miercuri, 30 martie 2011

Schimbarea de sex - o soluție pentru vindecarea tulburării identității de gen.

Astăzi a apărut un articol pe b365.ro în care se vorbește despre operațiile de schimbare de sex, în România, și cum au fost acestea suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Articolul oferă o serie de detalii interesante, însă pe care mulți dintre români nu au capacitatea de a le înțelege, ei văzând doar risipa financiară în ceea ce ține de aceste intervenții medicale, nu și alte aspecte relevante.

De fapt, românii își imaginează că aceste intervenții sunt făcute oricui și în orice fel, ca un simplu moft al unora, fără a cunoaște faptul că, înainte de a trece la faza practică, persoanele ce doresc acest lucru sunt supuse unor expertize psihiatrice și psihologice, dar nu numai, ce durează foarte mulți ani, astfel stabilindu-se dacă natura a comis o greșeală și este nevoie de îndreptarea efectelor ei.

Ce înțelegem prin „natura a comis o greșeală”
Cu siguranță că nu este vorba despre simpli travestiți, fie că discutăm despre cei care fac acest lucru ocazional, ca pe o artă, sau despre cei care își trăiesc viața în așa mod, ci despre oameni care s-au născut având un sex greșit. Într-o manieră simplă, ar fi vorba despre acele erori genetice din cauza cărora un bărbat se naște în trup de femeie sau o femeie se naște în trup de bărbat, acest lucru neavând nicio legătură cu orientarea sexuală, așa cum greșesc unii în gândirea lor.

Foarte important: Gay-ii sunt acei oameni ce se simt atrași de persoanele de același sex, nu oameni care vor să aparțină celuilalt sex, așa cum se face confuzia.

Concluzionând, atunci când genetica a produs această eroare, e normal ca ea să fie reparată, nașterea unui bărbat în trup de femeie sau a unei femei în trup de bărbat fiind, până la urmă, un fel se boală, o tulburarea de identitate de gen. Astfel, de ce nu are finanța bugetul CNAS vindecarea unei asemenea afecțiuni, a unei erori genetice?

Este adevărat că gay-ii sunt confundați cu transsexuali, și invers, însă este o greșeală enormă, așa cum poate fi dedus și din comentariile de pe site-ul mai sus precizat, unde cineva chiar spune „dacă ți-e milă de toți poponarii, plătește-le tu operațiile”. Ignoranța își spune cuvântul și de această dată.

Statistic, din anul 1990, atunci când a fost prima intervenție de acest gen, în România, și până în prezent, în țara noastră au fost efectuate 5 operații de schimbare de sex. Comentariile de pe b365.ro arată că statul ăsta nenorocit ar fi alocat prea multe resurse financiare pentru niște oameni cu tulburare de identitate de gen. Eu nu sunt de acord și consider că 5 operații pentru schimbare de sex finanțate de stat în 21 de ani nu este chiar un efort extraordinar din partea autorităților.

Tu ce crezi?

6 comentarii:

Camelia Bucur spunea...

Daps, total de acord; nu e un moft şi, dacă se poate, de ce să nu fie suportat de CNAS? Da' cred c-o să dureze mult prea mult pentru ca o majoritate să accepte ceva ce din start priveşte ca "bolnav". :(

Liviu spunea...

eu nu prea sunt de acord cu banii aruncati pe fereastra. fiecare care vrea sa-si schimbe sexul, s-o faca pe banii lui, nu pe banii de la stat.

Andrei spunea...

Poate ca o solutie ar fi solicitarea de fonduri unei organizatii internationale pentru a nu mai fi atata scandal in Romania de la bani.

Diana spunea...

Interesant articoloul, însă ceea ce mi-a atras atenția cel mai mult a fost titlul.Chiar m-ai făcut curioasă.O să caut articole științifice legate de identitatea de gen și schimbarea de sex, chiar sunt curioasă dacă cei/cele care și-au schimbat sexul au fost mulțumiți/mulțumite.
Din ceea ce ai scris înțeleg că identitatea de gen ar fi ceva înnăscut, să fie oare așa?
Și în legătură cu persoanele gay încă nu am înțeles ce îl determină pe un bărbat să se îndrăgostească de alt bărbat.Pe la cursuri aud doar atât că rolul de gen nu este neaparat egal cu identitatea de gen...și în rest nimic.
Oricum o să mă documentez din articole și o să revin cu noi comentarii...poate se mai schimbă mentalitățile oamenilor în legătură problema aceasta.

Stoicescu A. spunea...

Diana, așteptăm să ne oferi noi informații atunci când le obții. Este un subiect interesant și de care foarte multă lume se ferește.

În curând va apărea și o asociației specială pentru aceste persoane, cu oameni care au trecut prin așa ceva, iar atunci poți obține mai ușor informații.

Ce-l determină pe un bărbat să se îndrăgostească de alt bărbat? Inima!

Anonim spunea...

:)) da inima :)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki