joi, 3 decembrie 2009

1 Decembrie 2009 - Ziua Nationala a Romaniei

Suna alarma de la telefon, e ora 9:00 dimineata. Ma trezesc si emotia ma cuprinde cu gandul ca azi e ziua noastra, ziua tuturor celor care simt romaneste. E o zi cu totul speciala si de aceea ar fi trebuit sa fim speciali, sa fim mai buni, sa ne aratam adevaratele valori.

Ma imbrac rapid, pregatindu-ma sa plec spre Arcul de Trimuf. Am plecat, iau autobuzul pana la Casa Presei si acolo cobor, in spate am tricolorul Romaniei, al romanilor. Merg mai mandru ca niciodata. Din pacate, putini sunt cei ce au steagul la ei, ori saracia e prea mare, sau poate am uitat sa simtim romaneste. Suntem doi, trei oameni cu tricolorul la noi. Ce-i drept, facem deliciul celor de la presa, mai rar vezi un tanar la 20 de ani cu tricolorul in spate, un tanar ce s-a nascut in anul revolutiei, ce avea doar cateva luni pe atunci.

1918 e doar un an pentru unii, insa din pacate, putini stiu ca acela este anul in care sa infaptuit MAREA UNIRE, adica ROMANIA MARE, Romania cea de astazi...

Nu mi-a placut niciodata istoria, dar stiu ce inseamna 1918, am incercat de multe ori sa-mi imaginez ceea ce a insemnat acel an pentru romanii din momentul respectiv, poate nici nu ne dam seama, dar aceia simteau mult mai romaneste decat noi.

Revenind la anul 2009, parada mi s-a parut mult prea scurta pentru ceea ce inseamna o zi nationala, nu stiu... insa as fi facut o parada imensa, de la Bucuresti pana la Alba Iulia. Probabil ca sunt prea nationalist, insa trebuie creat acest cult al romanilor, al sufetului romanesc...

Culmea, ziua nationala a Romaniei! Ikea e plina de oameni, Carrfour la fel. De ce nu s-a facut un targ al obiceiurilor romanesti de peste an, al traditiilor din fiecare zona, al catecului popular? De ce nu avem de ales decat intre brand-uri straine, nimic romanesc ?

Totusi, pacat ca simtim romaneste, iar atunci doar pe jumatate, numai de 1 Decembrie !

La multi ani, România ! La multi ani, tuturor românilor !


1 comentarii:

Abecedar spunea...

Pe 1 Decembrie se sarbatoreste si ziua romanilor de pretutindeni. Din pacate nu ai spus nimic de Basarabia, actuala Republica Moldova. Acolo sunt romani ! Acolo am petrecut 1 Decemebrie !

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki