sâmbătă, 25 septembrie 2010

Avem tendința de a fi mai riguroși cu gay-ii decât cu heterosexualii? Sacrificăm prieteni pentru toleranță?

(I) Se pare că în ceea ce ține de rigurozitate, atunci când vine vorba de toleranța unor aspecte sau atitudini negative ale oamenilor, comunitatea gay are tendința de a fi mult permisivă cu persoanele heterosexuale decât cu persoanele gay.

Că e din cauza frustrărilor sau a altor aspecte, mulți membri ai comunității gay sunt dispuși să tolerenze o sumedenie de aspecte negative în ceea ce-i privește pe str8, însă același lucru nu s-ar întâmpla și față de persoanele gay, în cazul acestora lucrurile fiind mult mai riguroase.

Probabil că multe persoane gay ce adoptă o astfel de atitudine se gândesc că prin acordarea unui tratament privilegiat heterosexualilor, în detrimentul persoanelor gay, arată acestora (str8) cât de buni sunt gay-ii și trăiesc cu speranța că astfel vor arăta lumii cât de bună este comunitatea LGBT, cât de buni sunt ei în mod individual.

(II) De multe ori, sacrificăm prieteni gay deoarece ne imaginăm că prin acest lucru vom fi mai tolerați și apreciați de cine știe ce persoane heterosexuale, de societate în general, însă nu ne dăm seama că nu facem altceva decât să ne distrugem tocmai mediul în care ar trebui să ne simțim protejați, apropiați, liberi...

Mitul creatorului, cel din opera (Meșterul Manole) lui Lucian Blaga, nu se aplică și-n cazul de față. Sacrificiul (în forma precizată mai sus) nu se cere și-n promovarea comunității gay, ci doar în povești sau cine știe ce alte cazuri pe care n-am să le discut acum. În cazul nostru se cere să fim noi: umani, sensibili, uneori triști, alteori veseli, dar să fim NOI.

Oamenii, de obicei, au tendință să clasifice persoanele în grupuri mari (EX. femei/bărbați,  str8/gay,  tineri/bătrâni, studenți/angajați), analizând per ansamblu membri acestora, nu în mod individual, de aceea este foarte important ca dincolo de ceea ce suntem noi în mod izolat, să ne întărim categoria/categoriile în care suntem încadrați, astfel promovând valoarea grupului per ansamblu prin valori reale, nu prin sacrificarea altora.

Recunoștința și toleranța vine prin promovarea noastră ca oameni, chiar dacă gay, însă niciodată prin sacrificarea altora. Dacă vom „cere” toleranță prin sacrificiu, nu vom face altceva decât să ne asigurăm efectul contrar. Să fim clasificați ca niște inumani, ca niște persoane superficiale, frustrate, egoiste...

Nu trebuie să ne schimbăm pentru a fi tolerați și iubiți, trebuie să le arătăm oamenilor cum suntem noi cu adevărat, nu cum ne prezintă unii la televizor. Imaginea distorsionată e de vină pentru discriminare, nu felul nostru de a fi. Odată ce ne vor cunoaște cu adevărat, ne vor aprecia sincer, fără sacrificii!

Pe final, pentru a nu lăsa loc interpretărilor de orice fel, vreau să specific faptul că prin cele de mai sus nu doresc să aduc vreo ofensă gay-iilor sau heterosexualilor, nici prieteniilor dintre aceștia, ci doaream să aduc în vedere că trebuie să avem același comportament cu fiecare prieten, indiferent de orientarea sexuală. Nu este cu nimic mai prejos o prietenie gay - str8 față de una gay - gay sau str8 - str8. Prieteni sunt prieteni și nu trebuie clasificați după preferințele sexuale.

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki