miercuri, 9 martie 2011

București - made in China

După lungi amânări și iarăși amânări, scumpul nostru primar, domnul  profesor doctor Sorin Oprescu, simte febra alegerilor locale din 2012 și începe Maratonul Promisiunilor și Inagurărilor de Șantiere

Cum până acum n-a fost vreme să începă uluitoarea autostradă suspendată care să ne lase cu gura căscată , iar în prezent se simte strâns cu ușa, Sorin Oprescu s-a gândit că doar chinezii mai pot face miracole în ceea ce ține de infrastructură, astfel a tras o scurtă vizită la Beijing. 

Acolo i s-a spus că autostrada suspendată, marea lui promisiune din campania electorală,  devenită „drum expres”, din cauza legislației, ar putea fi începută în Octombrie 2011 și ar putea fi finalizată în termen de 2 ani, primul tronson, de 16 km, fiind gata în numai un an. Totul conține „ar putea”.

Superb! Nu pare imposibil, dacă ar ține doar de chinezi, însă parcă presimt că iarăși vor fi probleme cu exproprierile, cu nu știu ce sit arheologic, ba cu finanțarea sau iarăși Dumnezeu și-a băgat nasul unde nu-i fierbe oala.   

Totuși, cum nu putea să lase deoparte vocația medicală și grija pentru spitale, Oprescu intenționează și achiziționarea de aparate medicale chinezești cu o durată de viață de 3-4 ani, ceea ce nu este rău, dar sper că vor fi și folosite în scopul cumpărat, nu ca obiecte unde să se așterne praful, cum am mai întânlit cazuri. De ce? Pentru că noi cumpărăm aparate, dar nu școlim personalul medical pentru a ști să le folosească.

În fine! Sorinel - primarul de aur,  spune că au fost discutate investiții de aproximativ 7-8 miliarde de euro, în condițiile în care bugetul toatal al Bucureștiului este de aproximativ 1 miliard de euro pe an. Ciudat, nu? 

Acum poate vor înțelege mulți dintre luminații politicii de ce este nevoie de o lege a capitalei, așa cum o prezenta madame Udrea, prin care primăria generală să poată susține proiecte mari de dezvoltare la nivelul întregului oraș. 

În prezent, cu banii cu care s-ar putea face investiții importante, primăriile de sector plantează ghiocei iarna, pun palmieri în intersecții. Frumos, ce să mai zic? Neh, nu avem noi infrastructură, dar uite ce flori frumoase avem la -20 de grade, ce palmieri fură țiganii, etc. 

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki