miercuri, 19 mai 2010

Realitatea TV scrie despre scrisoarea deschisă adresată senatorului Urban Iulian

Scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o senatorului PD-L Urban Iulian nu a rămas fără ecou. Realitatea.net a abordat acest subiect publicând pasaje din scrisoare. Articolul se numește „Un gay îi răspunde lui Urban: Și noi vă dăm de mâncare!” și poate citit aici.

1 comentarii:

Cosmin spunea...

E regretabil că în Parlamentul României există astfel de oameni cu astfel de păreri. În primul rând, că aceste declaraţii sunt o insultă la comunitatea LGBT din colegiul senatorial al domnului Urban, comunitate pe care dânsul o reprezintă în Senatul ţării. Faptul că domnul Urban atacă atât de virulent o întreagă comunitate a societăţii româneşti care nu greşeşte cu nimic, care are studii, meserii, care-şi plăteşte taxele şi impozitele, care merge la vot, oameni care au părinţi şi familii care-i iubesc, colegi, colaboratori şi parteneri care-i respectă, oameni care gândesc, care suferă, care iubesc, care simt patriotic şi care sunt, în primul rând oameni şi în special cetăţeni români, arată modul rudimentar şi retrograd în care acest domn gândeşte.

Atacuri orbeşti, fără raţiune şi mânate de instictele caracteristice omului needucat şi fanatic, aduc aminte de perioade ale istoriei în care au fost persecutaţi, tot în bloc şi tot iraţional, cei cu opinii diferite, cei de confesiuni sau de naţionalităţi diferite, stângacii, femeile, evreii, negrii, romii şi alţii.

Însă, am observat în aceeaşi postare a domnului senator, faptul că dânsul nu se dă în lături de la a jigni în bloc, aproape 60 de ţări şi popoare întregi, de pe tot cuprinsul lumii, pe care dânsul le cataloghează drept „bolnave” pe motiv că acceptă „afişaje ale comunităţii LGBT”. Prin această remarcă, domnul senator insultă peste 4 miliarde de cetăţeni ai acestor ţări, aproximativ două treimi din populaţia lumii care trăiesc în aceste ţări şi fac parte din aceste societăţi, numite de senatorul român „bolnave”.

Ceea ce domnul senator fie nu cunoaşte, fie intenţionat omite să menţioneze, este că homosexualitatea, precum şi formele de trăire şi de exprimare a ei, este acceptată şi protejată prin toate tratatele europene şi internaţionale la care şi România este semnatară. Este că primul ministru al Islandei, vice-cancelarul şi ministrul de externe al Germaniei, oameni politici, oficiali europeni, mari gânditori, diplomaţi şi clerici ai lumii sunt homosexuali deschis. Este că homosexualitatea nu mai este de mult considerată o boală ci o variabilă „normală şi naturală” a individului de către toate asociaţiile psihologilor ale lumii şi că aceasta nu presupune o ameninţare la adresa familiei şi a copiilor, aşa cum o demonstrează Canada, Suedia, Norvegia, Olanda şi zeci de alte ţări ale lumii în care atât parteneriatele civile şi căsătoriile LGBT cât şi adopţiile şi creşterea de copii de către familii LGBT este legiferată şi se practică de ani de zile.

Este uşor să vorbeşti fără să citeşti. Este uşor să inghiţi homofibia auzită în cercurile înapoiate şi printre minţile întunecate ale gândirii secolelor trecute. Este uşor să discriminezi în loc să înţelegi. Este uşor să loveşti în loc să aperi. Este uşor să învrăjbeşti în loc să împaci şi să apropii. În schimb, este la fel de uşor să urăşti dar şi să iubeşti. Homosexualii nu discriminează. Ei nu învrăjbesc, nu insultă umanitatea, nu lovesc şi nu urăsc. De toate aceste lucruri, din păcate, se ocupă foarte bine, aceia mai săraci cu duhul dintre noi, printre care şi senatorul PDL, Iulian Urban.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki