luni, 16 mai 2011

Unde bem și noi un ceai? - partea 1

ceainic Green tea
Am presimțit eu că urmează un articol cam lung și cam gay (promovez cumva stereotipurile?) și ca să nu vă plictisesc l-am împărțit în două.

Mai are cineva fetișuri cu ceai, ca mine? Glumesc, evident, dar în același timp sper să vă stârnesc interesul de a ieși, atunci când mergeți la întâlniri sau ieșeli, la un ceai, în loc de cine știe ce bar întunecos sau plin de fum de țigară, mai ales cu vremea asta schimbătoare, în care azi e soare, mâine toarnă. Că de, în asta constă frumusețea de a fi diferit.


Ceai, ceai, dar unde? O să ziceți că găsiți în orice cafenea de pe Lipscani sau Dorobanți. Destul de adevărat, dar așa simplu, la pliculeț, fără pic de sofisticare, parcă nu merge. Plus că știu eu persoane cărora aglomerația nu le priește.

Voi începe cu cele mai cunoscute și accesibile, urmând ca în partea a doua să vi le prezint pe cele mai ascunse de ochii necunoscătorilor.

ceainic Cărturești
Ceainăria Cărturești
 Cărturești - aflat în buricul Bucureștiului, pe str. Arthur Verona la 5 minute de Piața Romană și având în colecția-i mai mult decât ceaiuri, adică și vinuri, cărți, muzică (nu bună, că cică nu există muzică bună sau rea), dar din aia de calitate, ceainăria Cărtureștiului e un loc primitor. Ceaiul se servește la ceainic, ca-n orice ceainărie veritabilă. Dacă v-a fascinat o anumită aromă v-o puteți și procura, pe loc, dintr-o cameră alăturată. Prețurile sunt decente (10-15 lei, depinde ce arome doriți).


Land of Tea
Land of Tea - Afi Palace
 Land of Tea - dacă preferați o locație mai intens populată, adică un mall, vă recomand și ceainăria din Afi Palace Cotroceni, Land of Tea. Au și cafea pe acolo, dacă nu mă înșel. Prețurile sunt decente și vă puteți lua și de aici, diferite arome, pentru acasă, în cazul în care vă impresionează ceva. Intimitatea nu e garantată, totuși. O găsiți la nivelul 0 al mallului, sub stâncile alea feic, care-i dau, oarecum, un iz de ieșire din tipar și de unde vă puteți lua accesorii, ceainice sau căni (da! pentru acasă sau pentru cadouri)

În fine, lăsăm locurile populate, ca să închei prima parte a acestui articol cu ceva mai puțin speșiăl, dar mai accesibil și mai potrivit pentru perioada în care ne aflăm:

Salon Aromaroma
Aromaroma - interior
 Aromaroma - aflată pe Str. Popa Tatu 61, puțin mai sus pe Schitu Măgureanu, are un plus, acela că pe lângă ceaiuri, de aici puteți să luați și narghilele, mai mici, mai mari, după buget, sau pur și simplu să fumați una acolo. O narghilea acolo pe timpul verii, când un iz de Cișmigiu se resimte îmbietător, merge foarte bine cu un ceai alb pe terasa deschisă, ați ghicit, în anotimpul cald. 


Sper ca acest mic ghid al ceainăriilor să vă fie de folos și vă aștept miercuri seară la partea a doua, cu ceva mai special! Voi în ce locuri interesante preferați să mergeți să vă bucurați de o după-amiază frumoasă? Aveți recomandări?

6 comentarii:

puckthefairy spunea...

Ar mai fi ceainaria Serendipity de pe langa ambasada Americii, sau whatever, pe la romana.
Si mie mai imi plac barurile cu cocktailuri ( gasesti destul de rar un loc, unde-ti fac un Grasshopper)

Cosmin spunea...

Eu cunosc o ceainarie unde ma simt mereu foarte bine.
Se numeste Serendipity si se afla aici: http://www.serendipity-tea.ro/contact-ceainaria-serendipity/
Au o colectie bogata de ceaiuri, cafele de tot felul, au o gramada de accesorii si activitati (pictat cani pe terasa s.a.)
Si un plus: este gay-friendly (nedeclarat). Eu acolo mereu m-am simtit confortabil sa ma tin de mana cu persoana iubita si chiar sa mai fur si un sarut fara sa existe vreo reactie nici din partea staff-ului si nici din partea clientilor.

The Kiddo spunea...

XD Trebuia să vă provoc eu repede. Despre Serendipity în partea a IIa. =)

Catalin Vieru spunea...

hehe... Serendipity... casuta cu ceai cu o curte faina ce-mi aminteste de casa de la tara a bunicii.
locul unde-am avut parte de-o petrecere-surpriza de ziua mea acum cativa ani!
recomand Pearl Nights si Nana mint! nu am mai baut in alta parte un ceai mai bun ca acestea... :)

The Kiddo spunea...

Am scris despre Serendipity în partea a 2a a minighidului pentru ceainării. Îl găsiți aici: http://www.ideidegay.ro/2011/05/unde-bem-si-noi-un-ceai-partea-2.html.

gloOm spunea...

eu am fost in serendipity, am comandat specialitatea casei -> serendipity tea si mi s-a parut o apa chioara, semi-calda, fara nici un gust. :(

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki