marți, 1 septembrie 2009

Prima zi de toamna

Oficial e toamna ! Vremea inca nu s-a schimbat radical, insa da semne de slabiciune. Vara se retrage usor urmand o racire usoara a vremii (dupa spusele meteorologilor), insa mai apoi caldura va reveni.

Vara va "canta" o ultima melodie la fel ca un artist pe finalul unui concert cand i se cere "bis" din partea publicului. Va fi o ultima "melodie" plina de caldura, apoi dezordine....

Urmeaza ploi cu picaturi "de gheata", vant puternic si rece, bãlti de apa, noroi amestecat cu frunze ce mai ieri ne "zambeau" verde din copaci, acum sunt doar parte a pamantului ud.

Doi oameni rataciti prin ploaie vor fi zariti de la fereastra, de la geamul pe care priveste un tanar, un batran sau un copil, de la geamul unde ieri ne aparam de canicula, maine ne vom apara de frig.

Si totusi vom iesi in ploaie, unii pentru a merge la munca, altii pentru a merge sa invete, unii pur si simplu pentru a se plimba printre picaturile cerului, pentru a da piept cu frigul rafalelor de vant, pentru a rascoli amintiri.

Nu stiu daca este senzatie mai melancolica decat aceea de a merge prin ploaia rece fredonând un cantec trist ce reinvie pana si ultima amintire.

Totusi e minunat sa mergi prin ploaie si sa nu-ti pese de nimic. Sa nu te intereseze ca n-ai umbrela, sa nu dai importanta nimanui din jur, sa fii in lumea ta; o lume fara directie, fara timp, fara noapte sau zi.


Cateodata o lacrima se confunda cu picaturile de ploaie, nimeni nu va observa...

2 comentarii:

Anonim spunea...

E o postare melancolica, de toamna. Sper ca esti bine si ca nu vei lasa tomna sa te intristeze.

Si multumesc de comentariu, mi-a facut bine, chiar de a trecut un an de la acel "scandal" care m-a lasat cu o mica depresie. Dar slava Domnului ca exista oameni deschisi care au vazut dincolo de limbajul "dragalas". Hugs!

Stoicescu A. spunea...

Merci.Eu sunt bine, chiar daca a venit toamna, cel putin deocamdata nu arata chiar a toamna, deci sunt ok.

Multumesc pt. comentariu !

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki