joi, 7 octombrie 2010

French Kiss Club - prima gafă penibilă.

Oare cât de penibil e să prezenți o ofertă a unui produs folosindu-te de imaginile unui altui produs?! Eventual concurent? Răspunsul cred că ni l-ar putea oferi cei din French Kiss Club, pentru că ei au avut „minunata idee” de a face o ofertă la J&B Scotch Whisky folosind o imagine publicitară ce aparține celor de la Absolut Vodka.

Mi se pare absolut jenant ca cineva care se ocupă de promovarea unui club și a ofertelor acestuia să facă o gafă atât de mare. Înțeleg că poate respectiva persoană nu deține cunștințe în ceea ce privește regulile din publicitate, dar asta e o chestie atât de evidentă. Niciodată nu faci o ofertă la Cocolino ajutându-te de imagini cu Lenor, nu?

Cu alte cuvinte, cei din French Kiss Club au luat o fotografie de promovare cu Absolut Vodka de pe Google, au schimbat fundalul și au acoperit sticla de vodka Absolut din imagini cu o sticlă de J&B, au mai pus un glob și gata materialul de ofertă.

Încă un lucru important este folosirea diacriticelor, aspect ce lipsește cu desăvârșire din aceste afișe. Poate, pe viitor vor învăța, că detaliile de genul ăsta fac diferența între ceva de calitate și un kitsch.

Nu știu, poate exagerez eu, dar mi se pare jignitor pentru ei. E penibil!
Uitați dovada!

Ideea de a folosi un afiș ce aparține celor de la Absolut Vodka în vederea promovării unei oferte concrete nu știu în ce măsură le aparține celor din French Kiss Club. În urmă cu câteva luni „m-am jucat” cu același material de promovare a brand-ului în simularea unei oferte concrete de produs. Nu știu dacă le-a fost material de inspirație, însă uitație ce mi-a ieșit pe atunci:

7 comentarii:

Anonim spunea...

aaaa absolut neprofesional.

flo spunea...

pai daca parlamentarii nostri au furat frunza de pe net si au pus-o brand de tzara, ce sa mai zic de chestia asta, cred ca a fost chiar floare la ureche ptr domnii de la club:D

Sebbie spunea...

mai sincer putea sa-i mai dea si un feather in photoshop ca sa se integreze mai bine ala in fundalul ala negru.. scz detalii de photoshopist :))

Kiss spunea...

@frenchKiss
dap ..e adevarat ...o gafa ..insa este bine de stiut ca IMPORTATORUL J&B este acelasi cu cel care importa ABSOLUT ...nu sunt 2 firme concurente precum ``LENOR SI COCOLINO`` unul dintre produse este vodca si altul whisky - prin urmare nu este chiar asa ``penibil`` - daca in loc de J7B aparea sa zicem ...vodca Finlandia sau oricare alta ...era intradevar o GAFA PENIBILA
oricum fiecare critica ..bine de tinut minte ...si duce la un drum ...perfect!

Stoicescu A. spunea...

@French Kiss

Nu cunosc importatorul și nici nu are vreo importanță acest lucru. Importatorul și producătorul sunt două lucruri distincte.

Ceea ce contează este faptul că Absolut Vodka și J&B sunt brand-uri ce aparțin unor companii diferite ce se află în concurență și deci, sigur nu ar permite o asemenea asociere.

J&B este o companie aparținând Diageo, care deține la rândul său vodka Sminoff, cât și altele.

Absolut Vodka este o companie deținută de un francez după ce a fost cumpărată de la V&S Group, deținută de Guvernul Suedez.

Asocierea pe care o faceți rămâne penibilă.

wannabegay spunea...

si ce? pot sa-ti dau zeci de exemple in care soho a facut acelasi lucru si nu ai scris nimic atunci. este un club micutz care face ce poate. rusine pentru denigrarea clubului french kiss. fugi la casierie la soho!

Stoicescu A. spunea...

@Wannabegay

Cred că mă confunzi atunci când mă trimiți la caserie la Soho. Dar nu ușor! Ci rău de tot! Ești în eroare la faza asta.

În ceea ce privește materialele de promovare a celor din Soho (pe care le primesc automat prin mail cum o poate face oricine se abonează pe rahatul ăla de site al lor), sunt atât de prost realizate încât nici nu mă uit la ele de multe ori. Nu știu să-ți spun dacă au fost făcut cu asemenea gafe sau nu, însă dacă ai materile în acest sens, chiar te rog să le prezinți căci sunt curios.

Dacă fi văzut discuția deschisă pe Facebook dintre Idei de Gay și Kiss-Club ai fi văzut că acolo spun clar: French Kiss, în prezent, este cea mai bună opțiune în ceea ce privește cluburile gay din București.

Concluzia: Nu te mai agita să tragi concluzii pripite, că sunt complet eronate.

Și ăsta e un mesaj pentru toți:

Când am criticat Purple, mi s-a spus că sunt plătit de Soho ca să fac asta.

Când am criticat Soho, mi s-a spus că sunt de partea celor din Purple și că m-au cooptat în echipa lor.

Când am făcut o comparație între Soho și Purple, iar Purple era net mai bun, toți cei ce mă acuzau că aș fi plătit de Soho deveniseră instant admiratori de-ai mei.

Înțelegeți o data pentru totdeauna, nu sunt plătit de nimeni pentru a scrie contra cuiva sau pro altcineva. Aici găsiți strict părerea mea.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki