miercuri, 9 februarie 2011

Aplicație GAY pentru iPhone, iPod, iPad și BlackBerry


UPDATE: Acum aplicația este disponibilă și pentru Android. Pentru detalii, click aici!

Sincer să vă spun, amân de două luni această postare. Nu am un motiv anume, ci poate doar că pur și simplu n-am găsit momentul potrivit pentru a aborda subiectul. Așadar, în continuare, vorbim despre cea mai populară și interesantă aplicație gay, bi sau pur și simplu pentru curioși, ce poate fi folosită cu ajutorul telefonului mobil.

Grindr, căci așa se numește aplicația ce poate fi descărcată în mod gratuit de pe Apple Store, este o șmecherie inginerească de tipul unei rețele de socializare prin intermediul căreia poți detecta utilizatorii gay din jurul tău, fiindu-ți specificată chiar distanța la care se află aceștia față de tine, totul cu ajutorul GPS-ului încorporat în telefon.

Aplicația este foarte ușor de folosit, astfel că pentru început îți completezi propriul profil, iar mai apoi ai câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi:

Pasul 1 - Interfața:  Aici vezi toate profilurile celor înscriși pe Grindr, în ordinea distanței la care se află de tine, iar atunci când ai adăugat la favoriți anumiți utilizatori, aceștia vor apărea înaintea celorlalți, tot în ordinea la care se află aceștia localizați față de locul unde te afli.

De asemeni, tot în cadrul interfeței poți să intri la „profile” pentru a-ți personaliza contul sau poți da „refresh”, dacă nu alegi să păsărești aplicația prin „sign off”. Bineînțeles, dacă nu ești conectat automat atunci când deschizi aplicația, trebuie ca tu  să apeși „sign on” pentru a putea comunica cu ceilalți.

După ce ai „trecut în revistă„ fotografiile de profil a celor prezentați în interfață, alegi persoana dorită și vei fi dus la...

Pasul 2 - Profilul individual: Aici îți sunt prezentate datele persoanei alese: poza de profil, nickname-ul, distanța la care se află față de tine, modul în care se află (online, online în urmă cu 2 ore, online în urmă cu o zi, etc), vârsta, înălțimea, greutatea, etnia, statusul, adresa de facebook, butonul de chat, butonul pentru a adăuga utilizatorul la favoriți și butonul pentru a bloca utilizatorul vizionat.

Toate aceste informații pot fi publice sau ascunse, în funcție de preferințele utilizatorului. Locul la care se raportează aplicația atunci când stabilește distanța la care se află X față de tine este localizarea făcută asupra lui X la momentul la care acesta era online.

În cazul în care utilizatorul X a setat distanța pe confidențial, aceasta nu va fi afișată în mod explicit, însă ordinea dispunerii pe interfața principală va fi păstrată. Adică, dacă X se află între utilizatorul Y (2 km) și utilizatorul Z (2,8km) în dispunerea profilurilor, e clar că acesta va fi la o distanță cuprinsă în acel interval.

Apeși CHAT și treci la...

Pasul 3 - Conversația: În cadrul acestui pas poți trimite/primi mesaje text, cât și fotografii, pe care le poți prelua din memoria telefonului, dar totodată poți trimite și localizarea ta în timp real, așa cum poți vedea la...

Pasul 4 - Localizarea:  Ai trimis localizarea în timp real! (vezi butonul „more” din colțul de sus) Celălalt utilizator poate vedea unde ești, iar la rândul lui îți poate trimite localizarea lui. Câteodată dă erori grave, așadar vă invită să verificați unde ați fost puși pe harta interactivă, iar în caz de neconcordonțe să spuneți utilizatorului cu care vorbiți că aparatura performantă mai dă și rateuri, iar voi vă aflați „pe celălalt continent”. :)))

Mare ATENȚIE! Nu trimiteți localizarea cu ușurință! Discutați și mai apoi vedeți ce și cum! Nu toată lumea trebuie să știe unde locuiți! În caz că sunteți prin oraș la o cafenea, puteți da „send” fără probleme.

Revenind. De fiecare dată când cineva îți va scrie, iar tu ești conectat pe aplicație, telefonul va suna și va vibra, urmând să vezi cine ți-a scris, printr-un număr (în funcție de câte mesaje ți-a trimis) într-un cerc roșu în parte dreaptă a profilului, în interfața aplicației, așa cum vedeți la pasul 1.

Faza nașpa e că nu ești alertat când primești mesaje atunci când nu ești pe aplicație, această opțiune fiind disponibilă în versiunea Xtra, ce este disponibilă contra unei taxe lunare.

Foarte important! Aplicația rulează DOAR pe: iPhone, iPod, iPad, și BlackBerry.

La ce-ți folosește aplicația? Dincolo de întânlirile pe care și le poate da fiecare, cum dorește, în ce scop vrea, Grindr poate fi de folos atunci când te afli de nebun, turist, prin cine știe ce colț al lumii. E de ajuns să te loghezi și să întrebi pe cineva de-al locului câte ceva despre locuri de distracție gay sau cum ajungi nu știu pe unde . Restul vă imaginați voi! Posibilitățile sunt nenumărate!

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki