joi, 11 februarie 2010

Tânăr de 23 de ani, concediat deoarece este infectat cu HIV

Analizând anumite chestii, nu pot să-mi dau seama cine este mai bolnav, societatea sau băiatul despre care voi vorbi? Din punctul meu de vedere, mult mai bolnavă e societatea în care trăim, aici referindu-mă la cea din România.

Ionuț Rațiu, un tânăr de 23 de ani din capitală, a fost dat afară de la locul de muncă după ce s-a aflat că este infectat cu HIV. Acesta se angajase la o firmă de salubritate într-un mall din București, iar totul a decurs normal până când s-a aflat de boala acestuia, după numai 4 zile.

Cu toate că Ionuț a fost infectat cu HIV într-un spital, pe când avea numai 11 luni, supraviețuirea miraculoasă până în ziua de astăzi nu este una neapărat fericită, fiind „condamnat” la moarte de societatea în care trăim.

Citind știrea pe www.antena3.ro, am observat cum unii au comentarii dintre cele mai idioate, arucând vorbe fără măcar a citi în întregime articolul.  Ignoranța unora i-a făcut să scrie unele dintre cele mai tâmpite chestii,  ” adevaru? Dupa fata lui, boala a luat-o de la siringa cu heroian, de ce il victimizati?” Trecând peste aspectul cunoașterii limbii române, observăm cum „ne ajută” societatea atunci când tot ea ne-a distrus.


Și cum uimilința nu era de ajuns, atunci când tânărul a revenit în mall pentru a înregistra cele ce se vorbeau acolo, aceasta a fost dus la baie de către bodyguarzi, dezbrăcat și fotografiat, iar apoi s-a decis să nu i se permită accesul, spunându-se că ar fi încercat să se arunce de pe mall.  


E greu să-i mai numești oameni pe cei ce fac asemenea gesturi. Când te gândești că în alte țări faci ani buni de închisoare dacă bați un câine, la noi se badjocoresc oameni. Merită să stai în România? 


Pentru mai multe detalii, urmăriți înregistrarea emisiunii „La ordinea zilei”.


3 comentarii:

Dawn spunea...

Ăsta e inconștient? Ăsta se învârtea pe la Dark Room ... so mergeți la testare, fraților :)

Stoicescu A. spunea...

Să meargă cine știe că a frecventat darkroom-ul.

Dar tu, glumești sau nu? Să știe lumea să nu intre în panică aiurea..

Dawn spunea...

Nu glumesc cu astfel de chestii :)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki