luni, 31 mai 2010

Greva și aberațiile ei

După ce a fost anunțată ca fiind o catastrofă de mari proporții, presa sclavagistă prezentând subiectul ca pe un sfârșit al lumii, greva bugetarilor începe să intre la apă.

RATB anunță ca nu va mai face grevă, transportul în București urmând a se desfășura ca de obicei. Bine, era și absurd să fie grevă atâta timp cât s-a semnat un contract colectiv de muncă la începutul anului. Cât despre așa-zisa grevă de solidaritate, asta chiar e o aberație pe față. Înțelegem că sindicatul RATB este condus de PSD, dar să evităm abuzurile de genul celui ce se încerca, greva ar fi fost ilegală.

Metrorex nu a renunțat la grevă, chiar dacă forma este modificată, aceasta desfășurându-se până la miezul zilei. Este aberant ce se întâmplă în acest caz. Contractul colectiv de muncă a fost semnat, ca și în cazul celor de la RATB, la începutul acestui an, deci este nejustificată întrucât reducerile salariale nu-i afectează deloc. Nu poți să faci grevă din solidaritate, ci doar când ai o nemulțumire de condițiile salariale sau de muncă. Iarăși avem de-a face cu un sindicat condus de oameni din PSD, persoane ce nu fac altceva decât  acționeze distructiv, nu constructiv.

Și că tot venii vorba de Metrorex. Nu știu câți dintre voi știu faptul că 75% din încasările pe spațiile comerciale și 69% din cele de publicitate de la metrou revin sindicatului Sindomet. Vi se pare normal? Mie, deloc! Cu ce drept încasează ei banii aceștia? Suportă ei cheltuielile de întreținere a spațiilor de la metrou? Nu, deloc!   Suma ce i-a revenit sindicatului în anul 2009 se ridică la 2,13 milioane de euro.

Și-n învățământ  majoritatea profesorilor au renunțat la grevă, liderii sindicali fiind singurii ce agită spiritele. Profesorii sunt nemulțumiți, au tot dreptul să fie, dar au renunțat la protest pentru a nu perturba anul școlar și BAC-ul. Au înțeles că nu prea ai ce să negociezi în condițiile actuale.

Acestea au fost doar câteva exemple, dar și în alte domenii situația este cam la fel.
Greva a intrat la apă!


Știți ce mă surprinde pe mine? Că..


  •  Niciodată vreun profesor n-a ieșit în stradă să facă grevă pentru că programa școlară e aberantă și trebuie schimbată. 
  • Niciun funcționar public nu a protestat pentru că nu s-au făcut reforme în vederea reducerea birocrației și eficentizării aparatului de stat. 
  • Nu am văzut niciun polițist în grevă pentru faptul că la examenul pentru obținerea permisului de conducere se cer cunoștințe de mecanică și nu se insistă pe cunoștințele practice conducerii sau pentru că se dau permise de conducere unor persoane ce constituie pericol în trafic. 
  • Niciodată nu au ieșit asistenții medicalii în stradă pentru a se plânge că pacienții sunt tratați superficial, iar multe din medicamantele scrise în fișele pacienților sunt sustrase de asistenți, pentru ca ulterior să fie vândute.
  • Niciun judecător nu a făcut grevă atunci când nedreptatea a fost litera legii în instanță, atunci când omul de rând a pierdut deoarece altul mai puternic a cotizat unde trebuia...
  • etc
Acestea sunt lucrurile ce mă surprind pe mine. Cu toții cerem mai mult, vrem salarii mari. Sunt complet de acord. Totuși, câți din cei ce lucrează la stat sunt niște angajați performanți? Câți își fac treaba cum trebuie? Cu siguranță că mulți dintre aceștia n-ar face față nici măcar o zi într-o companie privată.  Nu toți bugetarii sunt așa, dar marea majoritate se încadrează perfect în cele spuse mai sus.

2 comentarii:

Little Green Lies spunea...

Ha, presa sclavagista! M-am uitat pe internet la un talkshow si am ramas masca. Ma sperie gandul ca exista oameni care se aseaza seara de seara in fata televizorului sa isi ia portia de manie. Inca o confirmare a faptului ca Orwell a fost un geniu.

Stoicescu A. spunea...

Gândește-te că eu aud zilnic oameni care atacă și tot atacă, aducând argumente aberante și nefondate. Mulți habar n-au cu ce se mănâncă economia și politica, dar ei comentează, trag la răspundere pe cine nu trebuie, nu înțeleg anumite mecanisme.

Cu alte cuvinte ” e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”. Așa sunt românașii noștri în general.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki