joi, 2 decembrie 2010

Cum am petrecut de ZIUA NAȚIONALĂ...


Ziua de 1 Decembrie a început destul de dimineață, trezit fiind cu gândul de a mă duce la Parada Militară ce area loc ca-n fiecare an la Arcul de Trimuf. Totuși, atunci când am căscat ochii pe geam, mi-am dat seama că nu-i de plecat de acasă, așa că m-am apucat să pun la foc fasolea ce o lăsasem la umflat încă de cu o seară înainte, așa cum zice la cartea de bucate. Nu de alta, dar aveam nevoie și de timp.

Am început să gătesc tradiționala fasole cu cârnați, așa cum se cuvine de ZIUA NAȚIONALĂ. Nu a lipsit nici slana, ceapa, telemeaua, dar mai ales palinca. La cea din urmă n-am avut dezlegare din motive medicale, dar asta-i viața! Poate la anul viitor. Continuând, au început să sosească și prietenii pe care i-am invitat la mine pentru a petrece cu adevărat în stil românesc.

Ușor, ușor mi s-a umplut casa. Drapelul stătea mândru în geam, muzica se auzea plăcut pe fundal (în mare parte muzică românească veche). La sosirea fiecărui invitat se punea imnul și se servea exact de la intrare slăninuța cu alea alea.

Am terminat de gătit fasolea, marea majoritate a prietenilor erau prezenți, drept urmare am început să umplem farfuriile. Pâinea ruptă în bucăți cu mâna, în stil tradițional. Castraveți la oțet erau și ei pe masă. Totul românește! Fruti Fresh ne privea șiret de pe margine. Vinul de casă, puțin tulburel ce-i drept, și-a făcut și el apariția mai pe final. Nici de ăsta nu m-am putut atinge, dar am timp, nu-i bai.

Cu alte cuvinte, a fost o ZI NAȚIONALĂ frumoasă, cu un ambient plăcut, discuții despre origini și zone geografie din România, printre alte atâtea subiecte.
La mulți ani, România!

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata foarte bine:) Cred ca a fost.. http://img.youtube.com/vi/iQMhf--u7rQ/0.jpg

Stoicescu A. spunea...

A ajuns la toată lumea c-am făcut destulă.

Poza din articol (de data asta) nu e de la mine, dar arăta similar :)))

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki