duminică, 29 noiembrie 2009

Despre SUCCES si putin din efectele lui

Cand vorbim despre SUCCES, lucrurile sunt complicate. E vorba de faptul in sine, de modalitatea in care ai obtinut rezultatul, de echipa ta, de scopul avut si asa mai departe...

Totusi, atunci cand intervine un anumit succes in viata unui om, o realizare sau pur si simplu putem sa zicem ca i-a iesit totul ca la carte, lucrurile se precipita in jurul oamenilor care l-au creat, in special in jurul liderilor, acolo unde este vorba de echipe complexe.

Atunci cand o anumita persoana este "vinovata" de un SUCCES, lucrurile incep sa se agite, asa cum ziceam mai inainte. Oamenii din jur, si nu numai, incep sa se miste in raport cu persoana in fapt, sa capete noi atitudini sau sa si le intareasca pe cele avute deja anterior. Acel om capata un capital de imagine, ii se adauga o reusita in plus la portofoliu, iar asta face ca cei din jur sa reactioneze.

In jurul unui om vor exista intodeauna altii oameni, nu doar realizari. Acestia incep sa se apropie sau indeparteze, dupa caz, de acel om prin prisma a ceea ce este respectivul, ce a realizat, cum si mai ales ce.

In proximitatea omului ce tocmai a obtinut un SUCCES se vor produce miscari ale oamenilor dupa cum urmeaza:

Unii se vor apropia mai mult de persoana in fapt pentru a fi parte a succesului, a omului mai puternic prin inca o realizare, pentru obtine capital din notorietatea unui invingator, pentru a face parte dintre cei ce inving, ce realizeaza. O parte din acestia deveni prieteni, eventual "câini" devotati in luptele ce urmeaza, insa o alta parte, si mai mare, vor fi cei ce raman doar pentru beneficii, pentru interese strict personale, eventual pentru a distruge din interior, sunt acei lachei ce-si fac "meseria" de lingãi fara nici cel mai mic resentiment sau pic de demnitate. Din dusmani declarati, deveni parteneri de lupta, insa fiecare intr-o alta directie.

Altii nu vor face altceva decat sa condamne realizarea, sa critice rezultatul oricat de bun ar fi el. Sa puna o lumina proasta orice lucru bun facut prin fair-play, munca, dedicare si pasiune. Vor duce o lupta, poate nu directa, ci una a vorbelor din spatele usilor inchise. E ca si cum ai pune o pictura valoroasa intr-un beci unde nu are acces nimeni, ca si cum ai ingropa-o in pamant. Nimeni nu va putea sa pretuiasca valoarea sa, cel putin nu curand. Sunt oameni pentru care a pune intr-o lumina proasta orice lucru bun, a devenit o meserie, un stil de-a trai, de-a respira.

Oamenii de care vorbeam mai sus, sunt cei chiar din echipa ta, echipa poate care nu a participat la succesul avut tocmai prin prisma faptului ca meseria lor e sa aduca ulterior critici, nu idei constructive in realizarea lucrurilor bune, oameni pentru care succesul inseamna sa lingusesti seful cel mare pentru a-ti primi cascavalul nemeritat.

Dintre ceilalti a caror miscare deobicei este regulata, se afla cei din familia ta, prietenii adevarati, oamenii ce stiu sa aprecieze in mod obiectiv ce-i corect, bun si cinstit, etc.

Per ansamblu, succesele unei persoane sunt elementul ce dã o anumita greutate persoanei, ce ii confera un alt statut si ii pun in valoare adevaratele calitati, adevartul potential.

Ganditi-va foarte practic, aveti doua cunostinte. Una dintre cunostinte este o persoana activa ca mod de a fi, realizarile sunt in numar ridicat, iar toate acestea sunt facute in mod transpartent si fair-play. A doua cunostinta este tot o persoana activa, insa care nu are nici macar o realizare cu adevarat demna de a fi luat in seamna, ba chiar mai mult, reusitele sale sunt de fapt succes realizate de altii, insa "asumate" si de persoana de care vorbim prin prisma faptului ca singura lor implicare a fost lingusirea titularului de drept al realizarii. Cum inclina balanta?

Oricum, si nu numai, deducem ca o importanta deosebit de mare are si modul in care este realizat un succes, de participatie, de cat de mult esti parte al acelui plan devenit mai apoi realizare.

Subiectul meu din aceasta seara e foarte complex, as putea chiar sa adorm scriind despre acesta, insa acesta a fost startul, continuarea o face ficare acasa. Stiti voi cum ne ziceau la scoala profii, "tema pentru acasa".

5 comentarii:

Anonim spunea...

Da , cam in doua se imparte categoria de oameni, vizand comportamentul lor aflandu-se in fata unui succes al cuiva...

Oamenii sinceri, si oamenii mincinosi.

Din experienta personala pot spune faptul, ca exista doua feluri de oameni. Cei harnici, constinciosi si smeriti, care construiesc ceva in viata lor, preponderent din propria lor initiativa si putere, si cei lenesi, invidiosi, escroci si profitori, care pe seama celor care simt o chemare pentru a face ceva bun pentru aceasta lume, se hranesc bine-merci nedrept din realizarile celor DEMNI.
Ma aflu in situatia ingrata, cand privesc lucrurile de undeva din coltul lumii, fiind un om ultragiat, care n-a supravietuit rautatii lumii, si a fost calcat de nedreptatea lumii acesteia. Sistemul nedrept, ce a devenit conducatorul lumii contemporane, omorand treptat ce e curat si pur, prin natura sa infecta, propovaduitoare de coruptie si insignifianta bunului simt...
Intotdeauna am fost un elev eminent, intotdeauna am avut ''micile mele realizari'' asa pe plan individual cat si plan scolar, care au starnit controverse intre cei invidiosi, care daca nu puteau profita pe seama muncii mele, faceau misto de persoana mea, neavand practic nimic la ''indemana'', de ce s-ar fi putut lega, dar ii omorea invidia, lipsa sinceritatii, prostia si ignoranta!
Ei nu si-au dat cu seama, ca cel care e in top, e in top pentru truda si harnicia lui, si nu pentru ca a profitat pe seama unor cunostinte sau alte ''franghii/parghii necinstite '' aducatoare de faima... bla bla... Ca de parca faima ar aduce bucurie, sau notorietatea ridicata... Pe dracu... In hal foarte josnic trebuie sa minta cineva, incat sa se poata bucura pentru ceva, pentru care n-a ridicat nici macar un deget... LUME IPOCRITA si MINCINOASA!!!
Na in fine, am deraiat de la subiectul principal, prea au izbucnit micile mele frustrari persoanle...
Sa revin:
Da!, e vorba de lingusitori... Ei sunt cei demni de pomenit in situatia de fata... De ei trebuie sa se descotoroseasca omul pentru a putea ajunge si mai sus, ca altfel va fi tras jos in mocirla nivelului pe care il reprezinta segmentul invidios si rautacios al societatii, constituita din panza relei vointe a omului prost ... Imi vine in minte lingusitorul Motoc, din nuvela Alexandru Lapusneanu, care unelteşte împotriva tuturor domnitorilor pentru a-si atinge propriile interese si pentru a trage foloase.
Asta trebuie sa amintim noi, cei lezati: ca rauvoitorii nostri nu ca mai si profita , ci si elaboreaza planuri ample de a nimici truda si munca noastra efectuata cu daruire si bunatate, in folosul ''comunitatii''...
In fine, vad ca nu pot continua fara sa va scutesc de framantarile mele interioare(... :)... ), asa ca mai bine inchei cugetarea.
Un lucru am invatat insa: TREBUIE NEAPARAT SA ITI CAUTI OAMENI PE NIVELUL TAU, CARE PRIVESC LUCRURILE ASA CUM LE PRIVESTI TU, SI TRATEAZA ORICE SI PE ORICINE CINSTIT SI DREPT, CA ALTFEL VEI PIERI!!! Rau voitori vor exista intotdeauna, de ei nici asa nu scapam.
-DAR STIM NOI CARE E ADEVARUL!, indiferent de aparentele ce ne inconjoara...
S.O.S.- HEEEEEELP! :)) am nevoie de oameni.

Anonim spunea...

Ce as mai adauga la cele spuse d e mine e ca, cum ai zis si tu gazda a acestui blog, succesele noastre ne determina statusul. Eu ne mai avand succese si realizari, lumea a uitat cine am fost candva, si e cam urat din partea unora, care m-au cunoscut asa, mai bine...
Asta inseamna, ca si ei doar profitori mi-au fost, nu sustinatori adevarati...
E cu morala si asta...

incognito

Anonim spunea...

Paulo Coelho:
Invingatorul este intotdeauna singur
. este o carte care ar trebuii citita
fiind prea adevarata pt a fii ignorata ( asta a fost pt gazda)
In postare se analizeaza fenomenul doar din prisma celui ce priveste din exterior, eventual a celui ce graviteaza pe langa un lider.
Daca insa te pui in pielea celui care este, sau a fost, lider...... lucrurile se vad altfel.
multele clipe de singuratate, de analiza, de indoieli.....tentatiile, esecurile , si mai ales
eterna intrebare..... in cine sa am incredere????????
Subiectul este vast si merita dezbatut
cititi cu atentie cele 5 scrsori ale lui Eminescu-- tipu era un bloger innascut.--- un OM

Anonim spunea...

pt .... mr incognito
ma pui pe ganduri.... domnul meu
Ai auzit de Publilius Syrus?--semeni cu el

Nu cred,
dar poti cauta pe net.
uite un mic indiciu
Bonus vir nemo est, nisi qui bonus est omnibus.
Consueta vitia ferimus, non reprendimus.
Adica in traducere
Nimeni nu e bun, decât acela care e bun faţă de toţi.
Viciile obişnuite le suportăm, nu le combatem.

Anonim spunea...

Cu ce te-am pus pe ganduri?

Nu-l cunosc pe Pubilius...

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki