marți, 31 mai 2011

Marți, 31 Mai 2011- Unde mergem a doua zi de Gay Fest?

Săptămâna aceasta a început foarte bine, evenimentele din cadrul Gay Fest 2011 fiind printre lucrurile pozitive care se desfășoară în București în această perioadă, iar dacă mulți dintre voi ați ratat dezbaterile din Van Gogh Cafe și proiecția de filme de la Centrul Ceh, desfășurate ieri, astăzi vă puteți delecta în Kulturhaus și Van Gogh, după cum urmează:
  • Începând cu ora 18:00 sunteți așteptați la Van Gogh Cafe (str. Smârdan nr.9), unde veți putea viziona proiecția filmelor „Guerrileras” și „Decoding Alan Turing”. 

GUERRILLER@S/WARRIORS/LUPTĂTORII
(documentar, Spania - 2010)

Descriere:
Teoria Queer nu recunoaşte principiile dualiste din societatea actuală: femeie-bărbat, homo-hetero, normal-anormal. Sunt atât de multe nuanţe între femeie şi bărbat, atâtea câte sunt şi între negru şi alb. "Luptatorii” este un documentar care vorbeşte despre identitatea de gen, despre tranziţie, despre "€œcontrol” şi despre dificultăţile întâmpinate de persoanele trans.


DECODING ALAN TURING/ DECODÂNDUL PE ALAN TURING
(Documentar, scurt-metraj, Anglia, 2008)

Descriere: Alan Turing a fost un geniu matematician care a decodificat codul folosit de naziști în cel de-al 2 lea război mondial. El a creat primul computer modern și a revoluționat domeniul în care activa. Fiind și gay, a căzut victimă intoleranței și sistemului legal din Anglia care considera homosexualitatea ca fiind e boala mintală gravă. Scurt metrajul a fost selectat la unele dintre cele mai importante festivaluri internaționale: OUTFEST, San Francisco International LGBT Film Festival, etc.


  • De la 19:45 sunteți invitați în Kulturhaus, acolo unde va avea loc „Q-ulture”.
Evenimentul, care are loc în sala Festhalle din Kulturhaus, la etaj, va debuta cu avanpremiera expoziției Isomorphism, creata de artistul contemporan - Sorin Oncu și va continua cu proiecția celui mai vechi film gay din istoria cinematografiei – Different from the others (o productie Germania 1919, alb-negru, mut) și a filmului After school, un scurt metraj gay, in regia lui Alexandru Tudor.

Evenimentul se va incheia cu un concert electro, marca matze (Cristian Stanciu) 
În deschiderea concertului, va mixa Dj Goodman.

Bonus: Vor fi oferite 400 de băuturi gratis din partea organizatorilor

Mai schematic, cel de-al doilea eveniment de astăzi arată cam așa:

19.45 – Avanpremiera Isomorphism, artă contemporană de Sorin Oncu
20.oo – Proiecția celui mai vechi film gay, Different from the others, 1919
21.oo – Proiecția scurt-metrajului After school, 2011, regia Alexandru Tudor
22.oo – Concert electro cu matze (Cristian Stanciu)

Pentru programul complet Gay Fest click aici.0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki