miercuri, 7 octombrie 2009

Campania "Pe acest blog, fumatul este interzis!"

Auzind de tot mai multe persoane cu probleme de sănătate cauzate de fumat, văzând tot mai multe statistici cutremurătoare privind numarul oamenilor cu cancer la plămâni, fiind deseori victima fumului de țigară a fumătorilor din jur, am decis să încep o campanie ceva mai ciudată. Este vorba despre campania:
"Pe acest blog, fumatul este interzis !"


Cum se va desfășura această campanie?
Aceasta campanie dorește să te facă pe tine, cititorul de blog-uri, atunci când ești pe un blog/site ce conține banner-ul campaniei (foto sus), să nu mai fumezi. Cel puțin atâta timp cât ești pe acel portal web.

Dupa ce model e inspirată campania?
 

Campania este inspirata după modelul barurilor și restauranturilor, locuri publice unde gasești acele afișe prin care îți este permis fumatul sau dimpotrivă, îți este interzis. Eu și cei ce vor adera la această campanie nu vom face altceva decât să-ți impunem o politică privind fumatul în spațiul nostru virtual.

Spre deosebire de baruri și restaurante, noi nu vom putea vedea dacă respecți aceasta reglementare, de aceea apelăm la sinceritatea și spiritul civic de care suntem convinși că veți da dovada.

Practic...
Atunci când ești pe blog-ul meu sau alte blog-uri care interzic fumatul (având afișat banner-ul de mai sus), te rugăm să nu fumezi, iar din bun-simț suntem convinși că ne vei respecta decizia. Dacă totuși dorești să „tragi” o țigară, avem rugămintea să închizi pagina web atâta timp cât îți distrugi sănătatea fumând.

Care este scopul acestei campanii?
Scopul acestei campanii este unul de sensibilizare, o abordare educată de a ma declara contra fumatului, astfel trăgând încă un semnal de alarmă asupra riscurilor la care te expui atunci când fumezi.

Cum te poți implica?

Dacă ești blogger...
și dorești să susții această campanie, nu rămâne altceva decât sa mă contactezi pentru a-ți spune codul html prin care îți vei afișa banner-ul campaniei pe blog . (YM:
 simpaticu_x )

Dacă ești cititor...
singura rugăminte este să respecți decizia fiecăruia de permite, sau nu, fumatul pe blog-ul său. În primul rând, din respect pentru tine și sănătatea ta!

Mulțumesc!

2 comentarii:

Silviu spunea...

Foarte tare ideea. Sunt fumator si totusi sunt de acord cu aceasta chestie. E prima data cand intru pe blogul tau si chiar e interesant

Silviu

ana-maria spunea...

ideea imi place, bine daca am putea sa punem si un fel de contorizare gen, nu am mai fumat de x zile ar fi bine. prea multi din comunitatea noastra fumeaza.

nu stiu oricum sa pun banner, asa ca o sa copii imaginea si o paste la mine pe blog. e ok asa?
daca nu, imi zici si o scot.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki