duminică, 28 februarie 2010

Azi am gătit „Piept de pui confuz” (poze)

Azi gătit-am puțintel. Cum așa? Eh, mi se întâmpla destul de des să încerc diverse chestii care neh, nu sunt deloc ciudate până la urmă. Multe dintre ele nici nu știu ce nume au, dar probabil combinând tot felul de ingredinente, sigur iese vreo rețetă deja consacrată pentru alții.

Totuși, am să dau eu un nume de rețetă combinației ce-am făcut-o azi. Să mă gândesc...

”Piptul puiului confuz”  :))) Merge?
  • Ai nevoie de: 
- un morcov mare (sau doi, dacă sunt mai mici)
-un cartof mare (sau doi, dacă sunt mai mici)
-un ardei mare (sau doi, dacă sunt mai mici)
-brocolli
-o ceapă
-o bucată de piept de pui de aproximativ 300 de grame
-brânză de burduf  50-75 grame.
  • Apoi...
-tai morcovul rondele, apoi cartoful în bucăți tip cub (nici prea mare, nici prea mic), ardeiul îl tai pe lung (după ce ai eliminat sâmburii), adaugi bucăți de brocoli, tai ceapa în două, apoi pe lung (nu o faci mărută de tot), iar pieptul de pui îl tai cuburi de mărime medie, cam la fel cum ai făcut cartofii.
-adaugi toate cele de mai sus într-un bol, apoi începi să le condimentezi cu vegeta, puțin piper și puțin sos de chilli, apoi amesteci bine.
-iei o tigaie de teflon (de preferat) și adaugi ulei de măsline, dar nu foarte mult. Cât să se facă un strat subțire de ulei. Dacă nu aveți de măsline, nu-i nimic, puneți de floarea soarelui.
-verși conținutul din recipent în tigaie și lași la foc potrivit 5 minute, după care adaugi cam jumătate de pahar de apă. Acum dai și focul puțin mai tare
-lași așa focul până scade apa, iar apoi revii la un foc mediu.
-mai lași tigaia pe foc până crezi tu că s-au făcut alea toate de pe acolo, apoi oprești și-ți pui în farfurie. Nu prea mult căci se ard brocoli, dar nici prea puțin căci altfel nu se mai fac cubulețele de cartofi.
  • Pe final
-așezi frumos tacâmurile, iei o farfurie întinsă și pui brânza de burduf, iar lângă îți adaugi câtă mâncare din tigaie vrei tu , cât poți duce :))) sau cât te lasă dieta... Dacă aveți sfeclă roșie tăiată rondele, să știți că merge de minune să puneți lângă mâncărică și ceva sfeclă.

Se poate servi cu apă plată sau vin roșu. Poftă bună!


0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki