vineri, 17 decembrie 2010

Oferte iPhone 4: Cosmote, Orange și Vodafone

Se pare că a început o puternică luptă de atragere a clienților postpaid (în regim de abonament) de către marii operatori de telefonie mobilă din România, aici referindu-mă la Cosmote, Orange și Vodafone. Dacă până acum lupta s-a dat pe clienții cu un buget nu foarte mare, axați exclusiv pe apeluri voce, de data aceasta lucrurile stau altfel.

Clienții de pe segmentul voce deja nu mai aduc venituri consistente, asta datorită ofertelor care mai de care mai tentante pentru clienți și, câteodată, chiar neprofitabile pentru companii. Acum e rândul atragerii clienților care, dincolo de serviciile de voce, folosesc în mare măsură internetul, aceasta fiind noua sursă consistentă de venituri pentru operatori. 

„Pisica aruncată-n joc”, pentru acești clienți, este iPhone 4. Este momeala potrivită! E clar că cine va cumpăra telefonul produs de Apple va petrece multe ore navigând, descărcând nu știu câte și ce aplicații, așa mai departe. 

Orange a venit de ceva vreme cu iPhone-ul pe piață, iar acest lucru i-a asigurat din start un avantaj. Cosmote și Vodafone abia astăzi au intrat în luptă, dar se pare că n-au învățat mare lucru: în prezent, în România, prețul face diferența, nu doar politica de marketing. 

Dintre cei 2 operatori fără iPhone în oferte, cei de la Cosmote-ul au fost primii care au lansat „delicatesea” pe piață, în seara de 16 decembrie. Oarecum ciudat, însă aceștia nu au venit cu nimic deosebit față de Orange. La un abonament de aproximativ 29 de euro, Cosmote oferă cam același lucru ca și Orange. Grupul elen rămâne, însă, darnic la minute.

Chiar mai mult, Cosmote te pune să plătești dacă depășești limita de trafic la internet, pe când Orange doar îți limitează viteza în acest caz, fără alte costuri suplimentare. Avantajul dat de Cosmote este că poți folosi iPhone-ul ca modem, navigând pe internet conectat la laptop, acest lucru fiind posibil la Orange doar cu o taxă suplimentară.

Ultimii care au lansat iPhone-ul în România sunt cei de la Vodafone. Au „aruncat” oferta pe piață la câteva ore după cei de la Cosmote, timp în care ar fi putut să vină cu o propunere mult mai interesantă decât a adeversarilor, văzând cu ce se prezintă aceștia. Nu s-a întâmplat așa! Vodafone a venit cu o ofertă dezastruoasă. Oferă puțin pentru abonamente de-a dreptul nesimțite. Dincolo de faptul că au minute și trafic inclus sub ce oferă Orange și Cosmote la prețuri competitive, cei de la Vodafone repetă greșeala celor de la Cosmote, taxează traficul suplimentar de internet. La acest capitol, Orange le dă peste nas celor doi adversari.

Personal, cu părere de rău, nu pot decât să constat că marile valuri făcute de Cosmote și Vodafone în privința ofertei la iPhone, au fost în zadar. Tot cei de la Orange rămân cu cea mai bună ofertă de pe piață.  

Pentru a evidenția concluzia mea, am făcut un mic tabel cu ceea ce ne oferă fiecare operator la un abonament de aproximativ 29 de euro. În cazul celor de la Vodafone am prezentat două tipuri de abonament întrucât nu ne oferă nimic în jurul acestei valori.  

*și internaționale pe fix, în zona 1.
Prețurile afișate conțin tva.
Prețurile indicate în vederea achiziționării terminaului sunt pentru iPhone 4 16GB.

Pentru oferta completă la iPhone 4, accesați site-urile operatorilor: 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Este o gluma proasta, am avut Cosmote si e o porcarie, cum ai intarziat plata telefonul iti este suspendat, nu poti incheia contractul cu ei decat daca ai achitat abonamentul in avans, am platit un milion numai sa scap de ei, am asteptat milionul inapoi 30 de zile, sunt obraznici la telefon chiar porci aproape ca era sa ii dau in judecata.
Am scapat de ei si am ales Vodafone unde platesc mai mult dar am calitate, respect si sunt client GOLD. Nu imi doresc un telefon cat un laptop ci un telefon fff mic, cum arata un om sanatos la cap vorbind la un telefon cat televizorul. Am vazut si eu la mai multi "baietei" in metrou aceste aparate si am zis loool sarantoci nu au bani de o masina, un taxiu dar au tichie de margaritar, sigur se pot fali cu el tot intre sarantoci. "Fataaaa ai vazut ce am eu fataaaa, am tableta Apele " :))))))))))))

Stoicescu A. spunea...

Am avut de asemeni Cosmote și chiar dacă am plecat de la ei, nu pot să-ți dau dreptate în anumite aspecte.

1.Am întârziat cu plata facturii, însă niciodată nu mi-au fost suspendate serviciile, ci am fost sunat de către o persoană de la Serviciul Clienți care m-a întrebat dacă sunt problema cu achitarea restanței și când prevăd că am să o plătesc. Foarte elegant!

2.Contractul poate fi încheiat printr-o cerere scrisă, însă fără plata unei sume de bani în avans. Faptul că unii nu citesc contractele e problema lor. Dacă ai fi citit contractul și ai fi observat că nu există nicio clauză în acest sens, ai fi refuzat să faci acea plată, ceea ce mi-e greu să cred că ți-au cerut-o. Și eu am reziliat un contract, dar nu mi-a cerut nimeni nimic să plătesc în avans.

2.La Vodafone plătești mai mult, însă nu ai neapărat mai multă calitate în servicii, poate doar că operatorii sunt mai flexibili decât la alte companii de telefonie. În schimb, un prieten de-al meu avea factura plătită, însă din cauza unei erori în sistem i-au oprit serviciile și l-au sunat, iar după ce s-a lămurit treaba, îi trimiteau sms-uri că este client rău-platnic.

Cât despre iPhone, ce să zic? Nu cred că este un telefon de super lux și incompatibil cu mersul în mijloacele de transport public. Ba chiar mai mult, îți aduc la cunoștință că, dacă mergi în alte țări, ai să vezi directori pe biciclete, în metrou și așa mai departe, fără pretenții de mari dive. E un balcanism chestia că dacă mergi cu autobuzul/metroul/ nu ai bani de mașină.

Și neh, iPhone-ul, ca și alte telefoane, chiar la asta îți folosește, să scapi de plictiseală când ești în mijloacele de transport public, să navighezi pe net, etc. Bine, printre altele.

Lăsați preconcepțiile că cineva își ia ceva doar să se dea mare. Unora le este chiar folositor!

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki