marți, 11 august 2009

Paris - le boulevard des jeunes filles

Revin cu prima postare de dupa vacanta, vacanta care s-a dovedit a fi una destul de draguta, dar si cu parti rele, dar despre alea n-am sa vorbesc. Sâc, sa nu dau subiect de bârfa cotoroantzelor .

Acum vom vorbi despre Paris, oras ce mi-a placut extrem de mult in general. Sa vorbim totusi pe cazuri diferite:

1. Pentru o simpla plimbare, Parisul este locul ideal de hoinãrit. Nu te vei plictisi asa de usor, tot timpul vei intanli ceva ce te va uimi, de la cladiri pana la sutele de monumente.


2.Pentru shopping, Parisul nu este paradisul reducerilor, preturile chiar si la nivel standard sunt destul de ridicate. Bineinteles ca vei gasi destul articole vestimentare, unele dintre cele mai ciudate, dar eleganta pariziana fiind prezenta mai peste tot.


3. Pentru a iesi sa mananci in oras, Parisul este de asemeni foarte scump, preturile fiind foarte ridicate in comparatii cu multe alte capitale europene. Gama variata de specialitati frantuzesti nu vor lipsi de pe masa daca te tine buzunarul (sau cardul). Nici bautura nu-i mai ieftina la o terasa, eu am platit 7 euro pentru o bere la pahar de plastic, nici macar la sticla.


4.Viata de noapte nu lipseste la Paris, insa si in cazul de fata distractia costa mult peste ceea intanlesti in alte orase din Europa. De exemplu, un energizant (nici macar RedBull) in club, costa 10 euro. La bere, am gasit si cu 4,5 euro sticla de 0.33 ml in diverse pub-uri din zona gay a Parisului. Aici atmosfera este foarte placuta in general, dar se simte acelasi model dâmbovitzean de Bucuresti, model prin care se arata ca mai toate "fetele" se cred cele mai importante, cele mai frumoase, cele mai destepte, cele mai .... fiecare asteapta sa fie agatata de printul din poveste.Problema e ca si printul din poveste asteapta sa fie agatat la randul lui. Trebuie sa recunosc ca sunt si multe zuze frumoase,cu stil, dar asa de mandre de ele. Am gasit si francezi mai apropiati, oameni ce au trecut peste mandrie si figuri de doi lei.


5. Transportul in Paris are si el problemele lui. Daca traficul de suprafata este plin de blocaje la orele de varf, iar in restul zilei este destul de aglomerat, dar oricum mai dinamic, atunci metroul este foarte bine dezvoltat pentru a te putea "arunca" in aproape orice colt al Parisului. Cele peste 300 de statii sunt un adevarat "colac de salvare" pentru cei ce calatoresc prin Paris.
Daca esti cu masina persoanala, cu greu iti vei gasi un loc de parcare, iar daca ai avut norocul sa gasesti, fii atent sa nu fie loc platit de altul. Cu siguranta vei fi nevoit sa apelezi la parcarile cu plata (in general subterane), dar care nu sunt deloc ieftine, chiar si acestea fiind piperate la pret.


6.La capitolul atractii turistice, nici nu se pune problema. Sunt atatea de vizitat incant nu-ti ajunge nici macar o luna sa le vezi pe toate. Parisul din asta traieste pana la urma.

Si pentru c-ati fost "fete "cuminti si ati citit pana la capat sau neh, v-ati uitat pe poze pana la capat, dupa caz, am decis sa va dau ca bonus un tzutzurello fabriqué en France fotografiat pe ascuns :D

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki