miercuri, 20 aprilie 2011

Campionul nostru: Jan - un om simplu, dar valoros.

Omul care merită cele mai multe aplauze în acest moment este, cu siguranță, Nicu - delegatul României la Mister Gay Europe 2011. Nu știu dacă vă imaginați voi, cititorilor, ce dovadă de curaj a putut să ofere acest băiat minunat!? Câți dintre voi, care nu sunteți niciodată mulțumiți de nimic, aveți curaj să ieșiți în presă cu o singură propoziție de revoltă? Mulți dintre voi nu oferiți nici măcar un comentariu de bun-simț la un articol homofob din media, ascunși după monitoare, ca să nu vorbim de altele.

Și totuși, nu am de gând să insist pe actul de curaj făcut de Nicu, ci mai degrabă pe calitățile sale umane extraordinare. Am niște aprecieri imense pentru acest om. Este un exemplu de modestie și bun-simț cum rar mai găsești în ziua de azi, nu doar în rândul gay-iilor, ci în ansamblu societății românești.

Mă uitam la Jan, așa cum îi spun prietenii. Băiatul ăsta trebuie să fie un exemplu pentru majoritatea gay-iilor din România și nu numai. Un exemplu de comportament, de atitudine. Trebuie să renunțăm în a ne lua ca model cine știe ce pipiță figurantă egocentristă. Jan poate fi un model pentru noi. Un exemplu de om natural, fără de „trucuri sociale”, așa cum ne-am obișnuit și pe care, suprinzător, mulți dintre voi le idolatrizează.


Și mă gândeam că spre deosebire de alți ani, când la concursul de mister am fost reprezentați, cu sau fără voia noastră, de niște dubioși de snobism maxim, fără calități morale, ci mai degrabă cu un fizic plăcut și atât! Anul acesta am simțit că cineva e acolo chiar pentru noi. Că un om își sacrifică viața privată pentru a transmite un mesaj celorlalți, pentru și în numele nostru. 

Jane, îți mulțumim! 
Ești un om simplu, dar atât de valoros!

6 comentarii:

florin ghituica spunea...

Ai absoluta dreptate si sunt intru totul de acord . Homosexualii autentici sunt in definitiv niste oameni absolut normali care nu au nevoie de retusurile pe care le poate da o societate extravaganda . In definitiv acolo in intimitatea caminului nostru suntem adevaratii oameni . Apoi daca mai suntem capabili sa legam cateva cuvinte intr-o fraza dam culoare si valoare intelectuala starii homoafective . Acesti oameni cu inclinatii mai deosebite trebuiesc scosi in fata si aratati ca exemplu . Sunt foarte multi aceia despre care nimeni nu stie ca sunt homosexuali si se ascund tot timpul in spatele unui pseudonim . Eu cred ca sinceritatea este principalul mesaj pe care-l dam referitor la persoana noastra . Nu toti pot gandi si scrie fraze directe la starile de fapt traite in viata de zi cu zi ; dar sa spui unei lumi intregi ,,priviti homosexualul !,, aceasta chiar este de apreciat . Personal il apreciez pe acest baiat care a iesit in fata si s-a prezentat asa simplu si modest fara a afisa aere de vedeta de cartier . Nu-i nimica ca nu este invitat pe la televiziuni sa-si povesteasca viata , ci este suficient ca a aratat ca un om educat si simplu are atitudine pentru starea lui homoafectiva .

Anonim spunea...

e o incantare baiatul asta!! imposibil sa nu te indragostesti de el din prima clipa!! pacat ca are prieten.......

iulian prata spunea...

Eu sunt mandru de acest baiat care ne reprezinta la mister gay. In articolul publicat ai mare drepatate si sunt de acord cu tine. Crede-ma ca eu unul imi doresc ca noi persoanele gay sa fim acceptate ca si osmeni in comunitate dar daca in strada la parada gay iasa numai travestitii atunci crede-ma ca nu se va rezolva nimic fiindca ne cred bolnavi psihici si trebuie sa ne controlam la cap. Dupa parerea mea cel mai bine ar fi sa iesim toti cei care suntem gay si se luptam pentru drepturile noastre asa cum si Jan face pentru Comunitatea LGBT aratandu-se in public si dezvaluindu-si viata sa privata. "Eu sunt mandru de mine ca sunt gay" acesta ar trebui sa fie sloganul nostru atunci cand vom iesi la parada gay si trebuie sa fim uniti ca niste frati si inca o data spun lucrul acesta sa lutam pentru drepturile noastre, iar pentru persoanele heterosexuale atat am de spus nu sunem niste persoane bolnave psihic sunt si noi oamnei ca toti avem doua maini, doua picioare, doua urechi ca sa putem auzi, o gura cu care putem vorbi, iar in cazul in care nu stitii nu suntem maimute. Eu, Iulian, ii multumesc personal lui Jan pentru ceea ce a facut si cred ca va mai face pentru acesta comunitate plina de culori si de veselie si nu in ultimul rand plina de viata si iubire traita la maxim. O zi minunata va doresc tuturor celor care apreciaza gestul facut de Jan.

Cosmin spunea...

Bravo Janee!

robertg spunea...

Da, adevarul asta e. Nicu e un exemplu pentru foarte multi pentru care merg in cluburi, sunt foarte activi pe net samd, dar daca cineva i-ar intreba "Ba, tu esti gay?" ... ar spune ca NU. Pentru ca sunt LASI.

Acum... io am chestiile mele legate de ce inseamna un barbat adevarat si nici pe departe nu inseamna un animal de 90 kg musculos cu voce groasa... asadar, Nicu prin comportament are 3 perechi de coaie si e mai activ decat 10 "activi" la un loc.

roxana spunea...

ma bucur mult MULT ca in sfirsit au inceput sa apara public gay normali si nu pipitze, respectul la care avem cu totii dreptul se poate castiga mai usor asa. iar despre nicu ce sa zic, il adoooooooooor - asa cum stie:)) si felicitari si bafta pe acolo!!!!

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki