marți, 24 mai 2011

Cannes 2011: „Skoonheid” ia Queer Palm

S-a terminat dragii mei și ediția de anul acesta a Festivalului de la Cannes și s-a mai dat un Queer Palm (ca și un alt Palme d'Or de altfel). Dacă anul trecut Queer Palm-ul a fost obținut de „Kaboom”, un film de Greg Araki, în care un tânăr adolescent își dă întâlniri cu o blondă bitchy, în timp ce are fantezii cu colegul său de apartament, un frumos surfer, anul acesta, „Skoonheid”, filmul lui Oliver Hermanus, obține același premiu în cadrul popularului festival de film.

În film joacă Charlie Keegan (foto), Michelle Scott și Deon Lootz. Sunt sigur că pentru unii dintre voi, primul din cei trei reprezintă cel mai mare interes.


„Skoonheid” (adică în română „Frumusețe”) a rulat la secțiunea Un Certain Regard din cadrul festivalului și înfățișează povestea unui bărbat ce își trăiește viața monotonă, când descoperă, își dezvoltă și încearcă să-și ascundă atracția față de un alt bărbat.

„Am fost mișcați de acest film care tratează ura de sine, homofobia și rasismul. <<Skoonheid>> este un film cutremurător, radical, o demonstrație de cinema.” 
a declarat Elisabeth Quin, conform mediafax.ro

Vă las să vedeți cu ochii voștrii, devoratorilor de cultură, teaser-ul filmului care, personal, nu cred că va ajunge prin cinematografele noastre, dar sper să-l pot găsi printr-un colțișor al Internetului cât de curând.  
Păreri? Ce credeți despre filmul Loverboy, al lui Cătălin Mitulescu, care a participat în cadrul aceleași secțiuni? 

2 comentarii:

Samsara spunea...

Super postarea si intr-un fel recenzia de film! Chiar mi-ai starnit interesul :P

The Kiddo spunea...

Mă bucur să aud asta =) Vizionare plăcută.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki