marți, 22 februarie 2011

Primul judecător gay declarat.

Se pare că lucrurile încep să evolueze în bine, cel puțin în Israel, unde Dori Spivak, avocat gay și fost președinte al Asociației Israeliene pentru Drepturi Civile (ACRI), a fost numit judecător la secția Conflicte de Muncă a Tribunalului Tel Aviv.

Spivak, ambsolvent la Harvard și profesor la Facultatea de Drept din Tel Aviv, este un important activist gay, implicat în multe acțiuni de recunoaștere a diverselor drepturi fundamentale pentru persoanele homosexuale, cum ar fi decizia din 1997 a Curții Supreme de Justiție prin care se obligă televiziunea națională la difuzarea unui program special despre tinerii gay, cât și decizia din 2004 prin care este recunoscut dreptul la succesiune pentru cuplurile gay și lesbi din Israel.

Partenerul lui Spivak, Yishai Blank,  de asemeni profesor de drept, apreciază decizia ca fiind „un moment fericit pentru toată lumea, atât în plan personal, cât și profesional pentru statul israelian”

Activiștii gay din Israel descriu momentul ca pe „o rază de soale, mai ales în aceste momente dificile, când organizațiile pentru recunoașterea drepturilor civile sunt constant ținta atacurilor”.

Numirea lui Dori Spivak în funcția de judecător poate fi considerată ca fiind un pas important și demn de a fi exemplu în întreaga lume, dar mai ales în Israel, cât și ca o dovadă de maturitate a justiției israeliene.

Când vreodată în România un un gay declarat va fi numit judecător?


2 comentarii:

Anonim spunea...

intrebarea de la sfarsit e cam aiurea. cand sa fie un gay declarat, numit ca judecator? pai cand va fi un gay care va avea scoala si formalitatile legale pentru a fi numit.
ai facut si tu ca ala care vroia sa castige la loto dar nu cumpara bilet.
apuca-te si cauta un gay care e avocat si care are ganduri de a fi judecator.
cred ca exageram enorm facand asemenea comapartii. gay-i din romania nu trebuie sa ajunga judecatori, ci macar mare parte din ei sa lucreze ceva, ca mare parte sunt dupa produs.

Stoicescu A. spunea...

@Anonim

Se pare că nu ești bine informat! Chiar deloc! Sunt o sumedenie de gay specialiști în multe domenii importante: Medicină, Drept, Economie, etc. Singura chestie este că în România nu se afișează deloc acești oameni pentru a nu pierde în plan profesional, mentalitatea din țara asta fiind cum bine o știm.

Personal știu câțiva medici și avocați de renume din România ce dau lecții în domeniul lor.

Cât despre faptul că mare parte din gay sunt după produs, este o premisă falsă.

Majoritatea celor ce sunt după produs, sunt heterosexuali care au găsit o nișă de făcut bani. Bineînțeles că nu exclud faptul că există și gay care fac asta, dar în procent considerabil mai mic.

Studiază în amănunt fenomenul și ai să-mi dai dreptate!

PS. Îmi pare rău că nu pot da nume, dar trebuie să respect dreptul acestora de a decide dacă vor spune vreodată sau nu despre orientarea lor sexuală.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki