miercuri, 23 septembrie 2009

Prostitutie si Droguri - legalizam sau nu ?

Zarva mare in presa româneascã si societatea civila. Toata lumea se declara ba total impotriva legalizarii prostitutiei si/sau a drogurilor, ba in favoarea acestora. Astfel, am sa-mi expun si eu punctul de vedere.

Voi trata pe rand cele doua subiecte (prostitutia si drogurile) pentru ca am pareri diferite despre acestea, total diferite...

I.Despre legalizarea prostitutiei...

Ma declar total de acord. De ce? Pentru ca astfel va fi un control mult mai mare asupra acestor practici, de la sanatate, implicare sociala, pana la partea economica. Incasarile la buget ar fi enorme.
Chiar daca multi sunt contra, imputand, vezi Doamne, ca suntem crestini si ca nu este moral, nu vad nimic rau in faptul ca reglementam si controlam niste chestii, acestea oricum se intampla, fie ca vrei, fie ca nu vrei. Cat despre biserica, am mai zis-o si-am s-0 mai zic "cele mai mari orgii se intampla in curtea bisericii".

Ce as impune printr-o lege a prostitutiei?

1.Cursuri de Informare Medicala
-pentru a practica aceasta meserie (cea mai veche din lumea, pana la urma), prostituatele si prostituatii vor fi obligati sa detina un atestat prin care sa dovedeasca faptul ca au urmat un curs de informare medicala asupra riscurilor, pericolelor, simptomelor si urmarilor in urma bolilor cu transmitere sexuala si prevenirea transmiterii lor.

2.Control Medical Periodic
- as obliga toate prostitutatele si prostituatii sa frecventeze controale medicale periodice, astfel tinându-se sub control raspândirea bolilor de diferite forme si prevenirea evoluarii celor deja instalalte.

3.Centru de Protectie, Consiliere Psihologica si Juridica
- as crea un centru la nivel national pentru protectia prostituatelor si prostitutatilor fata de eventuali proxeneti, abuzuri ale clientilor sau presiuni ale mafiei, acest centru oferind protectie, consiliere psihologica si juridica (atat in cazul abuzurilor cat si a modalitatii platii taxelor, etc)

4. Taxa minima lunara de impozit (un fel de impozit forfetar)
-as impune o taxa minima lunara (stabilit in urma unor cercetari sociologice), atat pentru persoanele care practica prostitutia individual, cat si societatilor organizate in bordeluri, plafonul fiind in functie de tarifele practicate de acestia si numarul de clienti (ca medie) ce reiese din cercetarea sociologica. A

De exemplu:
A. Prostituata sau prostituat independent
-daca o prostituata sau un prostituat are in medie 50 de clienti pe luna, iar tariful mediu este de 100 lei, atunci incasarile medii pe luna ar fi de 5000 lei. Taxele corespondente unor incasari de 5000 de lei, vor reprezenta o suma minima ce ar trebui platita lunar de prostituate catre stat.

B. Bordeluri
- taxa minima din prostitutie pentru bordel, va fi in functie de numarul persoanelor ce ofera seviciile in acea locatie.
Formula este X * suma minima ce trebuie platita de o prostituata indepdenta luna = taxa minuma ce trebuie platita de bordel pentru prestatiile sexuale ale fetelor.

X = numarul fetelor si baietilor ce preseteaza servicii sexuale in acea locatie.

Cazurile speciale:
Intodeauna vor exista si oameni ce fac asta in forma ilegala, chiar si in comunitatea gay. Sunt destui care se prostitueaza pe sume derizorii sau chiar bani frumosi, dar este inevitabil sa nu-i precizam si pe cei care se vad pentru un pahar de whisky.

Nici mai marii str8 (fie ei tigani sau romani) nu se dau in laturi in a oferii placeri baietilor atunci cand vine vorba de bani,

Revenind...
Prin aceste masuri, statul isi garanteza un venit minim lunar, iar evaziunea fiscala va fi limitata, cu toate ca va exista, oricum incasarile vor fi uriase.
Din totalul incasarilor provenite din prostitutie, 30 % as aloca exclusiv modernizarii spitalelor.II.Despre legalizarea drogurilor...

Aici ma declar contra, nu sunt de acord cu asa ceva. E adevarat ca ar aduce la buget o groaza de bani, poate mai mult decat prositutia, insa urmarile consumului de droguri nu sunt asa placute. De fapt, oricum un numar foarte mare de romani sunt alcoolici, le mai dam voie si la droguri, chiar ca ne ducem pulii de zestre.

Stricaciuni, crime, violuri se intampla si fara sa avem dezlegare la droguri, daca am legaliza si consumul acestora, atunci nivelul de infractionalitate ar creste considerabil.

Oricum, romanii nu sunt pregatiti pentru o asemenea libertate de alegere, chiar nu este cazul deocamdata.


Update 1

Tin sa precizez ca cele prezentate mai sus, reprezinta parerea mea personala despre legalizarea prostitutiei si a drogurilor , insa fara legatura directa la raportul CPARSD*, raport ce prezinta doar recomandarea dezincrimnarii prostitutiei si consumatorilor de droguri.

*CPARSD = Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice

6 comentarii:

Mr. bLOGAy spunea...

PRO prostitutiei !
CONTRA drogurilor !

RockerJegos spunea...

Sunt total de acord cu legalizare prostitutiei si a drogurilor.
In privinta prostitutiei as aduce argumentele pe care le-ai prezentat si tu; nu as fi de accord cu impozitul forfetar. Genul asta de impozit e in general o idee proasta si nu cred ca ii poti impune cuiva cat de productiv sa fie in domeniul asta.
In privinta drogurilor permite-mi sa te contrazic. In primul rand legea se refera la drogurile usoare si la dezinculparea consumatorilor. Este aiurea sa bagi in puscarie 15 ani un student pe care l-ai prins cu o tigare de marijuana. Dealerii sunt in continuare pedepsiti.
In al doilea rand, ca si in cazul prostitutiei, lucrurile astea se intampla indiferent daca sunt legale sau nu.
Trei. Drogurile usoare sunt mult mai putin nocive decat alcoolul si nu cauzeaza dependenta. Nici alcoolul si nici drogurile nu sunt un catalizator al violentei, este o conceptie gresita. Alcoolul actioneaza ca un factor dezinhibator si pe fondul unei predispozitii catre violenta poate duce la consecinte grave. Drogurile nu actioneaza ca un dezinhibator, cel putin nu cele usoare. Ele actioneaza ca halucinogen slab sau induc o stare de relaxare, majoritatea persoanelor devenind catatonice. Nu cred ca nivelul de infractionalitate ar creste.

Mai jos linkez un grafic aparut in UK Medical Journal "The Lancet" (un jurnal de medicina generala respectabil)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_%28mean_physical_harm_and_mean_dependence%29.svg

unde se poate vedea ca efectele fizice daunatoare si dependenta de canabis, LDS si Extasy este mai mica decat cea cauzata de tigari si alcool.

I rest my case :)

RockerJegos spunea...

Uite si un clip marfa despre prostitutia in Statele Unite (cam aceeasi situatie ca si la noi).
http://www.milkandcookies.com/link/127511/detail/

Danny H. spunea...

Mi se par pertinente comentariile tale, cu un singur lucru insa nu sunt de acord. Taxa aceea minima de care spui nu este benefica economic. Pentru ca orice prag minim impus genereaza munca la negru. E de ajuns impozitul anual pe profit, de 16% si TVA-ul obisnuit.. si statul isi retine 35 de procente. Zic eu ca e de ajuns :)
Numai bine si.. la mai multa libertate! :)

Stoicescu A. spunea...

Pai da, in general se aplica 19% TVA si impozitul pe profit (vor fi create o serie de lucruri ce pot face obiectul deducerilor din cheltuieli, ca la final sa fie aplicat impozitul unic pe profit), insa daca eu sustin acest impozit minim. De ce?

Pentru ca in Romania sunt sigur ca multe dintre ele vor declara abia 5% din sumele incasate in mod real, iar cum nu poate exista un mod de a verifica catã..... a procesat in luna aia, trebuie limitata si evaziunea fiscala intr-un mod, asta cu toate ca e foarte controversata.

Insa ma gandesc, poate la inceput as testa piata sa vad cum decurg lucrurile, iar daca nu decurg bine, as aplica acest impozit forfetar, pana la urma asta e...

Am uitat sa specific in articol, as pune ca sanctiuni pentru lipsa cursurilor de informare medicala si a controlului medical periodic, pedeapsa cu inchisoare pentru 1 an.

Evaziunea fiscala este deja prevazuta de Codul Penal.

Danny H. spunea...

Impozitul forfetar are multe lacune, mult mai mari decat impozitul obisnuit. Din aceasta cauza poate duce la fraude mult mai mari, pentru ca te poate obliga sa platesti mai mult decat e normal in unele conditii.

Si da, exista un mod de a verifica numarul clientilor, prin factura/bon fiscal, ca la orice serviciu obisnuit :). Te duci la dentist, primesti bon, te duci la bordel, la fel. E simplu si daca merge in atatea domenii, sigur ar merge si aici. Nu e cu nimic diferit :D

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki