miercuri, 22 septembrie 2010

Lumea gay: frumusețea interioară sau exterioară?

Știm foarte bine că în comunitatea gay frumusețea exterioară este extrem de importantă. O vedem din faptul că ne îngrijim foarte mult, uneori excesiv, din modul în care suntem înnebuniți după haine, să arătăm cât mai bine posibil, dar și prin dorința ca partenerul nostru să fie unul impecabil în ceea ce privește fizicul și/sau modul cum se îmbracă.Totuși, oare ăsta e singurul lucru după care ne uităm? Nu suntem interesați și de ceea ce ascunde sufletul unui om? Cu siguranță că răspunsul este diferit de la persoană la persoană.

Și în ceea ce-i privește pe gay, la fel ca în cazul celorlalte orientări sexuale, pot fi persoane pentru care nu contează altceva decât frumusețea exterioară. Sunt mulți superficiali, nu doar printre noi gay-ii, ci în general, care admiră exclusiv exteriorul, nu și interiorul oamenilor, chiar dacă cel de-al doilea este de multe ori nemuritor. Se întâmplă uneori ca aceștia să-i ridiculizeze pe cei ce nu au un aspect de invidiat, chiar dacă respectivii pot avea alte valori de o calitate extraordinară. Păcatul lor...

Avem și o a doua categorie, a celor interesați de frumusețea interioară, de sclipirea sufletului unui om, nu  axați exclusiv pe aspectul fizic. De câte ori n-ați întânlit pe cineva care din punct de vedere fizic nu era deloc frumos, însă odată ce l-ați cunoscut ca persoană ați început să-l admirați extrem de mult, să-l iubiți ca prieten sau, chiar dacă inițial nu v-ar fi trecut prin cap, ca iubit? Valorile interioare ale unui om sunt extrem de importante, sunt cel mai greu de mențiut într-o societate tot mai meschină.

Este adevărat, sunt de acord că este important ca un om să aibă un aspect fizic plăcut, însă nu asta este totul. Cu ce folos să ai pe cineva extraordinar de frumos lângă tine dacă îi lipsește frumusețea interioară? Pentru cât ai putea să fii fericit alături de un astfel de om? Puțin sau deloc.

Personal, sunt importante amândouă. E normal să trebuiască să mă simt atras și fizic de cineva, nu doar în ceea ce privește modul de a fi și valorile interioare ale respectivului, însă nu mă pot atașa sau iubi pe cineva doar pentru că e frumos. Mi-ar fi imposibil. Poate doar dacă ar fi vorba de o aventură și n-aș avea timp să-l cunosc, însă asta se întâmplă foarte rar. În ceea ce privește idealul, am multe cerințe nu doar fizice, ci și interioare.

Mai este o chestie. În comunitatea gay, chiar dacă se cere foarte multă toleranță din partea membrilor săi, să știți că mulți dintre aceștia nu sunt capabili să ofere așa ceva la rândul lor. Multe persoane nu au capacitatea de a înțelege că așa cum cerem noi să nu fim judecați pentru că ne plac bărbații, așa și alți la rândul lor au dreptul să nu fie judecați pentru diverse gusturi sau atitudini ce nu ne aduc atingere în mod direct. Aceasta este o problemă mare a comunității gay din România. Puteți să mă contraziceți, să mă înjurați, să aruncați roșii în mine, dar ăsta este adevărul. Mulți gay nu știu să-i tolereze pe alții, însă cer toleranță în gura mare.

Am adus în discuție subiectul toleranței deoarece știu că mulți gay au o atitudine de repulsie și stigmatizare față de persoanele ce nu arată bine, ce sunt ori prea slabe, ori prea grase, fie nu corespund tiparului ăla de fotomodel, neacceptându-i nici măcar ca simpli prieteni. Ce să zic? Nu am să-i judec, fiecare face ce vrea cu viața lui și cu timpul lui, își alege ce prieteni vrea, după ce criterii dorește...

1 comentarii:

Catalin spunea...

Stii ce ma mira? Ca ai tupeu sa critici comunitatea gay prin faza cu lisa tolerantei exact cand sunt nominalizarile la SFG, ceea ce e foarte tare. Inseamna ca esti un tip direct. Eu oricum am sa trimit mail sa te nominalizez la premiile gay. kiss

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki