luni, 25 aprilie 2011

Campania antidiscriminare, un mesaj mult prea subtil?

Am tot încercat să înțeleg sutele de reacții negative referitoare la campania antidiscriminare desfășurată de PSI România, în care un bebeluș apare cu o etichetă la mână, pe care este scris „homosexual”, alături fiind precizat faptul că „orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală”. Totul în zadar! Nu înțeleg revolta în masă cu privire la aceste afișe, mai ales în contextul în care nu sunt promovate imagini vulgare.

Dacă în anii trecuți toți se plângeau în stânga și-n dreapta, exclamând retoric, poate, cum vor explica copiilor lor relațiile dintre doi oameni de același sex, de data aceasta nu mai este nevoie. Mesajul este mult mai subtil și greu de înțeles celor mici de ani. Problema este ca și rezolvată, dacă a existat vreodată.

Totuși, chiar și în cazul unor explicații de genul acesta, nu văd de ce ar fi atât de greu să-i spui copilului tău că oamenii se iubesc între ei, doar că uni aleg să se iubească cu un băiat, iar alții cu o fată. Făra alte complicații! Nu eram noi FII lui Dumnezeu?Anul acesta marea revoltă a fost de altă natură. Prima problemă ar fi fost perioada total inoportună, fiind în apropierea Paștelui, așa cum declară reprezentații BOR (Bisericii Ortodoxe Române). Dar stau eu și mă întreb, când ar fi fost oportună o astfel de campanie în viziunea lor?

O a doua problemă semnalată a fost bebelușul din imagine, care vezi Doamne, dragul de el, a fost supus unui chin extraordinar atunci când a fost fotografiat pentru a realiza această campanie, fiind „spurcat” cu amprenta de homosexual. Greșit! După cum bine știți mulți dintre voi, dar și după cum bine nu știți o altă parte, imaginile acestei campanii sunt folosite de ani de zile în mai multe state din lume, fără a supune pe cineva la vreun chin sau spurcăciune.

Toată lumea sare cu gura și țipă sus și tare câte abuzuri se fac prin această campanie! Băi, mă lăsați? Am câte întrebări pentru marii moraliști: Câți dintre voi nu vă bateți nevestele? Câți dintre voi nu vă abuzați copiii și le oferiți o educație de bețivi ordinari? Câți dintre voi nu știți cazuri de copiii și neveste abuzate, dar taceți mâlc, nu semnalați nimic autorităților? Câți?

A fost săptămâna mare, nu?  Se revoltă că le reamintim că ne consideră bolnavi, dar adevărul e contrar. Le reamintim că nu am ales noi să ne placă băieții, ci pur și simplu așa simțim. Și sincer, nu știu dacă m-am născut sau nu homosexual, contează mai puțin asta. Important e că am dreptul să fiu homosexual, chiar și în SĂPTĂMÂNA MARE.

Și totuși, să zicem că am înțeles reacțiile de revoltă asupra campaniei antidiscriminare. Dar dacă tot sunt așa de credincioși omenii ăștia, de ce nu se revoltă și atunci când văd reclamele porno care inundă țara asta, chiar și perioada Paștelui?  Sunt afișe peste tot cu femei goale, mi se pun în geam la mașină, mi se dau în mână pe stradă. Asta nu mai deranjează pe nimeni? De ce sunt obligat să văd femei goale peste tot? Să înțeleg că nu mai este imoral, iar o femeie dezbrăcată face partea din educația unui copil de 10 ani, nu?

Ieri mi-a fost pus acest pliant în mână, pe stradă fiind. Da, ieri în seara de ÎNVIERE! Probabil că asta este moral. Culmea, nici n-am fost întrebat dacă sunt major!Dacă un afiș cu un bebeluș a devenit revoltător, iar niște femei în pizda goală un element de morală, atunci NU ASTA ESTE ȚARA ÎN CARE VREAU SĂ TRĂIESC! România, te-am iubit!

Și oricum, dincolo de orice, campania PSI România, prin care se dorește tragerea unui semnal de alarmă, că existăm și noi, că suntem discriminați, că ne considerați bolvani fără temei, iar faptul că suntem homosexuali nu e niciun moft și nicio fiță, e chiar așa de imorală?

Mulți au spus că se promovează homosexualitate. Ei draci! Ce dracu, suntem partid să vrem adepți?  Suntem vreo sectă să vrem să prostim lumea? Nu! În niciun fel!

Am vrut să vă educăm, idioților!
NOI NU SUNTEM O BOALĂ!

14 comentarii:

Anonim spunea...

de ce cand vad doua femei show lezby le place si cand vad doi gay se revolta?de ce comunitatea nu va sustine?exemplu preotii sunt pusi sa ajute si sa sustina nu sa discrimineze si sa judece.sunt miisi mii de intrebari la care nu cred ca vom afla vreodata un raspuns logic si concret

Stoicescu A. spunea...

Multe lucruri nu sunt normale în țara asta. Cum nici noi pentru ei nu suntem normali! De ce? Pentru că nici n-au avut vreodată intenția să ne cunoască, să afle despre noi . Nu suntem ca ei, nu ne suportă și asta este.

Nu cerem să fim luați în brațe. Dar avem și noi niște drepturi...

Alexalexutu spunea...

Nici nu suntem dar nici nu vom fi acceptati, romania este cu 100 de ani inapoi . Unde sunt drepturile noastre , si noi platim ceea ce plateste un hetero , sau ca fiecare persoana . Avem drepturi egale .

florin ghituica spunea...

Mesajul nostru nu a fost si nu este subtil , caci de aceea au sarit ca arsi toti homofobii impotriva noastra . Este un mesaj care este usor de memorat si care se uita greu . Asta a fost si intentia . Apoi homofobii din Romania nu au nici un interes ca oamenii sa fie cu adevarat liberi si sa nu le mai pese de tampeniile lor de orice natura ar fi acestea . Vor sa-i tina pe prosti mai departe in stransoare ca sa-i poata exploata . Ideea esentiala este ca noi suntem liberi si ne comportam si gandim ca niste oameni liberi . Acest aspect trebuie retinut , si sa nu fim dispusi vreodata sa renuntam la libertatea si bucuria vietii noastre. Chiar daca ei nu ne accepta , noi tot existam si in mediul si colectivitatea noastra suntem fericiti asa cum suntem .

Anonim spunea...

Mesajul campaniei era foarte simplu si la obiect " ORIENTAREA SEXUALA ,NU ESTE O ALEGERE ,NU ESTE O BOALA."...... Dar pentru societatea in care traim , suntem inca un subiect TABU . Cum putem educa noi o societate , care prefera sa se duca sa se imbranceasca la ulei si zahar si detergent , un ofertele market-urilor.

christian spunea...

Suntem cu 200 ani in urma nu inteleg de ce atata nedreptate cu cei ce sunt gay sau homosexuali asa cum vreti sai luati,cu toti avem drepturi indiferent de orientarea fiecaruia,,,statul roman este de cacat si cei mai mari din biserika ortodoxa romana nu cumva sunt si ei gay ? sa fim seriosi si se ascund criticandui pe cei de rand,aratativa arama pe fata nu mai fiti falsi

robertg spunea...

N-are rost, niste neformatati. :)

Stoicescu A. spunea...

Robert, îi formatăm noi cu timpul :)))

robertg spunea...

Când 'om avea și noi 80 de ani, o să le povestim vagabonților cum era pe vremea noatră.... și cum am luptat pentru egalitate... Hahaha.

Stoicescu A. spunea...

Vom scrie postări cu amintiri din vremea noastră. Fotografii cu ATUNCI și ACUM. :)))

Cosmin spunea...

Acestea au fost mereu reactiile de-a lungul timpului in cazul minoritatilor de tot felul.

In cazul emanciparii negrilor era aceeasi retorica "sa existe domne, nu am nimic cu negrii, numai sa nu-i vad eu".

Si erau pusi sa stea pe locurile din spate in autobuze, nu aveau voie in cafenele, in restaurante, in cinematografe.

"Majoritatea" isi dorea clar si raspicat: "out of sight, out of mind".

Pana ce nu au ineput sa-si ceara drepturile cu voce tare, sa mearga in cafenere, in cinematografe, sa stea pe locurile din fata in autobuze, nu au fost auziti.

Au fost neplaceri, au fost violente si revolte, fata de "tupeul" lor de a-si cere drepturile...

Iar astazi, un negru este presedintele americii.

Asa ca, pentru mine, reteta e clara: "you may not like it, you may not want it. But we're here, we're queer, and there's nothing you can do about it!"
PS: Biaatch! :P

Stoicescu A. spunea...

@Cosmin

Îți dau dreptate. Gata cu atât diplomație, cu atâta cere de toleranță.

Dacă nu ne tolerați, bine! Asta e! Tot ieșim în față până vă obișnuiți că suntem și noi în țara asta.

Cosmin spunea...

Da. Putin cam prea multa timiditate din partea noastra.

De cele mai multe ori, bigotii sunt agresivi tocmai datorita acestei timiditati a noastre. E una dintre manifestarile animalice primare: cand simti frica, ataca! Evident, ei ataca si la alti stimuli: timiditate, prea mult bun simt, nesiguranta s.a.

Nu spun sa cadem in extrema cealalta, a sloganului "gays bash back", dar se cere mai multa fermitate. Dupa cum spune vorba englezeasca: "trebuie sa apuci ferm urzica vietii, pentru a nu te intepa".

Si pentru mine asta inseamna:
-be out
-be proud
-be nice
-have fun with it

raluca andrei spunea...

e plin de preoti homo in romania!!!cei mai mari nenorociti s_au gasit sa urle..pai voi nu stiti???nu le convine ka este posibil sa ai deconspiram si pe ei!!romania este cu 100000 de ani in urma olandei(unde sunt eu akum)..kiar imi este mila de comunitatea lgbt din tar;fratilor nu va lasati..sariti si cu bazuka daca e nevoie!!sariti ptr drepturile voastre!!nu renuntati..luptati pana la moarte ptr drepturile voastre!!special ptr tipele lesby:come out of the closet bai,sa nu va mai fie frika..e democratie le place sau nu ...sa inghita regimul democrat..hahah:))

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki