luni, 5 iulie 2010

Dacă tu nu vrei, te fac eu să vrei.

Se face dimineață. Sună nenorocitul ăla de telefon ca să mă trezesc. Azi nu mai pot să amân, trebuie să mă ridic din pat. Mmm e atât de bine, dar sus cu mine. Gata leneveala, azi nu mă mai trezesc la 12 că așa am eu chef...

Mă arunc rapid în fața calculatorului pentru a face niște cereri și a citi niște informații necesare. Trag rapid pe gât un pahar de lapte în timp ce îmi arunc la repezeală două țoale pe mine. Am plecat...

Intru la CEC  să fac o plată de altfel, esențială pentru scopul cu care m-am trezit. Lumea calmă și parcă nimeni cu chef de muncă. E liber la ghișeu! Yupppy! Sigur ceva nu e în regulă. Îmi pun ușor dosarul pe măsuță și îmi exprim dezideratul „-O plată reprezentând taxă de timbru judiciar în valoare de 5 lei în contul trezoreriei sectorului 3”.

Foarte mândră, de parcă îmi făcea în ciudă, îmi zice tanti de la ghișeu „-Dacă locuiți în sectorul 3, vă fac plata, altfel nu se poate”. Privesc nedumerit, oarecum uimit de prostia ce zace pe scaun în fața mea și îi spun lu` tanti „-Știți, nu este prima dată când fac o plată de taxă de timbru judiciar, nu are cum să fie așa, mai ales că scrie și pe site-ul Tribunalului București că se poate face la orice sucursală CEC sau direct la trezorerie. În plus, nu este normal ca la un CEC din sectorul 1 să pot face plăți doar pentru trezoreria sectorului 3, e o tâmpenie. Să nu mai vorbim că există lege în acest sens care spune că plata taxelor judiciare se face în contul trezoreriei de pe raza unde are domiciliul plătitorul, fie în cont trezoreriei unde își are sediul instanța de judecată”


Tâmpita se uita cruciș la mine, uimită la rândul ei că am tupeul să mă revolt și-mi zice că asta este, ea nu poate să-mi facă plata decât în condițiile pe care mi le-a zis. Pe mine mă apucă nervii și ridic vocea zicându-i că e o prostie și că m-am săturat de incompetența și comoditatea oamenilor de genul ei și dau să plec...

Mă răzândesc! Mă întorc din ușă și-i cer să-mi spună numele. Tanti se sperie. Se uită ciudat la mine și cu jumate de gură zice că-l are scris pe ecuson. O pun să-și îndrepte ecusonul, timp în care mă întreabă ce vreau să fac cu el. Replica mea nu întârzie să apară „-Veți vedea dumneavoastră!”


- toată banca se uita blocată la scandal, parcă eram la circ - 


Tanti de la ghișeu văzând că nebunu` din fața ei are gânduri serioase, se panichează. Iese de după ghișeu speriată și-mi zice luându-mă de braț „-Vă rog să vorbiți cu șefa mea, eu chiar nu pot să vă încasez, nu e vina mea!”. Mă duce la șefă și îi pune situația în față. Aia încearcă să-mi explice nu știu ce convenții și-mi arată o foaie irelevantă. Îi spun ăleia că eu vreau să fac o plată și întreb  „-Oare chiar e greu să virez banii într-un cont?” Asta aberează cu convenția ei, dar tot fluturând foaia aia ridicolă din care nu reișea faptul că ele nu pot să încaseze banii de la mine.

Până la urmă o conving pe asta că se poate. Îi spune casierei să-mi facă încasarea și gata! Până la urmă s-a putut fără nici cea mai mică problemă. Totul pentru un rahat de chitanță în valoare de 5 lei. Dă-o dracului de treabă, fără de care eu nu puteam să-mi rezolv treaba la tribunal.

Am zâmbit și am spus frumos „Vă mulțumesc!”, ea a răspuns liniștită că a scăpat de drac ”Cu plăcere”. Hai să mori tu ?!? Cu plăcere? :)))) S-o cred pe cuvânt?

Am ajuns la Tribunalul București. Acolo să-i fut două picioare-n gură ăleia de la arhivă. Asta merita. O tâmpită, dar nu mai am chef de povești. Dă-o dracului de proastă! Mâine mă văd iarăși cu ea, poate trec la fapte :)))

Mă gândeam, dacă-i auzi în timpul liber pe oamenii ăștia angajați la stat vorbind despre sistem. Vai, ei îl critică cel mai mult. Sunt cei mai nemulțumiți de salarii, de condiții, de birocrație, chiar și de funcționari în general.  Bine le face că-i mai dau afară acum cu criza asta, măcar de ar zbura cei cu adevărat răi, nu cei buni.

Și ca să ne calmăm, trebuie să o ascultăm pe Nadine. Îmi era dor de melodia asta!

4 comentarii:

flo spunea...

ce viteaz esti tu puishor mic, BRAVO! hmmmm si ce personaj chestritz apare in videoul tau, I LIKE IT:D

Stoicescu A. spunea...

Repede ai preluat-o pe asta cu pestrițu :)))

Liviu spunea...

Amuzant... acum. :)) Că atunci nu o fi fost deloc.

Ce imagine i-ai creat tipei...

Nimeni` spunea...

Again, zi cu peripeţii:)). Şi melodia e superbă, nu am auzit-o de mult timp.:)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki