duminică, 15 mai 2011

Eurovision. România iar e codașă.

Suntem codașii Europei și la Eurovision. Se pare că țara noastră este undeva la coada clasamentului și în cadrul celui mai mare concurs muzical din Europa, prestația celor de la Hotel Fm neîncântând prea mulți europeni.


Așadar, se pare că în ciuda promisiunii din cântecul celor de la Hotel Fm, unde se solistul ne spune că „I can change the world”, lucrurile n-au prea funcționat. Astfel, cei de la Hotel Fm nu au reușit să schimbe lumea, voturile fiind oferite, în majoritatea cazurilor, în funcție de prieteniile dintre țări, ca-n fiecare an. Rare au fost surprizele în care unele țări au acordat puncte în mod obiectiv, fără prietenii între țări, care până la urmă au făcut și diferența. (vezi prestația lor aici).

România s-a clasat pe locul 17 din 25, cu 77 de puncte.

Totuși, învingătorii din acest an sunt dintre cei care meritau să câștige, Eurovision-ul anului 2011 fiind câștigat de către Ell și Nikki din Azerbaijan, cu melodia Running Scared.

Am analizat prestațiile finaliștilor din cadrul Eurovision, iar România s-a prezentat modest. Decor aproape inexistent, mișcare scenică anemică, iar tânărul solist mi-a lăsat impresia unui amărât care încearcă să impresioneze, nimic mai mult. Frate, nu mai știm să facem show?

Tipul de la Hotel Fm are voce, a cântat frumos, dar nu a uimit pe nimeni cu nimic, nu a oferit nimic spectaculos. După cum ziceam anterior, nici decorul nu l-a ajutat, ca să nu mai vorbim că a fost îmbrăcat ca un papagal.

Mă gândesc că poate ar trebui să învățăm de la Republica Moldova, care a primit puncte de la foarte multe țări tocmai pentru că a venit cu un show frumos, animat, în ciuda faptului că nu s-a prezentat cu niște voci de aur, fiind vorba despre cei de la Zdob și Zdup cu melodia „So lucky”.


De precizat ar fi faptul că anul acesta s-a revenit la o metodă mai veche de jurizare: 50% televot- 50% juriul format din 5 specialiști din fiecare din cele 43 de țări. Bineînțeles, rezultatele s-au văzut!

Ar mai fi multe de spus despre Eurovision și prestația României, însă mă opresc aici.
Partea ciudată e că EUROvision 2012 se va desfășura în Asia, mai mult sau mai puțin, la Baku, capitala Azerbaijanului. 

Ell și Nikki (Azerbaijan) - Running Scared
7 comentarii:

Cosmin spunea...

Mie nu mi-au placut niciodata baietii astia de la Hotel FM. L-am vazut pe solistul asta in mai multe emisiuni de cand a fost desemnat si... el in permanenta ranjea. (a nu se intelege zambea, asta e si problema).
Da, se pare ca nu stim sa facem show. Stiti cand faceam show? Vedeti revelioanele dinainte de '89 :P

Nymphetamine spunea...

eu nici nu auzisem de hotel fm pana acum :))
oricum mi-a placut locul 1

Alex (admin) spunea...

Dar cine dracu auzise de Hotel Fm până să apară la Eurovision? Ăia din juriu de la TVR ar trebui dați cu capul de pereți, că din cauza lor oamenii buni nu vor mai participa, că nu au chef să piardă timpul cu mânării.

Anonim spunea...

Mie chiar mi-au placut cei din Azerbaijan, chiar meritau sa castige ;)

Anonim spunea...

Romania locul 17, dar ce sa mai zic de Ungaria, cu o piesa atat de buna a luat locul 22 :)
Important e ca deja a afosnt contactata cantareata de UK si Danemarca in vederea lansarii piesei si in tarile respective...
E de stiut ca era marea favorita pentru victorie :)
Eu zic ca ESC0ul e o facatura mare :)

incognito

Alex (admin) spunea...

@Anonim

Da, Azerbaijan chiar era una din țările care meritau să câștige, printre altele, după cum am zis și-n articol.

@Incognito

Normal că țineai cu Ungaria, că doar ești ungur. Nu mă așteptam să ții cu România :)))

Anonim spunea...

Am tinut si cu Romania :) dar piesa Ungariei imi place mult mai mult :)

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki