duminică, 10 aprilie 2011

Slogan nou: „Ars longa, vita brevis”

De multe ori, atunci când vorbim despre gay, ne gândim strict la partea sexuală și greșim. De fiecare dată când pomenim cuvântul minunat, care a început să aibă sens peiorativ chiar și în rândul homosexualilor, ne vin în minte lucruri negative, acestea fiind induse în subconștientul nostru în mod continuu de către neconteniții homofobi, dar și de unele experiențe negative din viața noastră, pe care probabil le-am avut cu uscăturile „pădurii homosexuale”.

Lucrurile nu sunt chiar așa! Avem foarte multe lucruri pozitive de spus despre noi, iar când spunem „gay”, nu strigăm sus și tare că ne futem bărbat cu bărbat și atât. E vorba de mult mai mult. Despre viața noastră per ansamblu, despre ce ne place, ce visăm, ce reușim să realizăm, câte lacrimi ne curg pe obraz și câtă bucurie aducem celorlați în suflet, câte zâmbete oferim prietenilor noștri, familiilor noastre. Când vorbim de gay, putem face referire la artă în toate formele ei. De la arhitecți, muzicieni, pictori, scriitori, sculptori, filosofi până la mari inventatori ale diferitelor tehnologii, că și acelea reprezintă tot o artă, aceea a cunoașterii. Nu există limite în niciun domeniu.Totuși, afinitatea pentru artă nu ne-o poate lua nimeni. Este atât de clar că cei mai talentați artiști au fost și sunt persoanele gay, iar asta ar trebui să ne facă mândri, dincolo de orice răutăți sau de uscăturile pe care orice pădure le are. Ignoranța unora față de ceea ce reprezintă, per ansamblu, amprenta gay-iilor asupra lumii de-a lungul sutelor de ani nu ne face mai slabi, bolnavi mintal sau altele similare. Nu, deloc! Ci ne arată că unii încă se află la o distanță mult prea mare pentru a înțelege ce suntem cu adevărat. Trebuie să ne apropiem pentru a ne înțelege. Nu brutal, ci pas cu pas.

Nu am de gând să dezvolt prea mult subiectul, fiind foarte clar despre ce vorbesc. Totuși, ceea ce ați citit mai sus este, de fapt, o mică explicație a schimbării sloganului acestui blog. Nu pretind că aș face eu artă pe blog, sub nicio formă. Ar fi aberant! Poate că vreau doar să dau o mică nuanță asupra termenului de „gay”, dincolo de accepțiunea puțin deformată din ziua de azi.

Așadar, începând de astăzi, sloganul blog-ului Idei de Gay se schimbă. De la „Blog-ul tău de zi cu noapte” trece la „Ars longa, vita brevis”, după cum puteți observa și-n partea stângă de sus a paginii, chiar sub titlul blog-ului.


„Arta este lungă, viața e scurtă”

3 comentarii:

florin ghituica spunea...

Traieste-ti viata alaturi de iubitul vietii tale ; si asta se va numi arta desavarsirii si completul gand al pacii . Daca frustarile isi fac loc in viata noastra nu vom putea sa le izgonim usor ,si ne vor afecta timp indelungat . Este de pret mare viata sentimentala a cuplurilor gay (lgbt) si nu o putem substitui cu incercarea de a devenii literati . Accepta diferentele acolo unde poti ,,zidi,, o lucrare de mare valoare in viata ta de gay . Este greu si uneori foarte greu sa facem deosebire intre cei sinceri si acei mai putin onesti . Dar cand vei gasi omul depune eforturi vizibile sa nu-l pierzi . Asta numesc eu arta , si gandestete ca si aceia pomeniti de tine ca fiind artisti , ar fi fost niste nimeni daca nu-si aveau alaturi iubitul lor .

robertg spunea...

Foate bună concluzia articolului. Într-adevăr, cred că dacă oprim pe cineva pe stradă și-l întrebam cum vede homosexualii, va spune probabil că homosexualii sunt 'ăia care se îmbracă în femei și se f*t cu bărbați.

Prea puțină lume este conștientă de faptul că sunt și homosexuali pentru care viața înseamnă mult mai mult decât shopping-ul la Mall și chef-urile de sâmbătă seara. Și tind să cred că pe undeva 'ăia sunt homosexualii adevărați și nu aceia care merg legănat pe stradă cu o tonă de gloss pe buzițe.

Cunosc foarte mulți gay pentru care orientarea sexuală este... orientare sexuală, în rest nimic mai mult.

Stoicescu A. spunea...

@RobertG

Din păcate, aceste confuzii se fac chiar și în comunitate. Ca să nu mai zic că unii care știu că ești gay consideră că toți din jurul tău sunt gay, tu având o viață exclusiv printre homosexuali și strict legată de aspectul ăsta.

Se focusează lumea atât de mult pe aspectul ăsta, astfel încât se pierd din atenție multe alte lucruri importante. Bine, poate nici nu interesează.

Suntem oameni înainte de toate, iar orientarea sexuală e un mic detaliu din viața noastră.

Bine, toate astea tu le știi, alții ar trebui să le înțeleagă.

Oricum, felicitări pentru www.darkq.net, nu am avut ocazia până în prezent să-ți transmit aprecierile, sincere de altfel.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki