marți, 24 mai 2011

Gay Fest 2011 - Prima zi, Luni - 30 Mai

Uite că ne apropiem cu pași repezi de unul dintre cele mai interesante evenimente LGBT din România, care-și va da startul începând de Luni, 30 Mai 2011, printr-o conferință de presă, o dezbatere și o proiecție de filme.


Și mă simt nevoit să spun că Gay Fest ≠ Marșul Gay. Că Parada Gay o fi ea cea mai mediatizată, însă nu este cireașa de pe tort, ci mai degrabă bomboana de pe colivă. Să se înțeleagă o dată că Gay Fest-ul este un eveniment ce se va desfășura timp de o săptămână și care va conține o serie de activități culturale, sociale, de informare și distracție, nicidecum o zi în care unii oameni se plimbă pe bulevard.

După cum îi spune chiar numele, este un Festival Gay, nu doar o paradă. Că și Marșul Gay este partea a acestui festival, asta-i altă poveste despre care voi scrie cu siguranță săptămâna aceasta. Îmi voi exprima o părere personală referitoare la oportunitatea desfășurării unei astfel de acțiuni, cu argumente pro și contra.

Până atunci, cred că ar fi important pentru să învățăm să ne acceptăm așa cum suntem, să facem un minim de efort și să avem curajul de a participa măcar la câteva din evenimentele din cadrul Gay Fest, unde atmosfera va fi foarte relaxată, primitoare și constructivă.

(Programul complet în format text și .jpg îl puteți găsi aici.)

Astfel, prima zi din cadrul Gay Fest vă așteaptă cu:

Luni, 30 Mai 2011
13:00 – 14:30 – Conferință de presă, Hotel Hilton (Strada Episcopiei, nr.1-3)
15:00 – 16:00 – Dezbatere, Libertatea de mișcare, Van Gogh Cafe (Strada Smârdan nr. 9)
20:00 – 22:00 – Proiecție Filme de lung și scurt metraj, Centrul CEH (Strada Ion Ghica nr. 11)


 Limba română:

  • Republică Cehă - din 1990 până în 2010! 
Cu doar 20 de ani în urmă, homosexualitatea era considerată de marea majoritate a populaţiei din Republică Cehă ca fiind o simplă alegere sau tratabilă prin tratament medicamentos.

Astăzi, Republică Cehă, este prima ţara fostă comunistă care a legiferat parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex iar comunitatea de gay şi lesbiene are diferite programe în cadrul televiziunii publice.

Luni, 30 mai 2011, vă vom prezenta la Centrul Ceh cum a fost posibilă schimbarea percepţiei în Republică Cehă cu privire la comunitatea de gay şi lesbiene, prin difuzarea a două programe TV: TABU (1990) şi Q (2010).

Limba engleză: 
  • Czech Republic - from 1990 till 2010 
Just 20 years ago, in 1990, same sex orientation was widely considered curable by medical treatment or something people would simply choose.

Today, the Czech Republic, as the first postcommunist country, has same sex partnership in its legislation and GL community has its regular program in the public television...

On Monday, May 30 we will guide you at the Czech Centre through a remarkable change of the perception of gay & lesbian minority in the Czech Republic by screening two TV programmes: TABU (1990) - 45 minutes and "Q" (2010) - 3x25 minutes.

Localizare Centrul Ceh și Van Gogh Cafe (hartă):

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki