sâmbătă, 21 mai 2011

Sunt gay! Crezi că îți pun mâna pe fund?

Am observat că lumea, atunci când vorbește despre persoanele gay, are o anumită teamă, anumite preconcepții total eronate despre ceea ce înseamnă să fii homosexual, iar acestea sunt cauzate de faptul că n-au întrat niciodată în contact cu poponari (termenul e folosit ironic). Mulți rămân uimiți atunci când ne descoperă așa cum suntem cu adevărat, iar preconcepțiile lor încep să dispară pas cu pas, fiind demontate de realitatea pură: suntem oameni la fel ca toți ceilalți, doar că ne culcăm tot cu bărbați.


Oricum, cititorii gay și persoanele care au intrat în contact cu homosexuali știu despre ce vorbesc, astfel că articolul poate e mai folositor celor care n-au cunoscut în viața lor homosexuali și care ne „cunosc” de la televizor, prin ochii unei parade total nereprezentativă majorității gay-iilor.

Sunt gay. Nu mă apuc să pun mâna pe funduri la petreceri.
Mulți își imaginează că suntem genul ăla de oameni care atunci când apar la o petrecere pun mâna pe fundul tuturor băieților de acolo , în încercarea de a găsi pe cineva de futut. Chiar citeam pe site-ul Laurei Andreșan comentariul unui tip care povestea cât de surprins a rămas atunci când un gay a ajuns la o petrecere unde erau foarte mulți bărbați, iar respectivul homosexual, surprinzător, nu a început să se dea la ei, fiind foarte relaxat și sociabil, integrându-se perfect în atmosferă.  Ei bine, da! Nu suntem genul ăla de oameni, nu începem să ne urcăm pe orice bărbat apare în fața noastră sau chestii d-astea. Poate mai sunt cazuri când facem avansuri unui tip, că neh, așa afli dacă respectivul e pe aceeași frecvență cu tine, dar acest lucruri se fac subtil, nicidecum prin agresiune sau în modul ăla mârlănesc folosit de mulți tipi heterosexuali.

Sunt gay. Nu fac sex cu tot ce mă înconjoară.
O altă idee greșită despre homosexuali este referitoare la prieteni și sex. Multă lume își imaginează că dacă ești gay și ai prieteni băieți, fie ei str8 sau homosexuali, te-ai futut, te fuți sau te-ai fute cu toți, indiferent de circumstanțe. Greșit! Cei mai mulți dintre homosexuali nu fac sex cu prietenii lor. Să nu-și imagineze cineva că  ne-o tragem toți între noi ca la ușa cortului, că nu e cazul.

Sunt gay. Nu toți prietenii mei sunt homosexuali.
Atunci când se gândesc la persoanele gay, mulți își imaginează că aceștia au doar prieteni homosexuali și prietene lesbiene. Iarăși avem de-a face cu o preconcepție eronată. Chiar dacă suntem homosexuali, prietenii noștri sunt prieteni și atât, orientarea lor sexuală nefăcând obiectul unui criteriu de alegere a acestora. Putem fi prieteni cu oricine, indiferent dacă acel oricine este homosexual, bisexual sau heterosexual, că până la urmă valorile umane nu constau în orientarea sexuală a persoanei, ci în alte aspecte. Personal, am prieteni din toate aceste categorii, oameni în compania cărora mă simt bine sau foarte bine, pe care sunt oricând dispus să-i ajut și pretind același lucru de la ei, să le fiu alături atunci când au nevoie, să ne distrăm când e cazul. Să nu-și imagine că cineva e mai prieten cu mine doar pentru că e homosexual, în detrimentul unui alt prieten care este heterosexual, că se înșeală amarnic. Dezamăgiri și surprize plăcute au am avut și din partea bulangiilor și din partea str8-ălăilor. Cu siguranță și eu la rândul meu am dezamăgit cândva, dar am oferit și bucurii.

Sunt gay. Nu sunt efeminat și nu ies pe stradă în rochițe și pantofi cu toc.
Poate una dintre cele mai frecvente imagini care apar în mintea românilor, atunci când le vorbești despre homosexuali, este un băiat efeminat sau unul urcat pe tocuri, ce și-a pus rochia maică-si în cap. Iarăși e greșit. A fi gay nu înseamnă să fii neapărat efeminat sau să te travestești. După cum bine știm, a fi homosexual ține strict de faptul că suntem atrași de persoane de același sex, nu de conduita și ținuta noastră zilnică. Bine, că sunt identificați mult mai ușor tipi efeminați și vi se pare că bulangii sunt niște fetițe alintate, asta-i altă poveste, însă sunt o sumedenie de homosexuali foarte masculini, care nu sunt identificabili „cu ochiul liber”, ci doar prin alte metode :))))  Oricum, asta nu înseamnă că trebuie să-i condamnăm pe cei efeminați, că așa sunt făcuți ei și trebuie acceptați ca atare, nu judecați pentru că sunt altfel. Asta-i diversitatea, frate!

Sunt gay. Nu văd toată ziua sex în fața ochilor.
Cred că ar trebui să fie clar pentru toată lumea că dacă suntem homosexuali, asta nu înseamnă că toată ziua vrem sex și suntem într-o continuă căutare de aventuri, că nu ne mai satură dracu` de... (să zic? să nu zic?) pulă.  Nevoia de sex este la fel ca în cazul fiecăruia dintre voi, indiferent că suntem gay sau heterosexuali. Pur și simplu unii vor mai des, mai mult, mai bine, alții vor mai rar, moderat și tot bine, în mod sigur. Că se glumește mult pe teme sexuale, e doar pentru a ne face viața mai frumoasă, pentru a râde mai mult.. Și apropo de glume, să știți că așa cum voi spuneți poante despre blonde, brunete și roșcate, așa și noi spunem glume despre homosexuali, despre pasivi, activi și versatili. Glumim chiar și pe seama travestiților și a transsexualilor.

Sunt gay. Mă iubește familia, nu sunt boschetar și am școală cât alții n-au avut vacanță.
Am rămas uimit să aud o chestie de genul: „eu credeam că gay-ii sunt boschetari, că n-au familie sau nu sunt iubiți de părinți și că nu au școli sau facultăți făcute, că sunt niște distruși”. Ei, pe naiba! Homosexualii au familie, iar de obicei, chiar dacă părinții știu sau bănuiesc că plodul lor e gay, tot îl vor iubi, în cele mai multe cazuri. Nu suntem boschetari, trăim la fel ca ceilalți, iar uneori poate chiar avem standarde ceva mai ridicate în ceea ce ține de calitatea vieții. Dacă vorbim despre studii și nivelul de cultură, gay sunt de toate felurile, de la oameni extrem de inteligenți și pe care-i admiră o societate întreagă, până la analfabeți. Da, sunt și gay analfabeți, însă într-un număr extrem de redus. Majoritatea homosexualilor urmează cursul normal al studiilor, mulți dintre aceștia fiind studenți remarcabili pentru rezultatele lor bune în facultățile unde sunt. La fel, majoritatea dintre noi au o slujbă, unii mai bună, alții mai puțin bună, în funcție de persoană și norocul ei. Gay găsești printre manageri de top, medici, avocați, ingineri și așa mai departe, dar la fel de bine și un angajat la salubritate poate fi gay. Nu există criterii fixe. Lucrurile astea nu țin de sexualitate în niciun caz.


Ar mai fi preconcepții greșite despre persoanele gay, însă nu îmi amintesc în acest moment de ele. Dacă aveți cunoștință despre alte nelămuriri/probleme în ceea ce ține de homosexuali, nu ezitați să le precizați prin rubrica de comentarii.

9 comentarii:

Iulia Mihai spunea...

Lasă, lasă, prin tinerețile mele m-am izbit de următoarea chestie: aveam o amică bună care, la un moment dat îmi spune ”Iulia, tu cum de nu te-ai dat niciodată la mine până acum?”.

Dci, I hear you :)

Cosmin spunea...

La care tu ar fi trebuit sa-i spui: "Pentru ca esti urata cu crengi!" :))
Am glumat... :P

florin spunea...

Ia mai gandeste-te un pic!:D

http://27.media.tumblr.com/tumblr_llj2l2X6eo1qzz0ybo1_500.gif

Alex (admin) spunea...

@Florin


Foarte tare :)))

Anonim spunea...

Din nefericire sunt si destui gay care reprezinta reversul a ceea ce ai scris. Apreciabil ceea ce ai spus, dar e valabil pt multi, dar nu pentru toti.
Scrie ,de pilda, despre "fetitele" care scot limba si si-o invart ostentativ in fata barbatilor pe strada, spune despre efeminmatii excentrici care merg ca niste rate pe strada si care (vor) sa provoiace baietii cu stilul asta dezgustator....si aceste chestii fac parte din motivele pentru care ceilalti ne vad ca pe niste anormali si dereglati mintal. Ca sa nu mai vb de "Romanaii au talent", unde nu se putea etala un homosexual ca toti oamenii, sa vada lumea ca poponarii au si ei...talente, ci facem de rusine toata comunitatea cu show-urile de travesti atat de penibile in cluburile cu specific. Gretos.

Alex (admin) spunea...

@Anonim

Scriam despre niște preconcepții greșite, că toți am fi așa. Că sunt și excepții, asta e normal, le găsim peste tot.

Tu n-ai văzut heterosexuali de prost gust? Ohhhh, câți nu sunt?!

Știu cazuri de heterosexuali care strigă după fete ca ultimii țărănoi, dar asta nu înseamnă că am să cred că așa sunt cu toții.

Trebuie să facem referire la marea majoritate, să știe lumea că nu toți facem circ și altele gen Naomi și nu numai. Cât despre Veverițele Vesele, nu știu ce să zic. Nu cred că fac rău în vreun fel comunității, că nu au făcut cine știe ce, mai ales că nu s-au prezentat acolo „știți, noi suntem homosexuali și ăștia suntem noi”.

Chiar nu cred că s-a precizat chestia asta. În fine, nu iau apărarea cuiva în mod special, însă cine e să aibă reticiență la gay dintre str8, găsește motiv din orice, nu doar la Veverițele Vesele. În fine, acum depinde de fiecare persoană, moment, etc

Veveritele Vesele spunea...

Draga anonimule,
Pe tot parcursul prestatiilor noastre la "Romanii au talent" cat si la toate emisiunile prezente si in interviurile acordate, am avut mesaje pozitive. Nu cred ca v-am facut de ras, dimpotriva!

CAND DISCUTI DESPRE CEVA, FA-O IN CUNOSTIINTA DE CAUZA. ASA CA FA BINE SI CAUTA PE NET TOATE PRESTATIILE SI INTERVIURILE CU NOI.

Apoi este pur treaba noastra ce facem cu vietile noastre. Noi nu va reprezentam. Tu ai face bine sa mergi la marsul de sambata si sa dai interviuri, daca tot esti nemultumit de imaginea comunitatii. Dar din pacate esti doar un guraliv anonim care are doar de criticat.

Iar daca showurile de travesti sunt penibile pentru tine, inseamna ca ai o mare problema... de acceptare.

Oamenii str8 le privesc cu amuzament, se distreaza... insa tu ramai incorsetat. Tot ce faci tu e bine, ce fac altii nu. So?

DorAnima CaliVita spunea...

Felicitari pentru articol, la mai multe. E timpul sa arata si partea neremarcata a gaylor. In fond intai de toate suntem oameni. Trebuie doar sa aratam cine suntem cu adevarat. Multi dintre noi, care nu fac caz de preferintele intime, sunt oameni de calitate.

Bafta maxima!

Anonim spunea...

Cred ca astfel de prejudecati sunt in mare parte legitime. In fond, comunitatea gay nu se remarca prin altceva decat printr-un anumit tip de comportament sexual care,din ceea ce observ, patrunde din ce in ce mai mult in spatiul social. Daca gay-ii s-ar remarca in sfera publica si prin altceva nu ar fi mari probleme legate de acceptare; dar din pacate homosexualii se caracterizeaza printr-un anumit tip de comportament sexual si cam atat, de aici toate problemele.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki