miercuri, 9 septembrie 2009

Sa reducem risipa si sa facem ceva bun...

Sustin StopCO2.ro

Poate multi dintre noi nu dau importanta mai deloc acestor campanii de incurajare in vederea reducerii consumului de resurse, eu DA!

Si ca sa va dovedesc cat spirit civic detin, am sa va ofer cateva exemple reale din viata mea:

1. Mi se intampla destul de des sa ies dintr-o camera si sa plec in alta, iar in spate sa nu sting lumina instantaneu. Ei bine, in timp ce ma indepartez de bucatarie (de exemplu), vazand ca am lasat lumina aprinsa, incep sa-mi vina prin minte copii care citeau la lumanare, copii din Africa pentru ca n-au asa ceva, cate razboaie s-au dus si se duc pentru resurse, cum se intampla atatea nenorociri pentru resurse. Actiunea imediata e sa ma intorc si sa sting lumina.

2.Daca se intampla sa ajung prin magazine pentru a-mi cumpara ceva pentru casa, un produs electrocasnic, de fiecare data sunt foarte atent la clasa de consum a aparatului (sa fie A sau chiar A+, A++), chiar daca dau 100 de lei in plus, nu conteaza. Banii ii voi amortiza in maxim jumatate de an prin diferenta de consum, iar in plus reduc si risipa de resurse.

Obs. Deobicei ma uit si unde este fabricat produsul, incerc sa cumpar cat mai multe produse romanesti (daca se incadreaza intr-un standard de calitate), astfel ajutand economia romaneasca, mentinând niste locuri de munca, tot asa....

3. N-ai sa ma vezi pe mine niciodata aruncand un gunoi pe strada, merg chiar si un kilometru cu o hartie in mana, asta pana gasesc un cos de gunoi sa o arunc. Nici cand sunt la volan n-ai sa vezi zburand din masina de la mine reziduri de diverse tipuri.

4.Atunci cand merg la iarba verde, incerc sa las cat mai multa curetenie in urma mea. As strange eu si firmiturile din iarba, dar asta chiar nu se poate. In schimb, tot ce tine de gunoi, strang intr-o punga, iar atunci cand sunt in apropierea unui cos de gunoi, voi arunca rezidurile acolo.

5. Iarna, cand aerisesc prin casa, inchid centrala termica. N-arunc energia termica pe geam, atata timp cat am geamurile deschise, incalzirea va fi inchisa. Ulterior, cand am terminat curetenia, dau drumul iarasi la centrala si e cald, e bine...

Bine, as putea sa continui cu obiceiuri d-astea ce la prima vedere par sinistre, dar facand risipa de resurse, peste cativa ani vom ajunge sa ne plangem de mila.

Am si eu un defect, consum cam multa hartie pentru imprimanta. :(

Inca ceva, eu in fiecare luna DONEZ 2 EURO prin programul "Inima Copiilor" pentru infiintarea Departamentului de Cardio-Chirurgie in Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti. Trimit SMS inainte de facturarea lunii in curs, astfel cu fiecare factura mai ofer un ajutor. Pana la urma, ce sunt 2 euro?

Pentru mai multe detalii, intra pe site-ul dedicat campaniei "Inima Copiilor". Poti face si donatii online.

Daca ar fi fost tratati de mici, poate inca mai traiau bunicii nostri.


Pe final am sa va ofer spre vizualizare (click pe poza pentru a vedea la marimea originala) AMPRENTA MEA DE CO2. Ma aflu sub media pe tara!


Va puteti face si voi testul printr-un click pe banner-ul de la inceputul postarii; ala cu verde.

1 comentarii:

RockerJegos spunea...

Nu cred ca obiceiurile tale par sinistre cuiva, sunt mai degraba admirabile.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki