuia din cantecele ei "Lie, ciocârlie", melodie cântatã si de Vitas.


Ileana Sãrãroiu. Solistă munteancă de folclor muzical recunoscută pentru frumuseţea copleşitoare a cântecelor sale, cât şi pentru ţinuta scenică şi expresivitatea interpretării. O combinaţie rară, bucurându-se deopotrivă de o voce frumoasă şi de măiestrie artistică izvorâtă din sensibilitatea fiinţei sale. Este considerată o voce nemuritoare a cântecului românesc (wikipedia).


Mihalea Runceanu. A fost o cantareata foarte apreciata, aceasta avand o voce deosebita, fiind de asemeni si o femeie foarte frumoasa.Aceasta a sfarsit tragic pe 1 Noiembrie 1989 cand a fost asasinata cu bestialitate in locuinta sa de pe soseaua Mihai Bravu (zona Diristor), scopul teoretic al crimei fiind jaful, insa se banuieste ca moartea acesteia a fost comandata de unul dintre fii lui Ceausescu din ratiuni pasionale. Aceasta a fost declarata (post mortem) cetatean de onoare al orasului Buzau, acolo de unde aceasta provenea.


Maria Lãtãretu. A fost o cunoscută interpretă de folclor muzical românesc, cu un repertoriu variat din folclorul românesc şi marcată de o bogată activitate concertistică. Dăruirii sale cântecului popular românesc stau dovadă şi numeroasele înregistrări la radio şi televiziune şi numeroasele materiale discografice. Cu o expresivitate deosebită ce poate fi remarcată în propriu-i repertoriu, a impresionat o multitudine de români, cucerind numeroşi fani.(Wikipedia)


As putea sa continui cu sute de alte nume, insa ma opresc aici, mi-ar lua zile intregi.
Nu va lasa asa aiurea, ci in compania vechiului Bucuresti (merita vazut)

7 comentarii:

RockerJegos spunea...

Preferintele muzicale se schimba si ele odata cu generatiile. Mie imi place Prodigy vs. Romica Puceanu (http://www.youtube.com/watch?v=uVQMdiR-PL4)

Stoicescu A. spunea...

Asa este, dar sa nu ajungem sa uitam ce-a fost sau mai rau, sa blamam, asa cum au unii tendinta s-o faca. Ar trebui sa fim mai nationalisti, la radio se aud doar melodii in engleza.

o cunostinta spunea...

f frumoasa ideea ta, desi multe nume mari nici macar nu au fost mentionate, dar probabil atata ai gasit sa dai si tu copy paste.
INCORECT:
"Sigur, multora dintre voi nu le vor placea deloc ceea ce urmeaza"......
CORECT:
Sigur, multora dintre voi nu le VA placea deloc ceea ce urmeaza

o cunostina spunea...

chiar sunt curios daca lasi comentariul ;)

Stoicescu A. spunea...

Da, multmesc pentru observatie. Postarea e scrisa noaptea tarziu, iar greselile sunt deseori inevitabile. Am sa corectez !

Cat despre faptul ca multe nume mari n-au fost mentionate, stiu! Dar crede-ma ca as fi stat zile intregi sa scriu la postarea asta daca era sa incerc sa-i trec pe toti.

Cu privire la copy/paste, nu e chiar asa.Este pus in paranteza (Wikipedia) acolo unde am preluat. In rest, sunt scrise de mine, atat cat am stiut eu.

Binteinteles, nu-ti imagina ca eu puteam sa stiu totul despre Maria Lataretu si asa mai departe, am doar 20 de ani. Pe vremea aceea, eu .....

Faptul ca am enumerat doar o parte din valori, nu implica faptul ca-i stiu si-i admir doar pe acestia, mai sunt si altii.

RockerJegos spunea...

Better watch out, Grammar Nazis are after you!
Def. Grammar Nazi: A captious individual who cannot resist the urge to correct a spelling and/or grammar mistake even in informal settings.

Stoicescu A. spunea...

Rocker Jegos, lasa ca pana la urma aceste critici sunt binevenite, chiar daca a fost vorba de o greseala de neatentie sau datorata oboselii, insa preferam sa imi spuna pe mess de greseala, mai ales ca-i o cunostinta (dupa cum s-a semnat).

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki