vineri, 4 decembrie 2009

Clasificari si realitati, pareri si altele...

Tocmai ma uitam pe Rai Uno la o emisiune unde subiectul central era axat pe clasificarile facute de unii, realitate existenta si rationamentul ce duce la parerei eronate.

Mi-am dat seama inca o data, daca mai era nevoie, ca noi suntem campioni in a face clasificari de orice tip.Este adevarat, nu sunte singurii, italienii fac acelasi lucru de multe ori, dar nu este o chestie generalizata ca la noi. Suntem un popor care orice ar vedea in fata, clasifica instinctual in mod negativ. Acest lucru este accentuat in comunitatea gay, aici mancatoria fiind la ordinea zilei, insa din alte considerente, nu neaparat din superficialitate.

De cele mai multe ori, vedem pe X. Un om ok, un om despre care nu stim mai nimic. Daca acesta nu da semne ca ar avea puncte negative importante, se incepe prin a-i atribui (in gand) anumite posibile situatii negative, elemente de caracter.

Daca nu om este acuzat de cine stie ce, atunci el este clasificat din start ca fiind vinovat. Nimeni nu mai asteapta o analiza clara in ceea ce priveste faptele aceluia. Prezumtia de nevinovatie a disparut de mult din mintea oamenilor. Sunt si cativa, putini ce-i drept, care spun "STOP!, stai sa vedem totusi daca e adevarat, sa analizam obiectiv, iar daca se dovedeste ca ca asa este, trebuiesc analizate si circumstantele, poate ele atenueaza din fapta."

In comunitatea asta gay, nu este nevoie sa gresesti. Este de ajuns ca sa fii incomod pentru X sau Y, acestia vor avea grija sa-ti atribuie imediat diverse fapte de toata jena pentru a-ti altera din demnitate, din calitatea ta ca om, din tot ce inseamna modul tau de a fi. Potii sa fii cel mai vertical om, sa ai o multitudine de calitati, sa fii omenos, daca deranjezi prea mult, trebuie sa-ti inventeze diverse pentru a indeparta oamenii de calitate de tine, pentru a-i apropia lor.

Nu e nevoie sa deranjezi in mod explicit, ci pur si simplu sa-i furi din popularitate. Sunt multi oameni, cativa ii cunosc personal, dar m-am indepartat de ei incetul cu incetul, care atunci cand vine vorba a se pune in valoare, nu dispun de argumente, singura lor posibilitate fiind aceea ce a se pune in valoare prin aducerea de ofense altora, ei ramanand singurii nepatati (cel putin verbal) si valorosi.

In realitate, oamenii care nu vorbesc de rau alte persoane, ci le apreciaza calitatile chiar si in lipsa, aceia sunt oamenii verticali, buni prieteni de tinut langa casa.
Daca este sa ai defecte si cineva chiar doreste sa le faca publice, as aprecia daca s-ar intampla in prezenta celui vizat, astfel ar avea cum sa se apere si celalalt.

In concluzie, nu trebuie sa ne facem o parere despre altii din povestirile celorlati, poate meseria lor este aceea de a-i vorbi de rau pe altii, clasificarile pe care le facem in mod superficial nu sunt cele mai bune, sunt extrem de daunatoare. E mai greu sa repari o parere care ti-ai facut-o, decat sa-ti intemeiezi una clara si punctuala pe baza unor realitati filtrate de mintea ta.

Acum, cu atat mai mult cu cat vin sarbatorile de iarna, haideti sa fim mai buni intre noi, sa ne vorbim prietenii de bine, ca de aceea ne sunt prieteni, ca sunt oameni foarte ok si vrem sa-i avem aproape, sa ne ignoram dusmanii (daca sunt), sa raspundem bland la tot ceea ce ne inconjoara.

Sa fim mai buni!
O seara placuta !

3 comentarii:

Anonim spunea...

-eu am ajuns sa nu ma intereseze NIMENI,
-eu stiu cine sunt, cum sunt, si ce vreau sa fiu.
-oamenii is rai din pacate, dar de unde atata rautate? eu nu inteleg...
-si eu fac catalogari de genul: PROST SI OM!
-daca nu ma respecta careva imediat trece in randul prostilor, chiar daca dupa inima mea nu l-as pune acolo, dar sunt silit, asta e.
-as dori f mult ca sa fim cu totii oameni, off n-am chef sa scriu
incognito

Anonim spunea...

---respectul se castiga greu .... si se pierde repede daca... nu stii sa joci fair play
un OM

Anonim spunea...

chiar daca joci fair play, respectul se evapora ''cumva''... e am patit-o , asa ca mai bine nici nu ma gandesc...
incognito

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki