joi, 26 august 2010

Relax madame, relax!

Nu scriu acest articol de tâmpit, ci mai degrabă pentru a pune în evidență anumite lucruri. Vreau să arăt diferența de mentalitate și acțiune dintre un italian și mulți dintre români.

Mă aflu în Italia în vizită la sora mea (asta până mâine când decolez mai departe). Într-o bună zi sor-mea îmi face cunoștință cu un prieten de-al ei italian, după care pleacă timp de vreo oră și mă lasă la masă cu individul. Începem să vorbim despre una, despre alta, iar până la urmă discuția ajunge undeva în zona gagicilor, drept urmare individul mă întreabă despre femeia ideală. Hoppaaa henț!

Îi spun că nu există așa ceva pentru mine, că nu este cazul de așa ceva. Mă privește un pic mirat, nu-și dă seama ce vreau să zic, iar eu îl invit să gândească logic și-i spun că în cazul meu se poate vorbi de bărbatul ideal. Reacția? Un zâmbet foarte larg și o liniștire: ”aaa, e totul în regulă! Eu sunt foarte tolerant în ceea ce privește acest aspect, să nu-ți faci griji! Uite de ce mă înțeleg atât de bine cu tine. Gay-ii sunt tot timpul ceva mai inteligenți și mai educați decât ceilalți, mai sociabili”, etc.

Continuăm să discutăm despre tot felul de tâmpenii. Mă rog, nu-s chiar tâmpenii, dar să-i zicem generic așa. Și dacă tot ne înțelegem atât de bine, tipul îmi propune ca să ieșim în oraș în una din seri, că mă duce el la Torino într-un pub/club gay unde cunoaște el pe cineva. Îi zic că nu e nicio problemă și că mi-ar plăcea să ieșim. Bineînțeles că nu l-am crezut, bănuind că este doar așa, o chestie spusă să fie acolo.

La două zile o sună pe sor-mea și-i cere numărul meu, apoi mă sună pe mine și-mi propune să mergem la Torino. Am acceptat! Tipul foarte de treabă. Am râs tot drumul, am vorbit, am dansat! Super ok. Nici măcar o clipă nu și-a simțit amenințată sexualitatea, dat fiind faptul că eu sunt gay.

Știți, heterosexualii din România de obicei își fac griji pentru fundul lor, să nu cumva să atentezi la el,  chiar dacă în cazul meu este ultimul lucru de care s-ar putea teme, poate  dacă e vorba de altceva, însă cunosc limitele.  Ăsta nici măcar o clipă nu a dat impresia că s-ar teme, ba chiar mai mult, s-a comportat ca și cum ne-am cunoaște de o mie de ani.  Nu este vreun urât să zici că neh, nu m-aș fi dat la el în veci. E chiar foarte frumos și simpatic în ceea ce privește modul lui de a fi, deci aș fi putut să fiu o „amenințare” pentru „fermoarul blugilor lui”, însă nu a fost cazul.  Totuși, băiatul a dat dovadă că poartă coaie în pantaloni, că poate sta lângă un gay fără a i se părea că ăla îi bagă mâna prin prohab imediat ce are ocazia.

Știți ce-i culmea? În România acei str8 ce au o anumită reticiență la primul contact social, ajung mai apoi să-ți ceară să te fuți cu ei în cine știe ce circumstanțe... relax madame, relax! Să nu mai vorbim că unii se dovedesc a fi chiar pasivi, asta-i cel mai deranjant. Știți voi, clasici hetero-pasivi.

În fine, tipul despre care vă vorbeam este super. Nu mă așteptam să mă invite un str8 în oraș și să ne distrăm așa de bine. Să nu mai vorbim că nu m-a lăsat să-mi plătesc nici băuturile din pub, nici cafelele din autogrill. Am avut și subiecte foarte interesante de discutat. Ne-am simțit extraordinar!

Omul nu a avut niciun interes, știa că în seara asta plec din Italia, deci nu avea de gând să mă vadă cu picioarele desfăcute în V undeva într-o parcare de pe autostradă.

Credeți că un heterosexual din România ar proceda la fel?

8 comentarii:

Anonim spunea...

tuu la ora asta nu dormi? :))
la noi tind sa cred ca mai greu se poate intampla asta.tre sa fie muult prea opend-minded.

Liviu spunea...

La mulți am auzit chestia asta cu heteroii. Ori am avut eu prea puține experiențe de-astea, ori ați avut voi doar expriențe nașpa. Chiar nu-i privesc așa rău pe heteroi.

P.S. Cuvântul de verificare la comentariu e: "preot". :)))

Anonim spunea...

si ala la care te-a dus cum era? tot superb?:D

Stoicescu A. spunea...

Nu m-a dus la futut și nici să mă prezinte cuiva în mod special, ci să ne distrăm într-un loc unde se simte bine și e prieten cu proprietarul.

Și ca să să răspund strict la întrebare: DA, era și respectiul un tip foarte simpatic și drăguț. Fără fițe de patron sau de vedetă....

Anonim spunea...

Oh! That's really cool:D

Ea. spunea...

Macar nu sunt singura care zice despre gay cum ca ar fi mai inteligenti sau mai educati:D.

Anonim spunea...

Majoritatea popoarelor inca mai au o doza relativa de rasism. La noi in Romanica e ceva mai pronuntata, ca deh, n-au trecut suficienti ani de la dictatura, iar unii inca mai au sechele / reminiscente din invataturile parintilor sau a bunicilor. Intr-o buna zi toate astea se vor schimba si pe la noi. Cat mai curand sper ! :D P.S. Abia astept comment-uri cu nunta din UK. (A.)

Stoicescu A. spunea...

Din păcate, eu nu voi mai participa la nuntă. A fost anulată din rațiuni administrative (nu erau locuri în ziua respectivă la starea civilă), iar biletele mele de avion au suferit multiple modificări, iar altele noi m-ar fi dus la sapă de lemn, dat fiind timpul relativ scurt.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki