sâmbătă, 10 iulie 2010

Politică dâmbovițeană

Nu știu dacă mă surprinde sau nu, dar dimineață găsesc în cutia poștală un pliant și o revistă. Este exact modul în care se face politică la noi în țară.

Pliantul este al PNL-ului. Pe o parte stă blamat PDL-ul, iar explicația dată oamenilor pentru faptul că sunt tăiate anume cheltuieli ale statului este una ce mă scârbește complet. Cică reducerea salariilor și pensiilor (ce nici nu se mai aplică) sunt pentru ca banii să meargă la mafia șefilor PDL, nu din cauza faptului că suntem o țară săracă ce se împrumută pentru a plăti salariile bugetarilor și pensiile.  Pe partea cealaltă sunt așa-zisele soluții ale PNL-ului, soluții idioate și populiste, nimic mai mult. Nici măcar nu sunt fezabile, dar nu mai contează. Asta e politica dâmbovițeană. Ăștia în loc să vină cu soluții viabile, să aibe inițiative legislative (că doar au posibilitatea), ei se ocupă de pliante și aruncat cu noroi de pe margine. Stilul românesc, ne uităm pe geam la vecinul care plantează niște arbori și-l criticăm că i-a pus prea la dreapta, eventual cu berea-n mână!

Revista este una a cetățenilor din sectorul 1, un material cu multe poze și lăudăroșenie a primarului PNL, Andrei Chiliman. Se pare că acesta, pe banii primăriei, a început să-și facă la greu campanie electorală. Revista este plină de politică și atac la adresa dușmanilor politici, toate ascunse sub titluri de fapte bune și bunăvoință administrativă.

Apreciez activitatea primarului per ansamblu, dar cred că revista este o dovadă de nesimțire curată. Pe criza asta, când orașul ăsta mai are atâtea nevoi, tu arunci banii pe reviste cu foi de cea mai bună calitate? E o tâmpenie. La un moment dat un articol, promovat chiar și pe prima pagină, sub numele ”Siguranța cetățenilor, pe primul lor în sectorul 1” are o poză cu un câine. Mă întreb dacă nu cumva trebuia să fie scris „nesiguranța” cetățenilor, căci mie mi-e teamă seara să merg prin zonă, chiar dacă e unul dintre bune cartiere de București. Câinii sunt la tot pasul și sar la tine din senin. Îi urăsc!

În fine, acum  am o nelămurire. Cum Dumnezeu au apărut pliantele și revista în același timp? E prea mare conincidența! Nu cumva domnul primar PNL când a atribuit comanda tipografiei, în prețul plătit (de primăria sectorului 1) pentru reviste, a cerut să fie inclus și costul pliantele PNL? Culmea, se pare că și costurile de distribuție au cuprins atât revistele, cât și pliantele PNL, tot din banii primăriei sectorului 1.

Mai bine trimiteau ajutoare primăriilor din localitățile inundate, nu să arunce banii pe hârtii de prost gust și manipulare. Țara-i în criză, dar Chiliman își tipărește reviste cu foi de cea mai bună calitate, zici că-i Playboy!

Asta lipsea locuitorilor din sectorul 1, o revistă. Bine zicea cineva „românii n-au ce mânca, dar ei își cumpără telefoane la 500 de euro”. Așa e și-n cazul de față, n-avem ce mânca, dar bine că avem ce să citim.

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki