sâmbătă, 14 mai 2011

Bisexualitatea - în fiecare sau doar pentru unii?

Întrebare este „Este bisexualitatea prezentă în fiecare dintre noi sau doar unii sunt bisexuali?”

Dacă ar fi să pornim de la ce înseamnă a fi bisexual (adică o persoană atrasă de ambele sexe, căci dacă veți căuta pe aici s-ar putea să aflați că înseamnă heterosexual), atunci aș zice că nu e prezentă în toți. În timp ce nu pot spune că este universal valabilă această situație, acel „fiecare” cade oricum.

Aveam vreo 7 ani, cred, atunci când știam că figura masculină din familie - pe atunci tata - îmi era mult mai atractivă. Deci nu pot spune că atunci când nici nu știam de aceste noțiuni și când inocența-mi era intactă eram măcar interesat de femei. Ceea ce mă duce la această concluzie, că deși fiecare din nou ne manifestăm sexualitatea diferit și ne atrag sexele în mod diferit, nu toți suntem bisexuali.

Asta nu înseamnă că totuși nu ne putem simți atrași de o anumită persoană la un moment dat de alt/același sex. La un anumit nivel, poate că toți suntem bisexuali, fiind foarte puțin atrași de un sex și foarte mult de celălalt, dar acel foarte puțin nu înseamnă îndeajuns încât să te simți comfortabil cu statutul tău sau să îți satisfacă nevoile. Sexualitatea este o chestiune atât de complexă, încât încercarea explicării ei reprezintă până și pentru specialiști o provocare, dar pentru mine, un băgător de seamă.

Dacă divagăm puțin de la tabelul lui Kinsey, putem afirma că există o paletă infinită de posibilități de manifestare a sexualității, căci fiecare om și creatură este diferită. Că fiecare simte altfel este un adevăr, dar că poate fi și influențat să simtă într-un anumit fel trebuie acceptat de asemenea.

Ceea ce aș vrea să cred este că noi suntem liberi să ne exprimăm sexualitatea întocmai cu ce vrem și simțim, nefiind influențați de societate, cultură sau frică. Aș vrea...

Voi v-ați simțit sau v-ați putea simți vreodată atrași de o persoană ce nu se află în ținta orientării voastre sexuale?

7 comentarii:

florin ghituica spunea...

eu da . Toata copilaria si adolescenta am fost atras de baieti , si la maturitate m-am incurcat cu o fata ; care cidat lucru imi spunea fie ca tin tigarea in mana ca o fata , fie vroia mai mult de la mine sexual si mie nu-mi prea ardea , si multe altele . Dar daca stau sa-mi analizez viata sentimental , am iubit mai mult baiatul decat fata . Eram bolnav cand prietenul meu suferea si asa mai departe . Am avut grija si de acea fata , dar nu a fost ceva nici pe departe la fel de puternic .

Anonim spunea...

Eu sunt gay, dar pot spune ca sunt atras de o fata, desi ea nu crede stiind ca imi plac baietii. as putea sa am si relatii sexuale cu ea, dar in afara de fata asta, pentru altele nu simt dorinta. sunt indragostit de ea, dar sunt constient ca i-as aduce numai suferinta. O s-o iubesc mereu, este o dragoste diferita de cea pe care o am pentru baieti, este o iubire pura!!

roamsk spunea...

eu am un pic peste 30 y/o, am avut si experientze F si M, dar efectiv pe masura ce inaintez in varsta, eu nu mai simt ca este ETIC fata de F sa mai am relatzii cu ele, exact asa cum a remarcat si predecesorul comentator, ca tot ele o sa sufere, plus ca alea ele, la mine vad catrebuie neaparat sa fie intre 22 si max 26, plus sa arate cat m,ai mignone si baietzose, deci cam tot aia e...efectiv nu merita sa mai amarasc fete de varsta asta, esi de unele chiar sunt atras, dar ma trag inapoi, efectiv pe motive de Etica. Poate ca suna ciudat, dar asa gandesc eu mai laes de cand am trecut de 28 de ani, ca daca nici pana la 28 de ani nu ti-ai stabilit etica ta de baza personala si nu esti impacat cu constiinta ta proprie, chiar ca e cam tarziu, probabil dpdv "maturizare psihologica". Asa imi zic eu. Nu e obligatoriu sa fie asa la toti.

roamsk spunea...

PS (off topic, dar daca tot sunt aici si pe urma nu cred ca ma mai intorc prea repede, ca eu, zau, de cate ori ma duc pe cate un blog de gay, iese cu scandal, si incerc sa evit, deci o zic aici):

TIP re. idee de blog pt cineva (sau de topic): arta gentleman-ului de a face cadouri...si faci si reclame de brand-uri PLUS daca deschizi o sectie gen "suicide watch" de ex. pt aia care chiar si-au pus in cap sa o faca si imcep sa isi "daruiasca" cartile, hainele, ceasurile, bijuteriile personale, pe la altzii, dar fara sa le zica nimic despre ce au ei de gand sa faca...poti sa pui pe acel blog si linkurile astea preventive:

a) http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

b)
http://www.youth-suicide.com/gay-bisexual/gay-male-youth-problems.htm

OK, multumesc blog Idei de gay, ca m-ai lasat sa postez si eu aceste 2 linkuri preventive pt reducerea riscului de self-harm la tinerii gay...mai ales la cei care nu au auzit de regizorul Eric Rohmer si trebuie sa le explici tu cine a fost Erik Erikson, si care sunt francofoni sau anglofoni de origine mixta mediteraneano-semita, cu gene din alea negre lungi de tot de tot.

The Kiddo spunea...

Interesante mărturiile voastre. @Florin Presupun că, atracția era diferită, din ceea ce-mi spui tu.

@Anonim, Dacă este o iubire pură, de ce ți-ai inhiba-o? Este viața ta pe care trebuie să o trăiești.

@roamsk Am înțeles parțial comentariul tău. Nu cred că ar trebui să vorbim de etică atunci când e vorba de ceea ce iubim. Dacă iubești, iubești. Nu contează pe cine. Asta ar trebui să reprezinte etalonul eticii tale, nu sexul unei persoane, părerea mea.

O să iau în considerare subiectul propus de tine.

xrv_wz spunea...

Nu stiu daca in fiecare din noi exista bisexualitatea dar curiozitatea cu siguranta este din abundenta

Alex (admin) spunea...

@xrv_wz

Fără doar și poate multă lumea e curioasă, dar personal consider că există chiar o bisexualitate, trebuie doar descoperită și acceptată. Bine, fiecare face ce vrea, însă ceva în interior acolo există.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki