miercuri, 9 februarie 2011

Spot publicitar pentru prevenirea AIDS - Rusia

Rusia, țară în care Parada Gay este interzisă, iar homosexualii ajung să fie bătuți pe stradă cu cruzime, chiar până la sânge, surprinde prin difuzarea unui spot publicitar prin care se promovează folosirea prezervativului având ca subiect un raport sexual între bărbați.

Campania de prevenire a  sexului neprotejat este derulată prin programul „La Sky” , derulat de Centrul de Dezvoltare Socială și de Informare privind HIV/SIDA și alte boli cu transmitere sexuală, din Rusia.

În prezent, legislația din Rusia nu incriminează relațiile homosexuale, însă la nivel social, gradul de acceptare este foarte redus, 84% dintre ruși calificând homosexualitatea ca fiind inacceptabilă, în timp ce 73% din populația rusă consideră fumatul de marijuana, abuzul de alcool și poligamia ca fiind de netolerat.

În concluzie, populația rusă consideră că e mai grav să fii homosexual decât alcoolist, drogat sau poligam, chiar dacă anual mor aproximativ 30.000 de ruși din cauza alcoolului. Cam 52% din decesele din Rusia sunt cauzate de consumul abuziv de alcool. De homosexualitate n-am auzit să moară nimeni în mod direct, poate doar indirect, unii find molestați din cauza orientării sexuale.

Spotul este unul decent și frumos realizat, după cum puteți vedea și voi...

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki