vineri, 4 decembrie 2009

Dezbaterea Basescu - Geoana (3 Decembrie)

Am urmarit cu mare interes dezbaterea de aseara dintre cei doi candidati la presedintie, astazi fiind pregatit pentru a scrie ce cred despre aceasta.

Am sa incep cu o scurta parere despre fiecare:

Mircea Geoana a demonstrat inca o data ca este un om slab pregatit, la anumite intrebari, chiar parte a informatiei din discursurile sale, nu a stiut sa raspunda, devenind penibil prin continuarea altor subiecte ce nu faceau obiectul intrebarilor, dar vizibil cu pauze ce marcau lipsa de cunostinte a celui ce pretinde functia de presedinte al Romaniei.

Traian Basescu a venit pregatit cu informatii, documentat, asa cum a facut-o si la prima dezbatere. In rest, nimic schimbat. Presedintele in functie a fost acelasi om, doar ca vizibil amuzat de gafele chiar si in diplomatie ale lui Mircea Geoana.

Astfel, la inceputul dezbaterii, Traian Basescu mi-a parut putin cam slab, cam greu de urnit. Chiar nu-mi placeau discursurile sale in comparatie cu cele ale lui Mircea Geoana. Apoi am "descoperit" ca Geoana le invatase pe de rost, la fel cum invata cei mici poeziile la gradinitia.

In discursurile sale, Mircea Geoana devenise din diplomatul de cariera ce pretinde a fi, vanzatorul de vise al Europei.

Daca e sa vorbim tot de discursuri, Traian Basescu a venit cu chestii reale, probleme existente si ce trebuiesc rezolvate.

Am fost foarte amuzat cand Mircea Geoana a inceput sa abereze despre legea raspunderii fiscale, moment in care Traian Basescu, observand ca Geoana bate campii, l-a intrebat pe acesta ce prevede legea raspunderii fiscale. Raspunsul lui Mircea Geoana a fost unul cu caracter general, ulterior Traian Basescu dandu-i lectii despre ce reprezinta legea cu pricina.

Alt moment penibil pentru Mircea Geoana a fost atunci cand striga sus si tare ca toate exporturile au scazut, moment in care Traian Basescu l-a intrebat : Care exporturi? Aici Mircea Geoana iar a luat calificativ negativ pentru nu a stiut sa spuna ce exporturi, singurul raspuns (debusolat si ala) fiind "toate", Traian Basescu exeplificandu-i ca nu toate exporturile au scazut prin dovada clara ca Germania, Olanda si Italia acestea au crescut.

Situatie jenanta pentru Mircea Geoana, acesta prezetand in programul sau privind mediul rural o promisiune cum ca va pune la punct un program de genul "rabla" si pentru tractoare. Raspunsul lui Traian Basescu venind imediat: " Domnule Geoana, programul "rabla" pentru tractoare tocmai a fost aprobat de guvernul ce l-ati demis dumneavoastra, fiind operational de la 1 Ianuarie". Geoana iarasi cu un pas in urma.

O alta gafa marca Mircea Geoana, de data aceasta chiar pe diplomatie, a fost atunci cand Geoana a zis ca Romania ar trebui sa se pune de acord cu Ucraina in asa fel incat cele doua tari sa valofirice resursele din Marea Neagra.
Raspunsul la aberatia lui Mircea Geoana nu a intarziat sa apara. Traian Basescu i-a reamintit lui Geoana faptul ca Romania a castigat 7900 de km patrati, ea putand sa valorifice singura acea resursa, nu in comun cu altii asa cu pretinde domnul Geoana.

Mircea Geoana fiind in urma cu multe, in programul sau privind sanatatea a declarat ca va aloca resursele necesare ca toti medicii rezidenti sa se poata angaja. Razand, Traian Basescu i-a explicat ca acest lucru a fost deja aprobat in sedinta de guvern, problema fiind deja rezolvata de guvernul demis.


Cireasa de pe tort a fost subiectul vizitei lui Mircea Geoana, in miez de noapte, la "maleficul" Sorin Ovidiu Vantu acasa. La inceput, Mircea Geoana a negat, apoi a recunoscut. Saracu` de el, nici nu stia cum s-o mai intoarca. Cat de penibil sa fii ca la ora 11 dimineata la Iasi sa-l blamezi pe Vantu`, iar la ora 1 noaptea sa te duci in vizita la el.

Basescu a explicat si motivul pentru care Mircea Geoana s-a dus la Vantu, spunand ca probabil Vantu l-a chemat la el, ingrjorat fiind de arestarea martorului principal din dosarul FNI, domnul Nicolae Popa.

La auzirea acestui nume, Mircea Geoana a devenit subit nervos, spunand ca nu stie cine este acest domn.

Astazi Traian Basescu a demonstrat ca Mircea Geoana nu numai ca este prostanac, ci si mincinos, spunand " Geoana nu stia cine-i Nicolae Popa, dar i-a dat pasaport pe vremea cand era ministru de externe."


Pe finalul dezbaterii, Traian Basescu si Mircea Geoana au trebuit sa-si faca niste cadouri.

Cadoul facut de Traian Basescu, modul in care a fost facut si pana la urma impactul, a fost net superior lui Mircea Geoana.


Traian Basescu a daruit in prima faza cadou un buchet de flori sotiei lui Mircea Geoana,apoi altei doamne din staff-ul de campanie ale PSD+PNL, initial acela fiind destinat cu siguranta sotiei lui Crin Antonescu, care insa nu era de fata. Ulterior, Traian Basescu i-a dat cadoul lui Mircea Geoana, fiind vorba despre un cos cu produse traditional romanesti, insotit de urari de bine, pe o voce calda.

Geoana, in splendoarea lui de diplomat, a dus cosul la mare distanta de scena, undeva langa cameramani, aceasta fiind exemplul sau de respect.

Apoi, Geoana i-a oferit lui Traian Basescu doua carti, una publicata chiar de Mircea Geoana, iar a doua era Codul Bunelor Maniere. Traian Basescu i-a multumit acestuia pentru cadou si l-a intrebat daca din bun-simt ar trebui sa duca si el cartile undeva la picioarele cameramanilor, acolo unde a lasat Mircea Geoana cosul cu produse traditionale.

Se pare ca Mircea Geoana a uitat sa citeasca chiar el Codul Bunelor Maniere inainte de-ai oferi cartea lui Traian Basescu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta dezbatere a mai fost, pacat ca n-am putut sa o urmaresc:(
incognito

ionescu spunea...

Domnul Basescu a arata ca este cu 10 clase peste domnul Geoana.
Basescu va fi presedintele Romaniei pentru inca 5 ani.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki