joi, 29 iulie 2010

Personalități gay: Arthur Rimbaud & Paul Verlaine

Printre marile personalități gay ale lumii, se numără și poetul francez Jean Nicolas Arthur Rimbaud, acesta fiind un premergător al curentului simbolist din literatura franceză.

Una din relațiile marcante ale lui J.N.Arthur Rimbaud este cea cu poetul francez Paul Verlaine, aceștia locuind împreună la Paris timp de doi ani (1971 - 1973), Verlaine fiind căsătorit în acest timp cu Mathilde.

Chiar la începutul relației celor doi, în 1971, se naște George Verlaine, fiul poetului Paul Verlaine, rod al iubirii cu soția sa Mathilde Mauté de Fleurville.

Un an mai târziu (1972), Paul Verlaine se desparte de soția sa, Mathilde Mauté de Fleurville, aceștia fiind căsătoriți de numai doi ani. 

În 1973 Verlaine încercă să-l ucidă pe Rimbaud, cel din urmă redând aceste trăiri în poemul cu numele „Une Saison en enfer” (”O vreme petrecută'n iad”). Acesta este sfârșitul relației celor doi, Rimbaud suferind răni grave.„Într-o seară am aşezat Frumuseţea pe genunchii mei - şi am găsit-o amară - şi am înjurat-o.” (Arthur Rimbaud, Un anotimp în infern)

„Lacrimile cad în sufletul meu așa cum ploaia cade peste oraș”  (Paul Verlaine)

10 comentarii:

Liviu spunea...

Dă-mi voie să filosofez spunând: îmi place imaginea. :))

Stoicescu Alexandru spunea...

Crăcește-te și tu la fel! Apucă-te de balet, circ, etc!

Anonim spunea...

dar dc a vrut sa-l ucida? ca nu ai spus

Stoicescu Alexandru spunea...

Păpușică, dacă aș cunoaște motivul, ți-aș fi spus. Probabil că ar fi fost o crimă psională, ceva gelozie... Nu-ți imagina că dorea să-l ucidă pentru că nu i-a dat cheile de la Q7 :)))

Anonim spunea...

:)) apropo de poza...fac o sfoara atat de binee! gimnasta mica ce mi-s eu :D

Stoicescu Alexandru spunea...

Eu nu te cred că faci sfoara așa de bine, dar dacă zici tu :)))

Anonim spunea...

ha! o fac perfect ;).o sa-ti demonstrez eu intr-o zi

Stoicescu Alexandru spunea...

Să o văd și pe asta. Data viitoare când ne-om vedea, să-mi arăți!

Anonim spunea...

Verlaine a tras trei focuri de arma in Rimbaud din cauza miilor de amenintari cu despartirea (asta pentru a potoli curiozitatea lui anelise.
Verlaine n-a fost gay, a fost bi. dupa despartirea de Rimbaud a incercat sa-si reia relatia cu sotia. Dupa o legatura furtunoasa cu un elev de-al sau incepe o relatie cu o alta femeie care-i va fi alaturi pana la final.

Stoicescu Alexandru spunea...

Cred că era mai mult decât evident că Verlaine n-a fost gay, ci bisexual, altfel nu avea copil cu Mathilde și nici nu încerca reluarea relației.

Am zis că n-are rost să mai scriu faza cu reluatul relației cu Mathilde, nici despre condamnarea la detenție pe care a făcut-o acesta, etc. Să nu încarc aiurea..

Sunt multe de zis, dar articolul pornind de la Rimbaud, am zis să mă limitez doar la interacțiunea dintre cei doi.

Nu știam faza cu focurile de armă, e binevenită completarea :D

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki