marți, 22 martie 2011

Parada Militară la Parada Gay

În timp ce în Europa de Est ne batem cu morile de vânt pentru acceptare socială, nu doar legislativă, în alte țări se fac pași importanți, ce-i drept, simbolici, dar atât de relevanți în diferențierea de mentalitate a popoarelor și a toleranței lor.

Pentru prima dată în istoria Olandei, la Parada Gay din Amsterdam din acest an (2011), vor participa și forțe ale Ministerului Apărării Olandez în calitate oficială, anunțul fiind făcut chiar de ministrul Hans Hillen, după un dialog lung și constant cu activiștii gay.

În urmă cu doi ani, militarilor le fusese interzis să participe la paradă, însă un an mai târziu, aceștia au avut dreptul să o facă, dar fără uniforma Ministerului Apărării, ci individual. În acest an se pare că lucrurile s-au schimbat, ministerul participând la paradă cu forțe de exercițiu oficiale, așa cum se întâmplă de 1 Decembrie în România.

Parada Gay de la Amsterdam este una dintre cele mai renumite din lume, anul acesta desfășurându-se în perioada 4-7 August, timp în care toți locuitorii și vizitatorii capitalei olandeze vor avea parte de evenimente culturale și sportive, superpetreceri în stradă, baruri, puburi și în cluburi, dar și de faimoasa defilare de pe canal, în ziua de Sâmbătă - 6 August.

2 comentarii:

ghituica spunea...

Societatea actuala nu cred ca este foarte interesata de persoanele lgbt cat ar parea interesata de un eveniment in urma caruia multi sa-si inmulteasca conturile bancare . Parada militara este un artificiu financiar in urma caruia vor fi atrasi si mai multi oameni caci va fi mult mai mediatizat . Deocamdata asa cred eu ....

Abecedar spunea...

As vrea sa ajung si eu la parada din Amsterdan din acest an. Dar nu cred ca ajung, penteu ca nu ma duc singur si nici engleza nu stiu...:)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki