luni, 21 februarie 2011

Episodul 1. Freddie Mercury

Nimeni nu poate contesta că au existat, există și vor exista homosexuali celebri. Dincolo de Cancan-ul mediatic, de show-urile TV în care barbații despuiați se consideră reprezentativi pentru comunitatea gay, prin exemplele ce vor urma de-acum înainte, voi dovedi ca sunt multe persoane gay care au influențat omenirea, dar în sens pozitiv.

Putem spune ca oamenii pe care îi voi prezenta, succint, pe blog, ca într-un serial cu multe episoade, au contribuit la formarea și definirea unei identități homosexuale moderne. Oamenii aceștia, mai mult decât celebri, ale căror nume au fost repetate, în taina, sub emblema homosexualității și nu numai, s-au vrut, prin tot ce au facut, o replică la calomniile întregii lumi. Și-au văzut de treabă, au excelat în domeniul lor și au ieșit învingători.

Freddie Mercury este primul din seria celor mulți gay celebri despre care voi scrie câte puțin în perioada ce urmează.

Apariția scenică multicoloră a lui Freddie Mercury și vocea lui de bravura au facut din Queen, formația de glam-rock, trupa cea mai homosexuală a anilor ’70 – cel puțin în materie de imagine. Albumele de succes: News of the World, We Are the Champions-Jazz și The Game vorbesc de la sine despre Queen.

Freddie și-a petrecut ultimii ani de viață, retras, refuzând să vorbească despre zvonul că ar fi fost bolnav de SIDA. Cu o zi inainte de a muri, pe 23 noiembrie 1991, a mărturisit: „Mi s-a părut normal, până acum, să păstrez confidențială aceasta informație, pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Totuși a venit vreamea ca prietenii și admiratorii mei din întreaga lume să știe adevărul. Și sper că toți vor fi alături de mine, de doctorii mei și de toți cei care luptă împotriva acestei boli cumplite”.

Dar Freddie Mercury nu a murit. „Bohemian Rhapsody”, „I want to break free”, „Save me” cât și multe alte piese, răsună peste decenii în toată lumea. Destinul melodiilor este nemuritor, iar dacă vorbim despre nemurire putem spune că moartea a făcut o concesie vieții, în cazul lui Freddie Mercury.

„Nemurirea este o concesie de eternitate pe care moartea o face vieţii.”
(Emil Cioran)


4 comentarii:

Vlad spunea...

Pur si simplu il ador pe omul asta. Am iubit Queen in totalitate, toata muzica lor. Ce vremuri

Anonim spunea...

Era bisexual. A iubit si foarte multe femei. Deci nu mai intoxicati oamenii pe aici! Oricum a fost un artist genial!

Anonim spunea...

Cam slaba descrierea pentru ceea ce a fost si a reprezentat realmente Freddie...Dimensiunile sunt mult mai mari. Cineva spunea ca FM avea prea mult talent pentru a putea fi cuprins intr-un corp omenesc...

Alex (admin) spunea...

E ceva succint. Idei de Gay nu este enciclopedie.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki