joi, 19 mai 2011

Dreptul la viață. Dreptul la o alimentație sănătoasă.

Tot răscolind internetul ăsta și pe o parte și pe cealaltă, cotroboind pe google ca un om al străzii prin gunoaie, în încercarea de a găsi ceva valoros, am dat peste o campanie foarte interesantă, desfășurată anul acesta, înainte de Paște, de către NOAH (National Office of Animal Health).


Astfel, într-o bună zi, în mijlocul orașului german Frankfurt a fost amplasat un automat mai puțin obișnuit, aparat numit „Egg Machine”, în interiorul căruia se aflau 16 găini. Acum nu vă imaginați că este vorba despre o nouă invenție nemțească, ci de o campanie de sensibilizare a opiniei publice.

La prima vedere nemții au crezută că de acolo pot cumpăra ouă proaspete, însă odată apropiați de automat, aceștia au fost întâmpinați de o realitate crudă, un mesaj prin care li se aduce la cunoștință că „68% din totalul găinilor sunt tratate ca niște mașini de ouat”.

De asemenea, organizatorii au împărțit pliante prin care au îndemnat populația să cumpere ouă doar de la producătorii care respectă normele ecologice și dreptul animalelor de a trăi în spații deschise, naturale.

Reacțiile nemților la cele văzute nu pot fi descrise în cuvinte. Le veți vedea în materialul video din finalul articolului, însă cu siguranță mulți dintre cei care au văzut campania vor fi mult mai atenți la ouăle pe care le cumpără, mai ales că nu vorbim de un aliment foarte scump.

În România nu ne rămâne decât să fim mai atenți la ouăle noastre. A fost și la noi o perioadă de scandal pe această temă, însă românii uită repede. Așadar, dacă vreți să mâncați sănătos și să protejați în același timp dreptul găinilor de a trăi într-un mediu decent, nu rămâne decât să cumpărați ouă a căror cod începe cu cifra 0, acestea fiind cele crescute „ca la țară”, cu hrană naturală și în libertate, fie ouă a căror cod începe cu cifră 1 sau 2, crescute în condiții mai bune, cu alimentație preponderent naturală. Evitați pe cât posibil ouăle cu cifra 3. Acestea sunt periculoase pentru sănătate, iar dincolo de acest aspect, nu sunt respectate sub nicio formă condițiile de adăpostire ale găinilor, acestea fiind ținute în cutii mici, fără lumină, inumane.

16 găini au protestat pentru dreptul lor la o viață dreaptă. Tu ce faci?

6 comentarii:

Abecedar spunea...

Acest automat ar fi bun si la noi in tara. O sa cumparam mai mult de la tarani si asa vor avea si ei o paine, dar de unde stim cum sunt crescute !? :D Eu sunt mare mancator de oua. Da, oua de gaina..:D

Iulia Mihai spunea...

Ar trebui cate-un de-asta in fiecare oras :)

Alex (admin) spunea...

@Abecedar

Scrie pe ele. Alea care încep cu 0 sigur sunt crescute la țară.

Dar e bine să cumpărăm și de la țărani, în condițiile în care nu fac abuz la preț. Că știu cazuri când au crescut mult prețurile la roșii doar pentru că erau de țară.

@Iulia

Dacă am pune în fiecare oraș îți dai seama că n-am face altceva decât să le facem o viață tristă la 16 găini x nr de orașe din România, Europa. Ar fi prea mult!

Noi trebuie să știm să cumpărăm cu 0 și 1, atât!

Abecedar spunea...

Intelesesem care trebuie sa le cumparam, dar nu am expus eu cum trebuia intrevarea. De unde stim ca cele de la taran sunt bune !? :) Cunosc si eu producatori, care nici macar n-au pamant !

Alex (admin) spunea...

Păi neh, acum n-or da țăranii la găini să mănânce cianură. Până la urmă îți dai seama după gust, că diferă.

DarkQ spunea...

Ccum sa puna la noi in oras asa ceva?

1. Nimeni nu va intelege mesajul cum ca tre sa fim atenti la ce bagam in noi ca d-aia crapam.

2. Ar fura raomanii toata cutia, cu lanturi, custi, oua si gaini.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki