luni, 2 august 2010

Spitale vs. Biserici

Conform celor de la Asociația Secular - Umanistă din România (ASUR), în țara noastră, avem peste 1850 de biserici și numai 425 de spitale. Aceste cifre ne arată cât de sănătoasă este România din punct de vedere social, economic și așa mai departe. E extraordinar de grav unde s-a ajuns, iar toate acestea sunt și din culpa ignoranței în care trăiesc românii pentru că acceptă și stimulează  practicile populiste de orice fel.

Nici nu vreau să mă gândesc ce ar alege majoritatea cetățenilor acestei țări dacă ar fi puși în situația de a alege între construirea unei biserici și realizarea unui spital...

De multe ori mă gândesc că mulți din țara asta își merită soarta, foamea, lipsurile și toate cele ce li se întâmplă. Totuși, ce facem cu acei oameni care merită ceva mai mult? De ce să suporte solidar cu ceilalți toate neajunsurile, toată nesimțirea administrativă, iar aici includ și alaiul de preoți mafioți.

Am zis-o și-am s-o mai zic ori de câte ori este nevoie: cele mai mari orgii financiare și sexuale se petrec în curtea bisericii! E tragic!

Dacă ne gândim cum arată majoritatea bisericilor, sigur ne vor veni în minte sutele de tablouri pictate în foiță de aur. Nu vom putea omite nici mașinile de lux ale preoților, traiul luxos al acestora, vacanțele exotice petrecute departe de ochii proștilor, pardon... credincioșilor.

Când vine vorba de spitale, parcă vorbim de altă lume. Avem în minte imagini cu igrasie, clădiri care stau să cadă, datorii de nu știm să numărăm zerourile, aparatură veche, iar pe lângă asta, doctori și asistente cu salarii de mizerie.

Preoții, oameni care până la urmă nu plătesc taxe, au venituri de zeci, dacă nu chiar sute, de milioane, iar meseria lor nu are o finalitate reală, palpabilă, ci este pură fabulație, o duc bine și n-au nicio grijă.

Medicii, oameni cu ani buni de studiu, plătitori de taxe, cu responsabilitate imensă, ei desfășurând o activitate de o enormă importanță și ce necesită extrem de multă implicare, au salarii ce nu de puține ori pot fi comparate cu cele ale unor vânzători de ziare, sunt niște nefericiți ai sistemului.

Este egalitate între medici și preoți? Pe dracu! Vi se pare normal ca în aceste condiții să construim o catedrală ce sfidează bunul-simț? Dacă tot nu putem opri construirea, măcar să-i taxăm!
Semnează și tu petiția pentru taxarea lăcașelor de cult, așa e normal

1 comentarii:

Anonim spunea...

eu in mod sigur as alege realizarea spitalelor, modernizarea acestora iar medicii sa fie dintre cei mai buni...oare se poate asta la noi?

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki